NST siirtyi sarjan kärkeen – valmentaja tyytyväinen joukkueen alkukauteen

NST:n naisilla on ollut alkukaudella syytä juhlaan. Kuva: Emmi Vinberg

NST:n naisilla on ollut alkukaudella syytä juhlaan. Kuva: Emmi Vinberg

Sunnuntain naisten liigan ainoassa ottelussa kohtasivat Jyväskylässä Happee ja NST. Ottelu päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen NST:n 3-4-vierasvoittoon. Pääkallotoimitus tavoitti NST:n valmentajan Lasse Kurrosen joukkueen bussista kotimatkalla Lappeenrantaan.

NST vei avauserän nimiinsä 1-0-lukemin kovassa syysvireessä olevan ja 2oo. liigaottelun pelanneen Heli Suoreijuksen osumalla. Toisessa erässä Happeen Iina Autio tasoitti rangaistuslaukauksesta tilanteeksi 1-1. Vierailija NST lähti kuitenkin päätöserään 1-3-vierasjohdossa, sillä lappeenrantalaisten maalinteosta vastasivat vielä toisessa erässä Inka Lampinen ja Juuli Hakkarainen.

Kolmannen erän alussa Happee tuli jälleen maalin päähän Tiia Hattaran osumalla. Tämän jälkeen NST:n Heidi Härkönen vei lappeenrantalaiset 2-4-johtoon, mutta Happeen kuitti tuli välittömästi, kun Iina Autio onnistui jälleen maalinteossa. NST otti Aution 3-4-kavennusmaalin jälkeen aikalisän, kun ottelua oli pelattu 44 minuuttia. Kumpikaan joukkue ei onnistunut enää maalinteossa, joten loppulukemat Happee-NST 3-4.

NST:n valmentaja Lasse Kurronen, haitte arvokkaat vieraspisteet Jyväskylästä. Millainen ottelu oli valmentajan silmin?
– Suoraan sanottuna ottelu oli melko sekava. Meidän pelisuunnitelmaan kuului hallita peliä kaukalossa hyvän pallokontrollin turvin, mutta osittain meidän omasta huolimattomasta suorittamisesta ja osin Happeen aktiivisesta pallottomasta pelaamisesta johtuen ei päästy niin vahvaan esitykseen tänään kuin olisi haluttu. Toki yksi osa ottelun sekavuudesta menee myös erotuomareiden piikkiin, aikamoista mailahäirintää sallittiin tänään.

Otitte aikalisän Happeen maalin jälkeen ajassa 44.08. Miksi?
– No siinä kohtaa oli pieniä merkkejä ilmassa, että jos ei nyt reagoida, niin meidän ote olisi saattanut karata. Meidän peli oli siinä kohtaa huolimatonta ja oli pakko palautella aikalisällä perusasioita pelaajien mieliin. Painotettiin erityisesti huolellisuutta. Näin jälkeenpäin mietittynä se aikalisä taisi tulla oikeaan kohtaan, sillä meidän peli parani sen jälkeen.

Ketä pelaajia nostaisit omasta joukkueestasi esille illan ottelusta?
– Puolustaja Inka Lampinen oli tänään hyvä ja palkittiin myös ottelun parhaana pelaajana. Inka piti puolustajan tontilla pelin riittävän yksinkertaisena ilman turhia kiemuroita ja kun sen lisäksi tuli vielä onnistumisia tehopisteidenkin muodossa, niin erittäin hyvä suoritus tänään. Toisena nostaisin esiin maalivahtimme Tiltu Siltasen, joka piti meitä vaikeina aikoina pystyssä hyvillä torjunnoilla.

Siirryitte nyt voiton myötä liigan piikkipaikalle. Olette menettäneet ainoastaan yhden pisteen viidessä ottelussa ja vastassa on ollut kuitenkin jo sellaisia joukkueita kuin Classic ja SB-Pro. Valmennus on varmaan tyytyväinen joukkueen alkukauteen?
– Ihan hyvä startti ollaan kauteen saatu. Pelitapa meni viime kauden jälkeen täysremonttiin ja ehkä se on ollut positiivisinta tähän saakka, miten hyvin pelaajat ovat iskostaneet uudet asiat näin nopealla aikataululla. Täytyy muistaa, että me päästiin oikeastaan vasta syyskuun alusta saakka yhdessä harjoittelemaan näitä uusia asioita. Nyt on meidän osalta liigassa parin viikon huili, mutta Suomen Cupia on ohjelmassa tulevana viikonloppuna.

One comment

  1. NST on hyvässä nosteessa ja strömbergin aika on onneksi historiaa. Tästä on hyvä jatkaa oikeasti taistella niistä kirkkaimmista mitaleista jotka olisi pitänyt ottaa jo monta kertaa viime vuosina.