Nuoret näkyvässä roolissa – Iiskolan neljä osumaa toivat voiton

Kooveen B-junnu Mikko Immonen pelaa vahvaa debyyttikautta. Kuva: Mikko Hyvärinen

Mikko Immonen
Kooveen B-junnu Mikko Immonen (keskellä) pelaa vahvaa debyyttikautta. Kuva: Mikko Hyvärinen

Tapanilan Erä ja Koovee pelasivat keskiviikkona Mosahallissa viihdyttävän ja vauhdikkaan ottelun, jonka Erä vei nimiinsä Tuomas Iiskolan viimeistelemien neljän maalin turvin niukasti 5-4 (3-1, 1-3, 1-0). Illan hahmoja olivat nuoret, minkä tiesi myös Kooveen valmentaja Arto Riihimäki.

Erä vei ottelun alkua ja siirtyi reilussa kahdeksassa minuutissa 3-0-johtoon. Riihimäki käski Olli Tuomarlan pois maalista ja tilalle nuorten maailmanmestari Joni Järviön. Siinä vaiheessa näytti, että Erä vie pisteet helposti, mutta vaihdon jälkeen tahti muuttui. Toisessa erässä Koovee oli jo selvästi hallitsevampi osapuoli.

– Peli kärsi tänään tuomarilinjasta. Mailaan sai lyödä ja nimenomaan molemmat joukkueet kärsivät. Toiseen erään muutettiin pelitapaa vähän aktiivisemmaksi ja korostettiin keskustamiehen merkkausta, Riihimäki paljasti.

Konkreettisimmin muutos näkyi Kooveen toisen erän puolivälin 4-3-kavennusmaalissa. Kahdella miehellä oman päänsä kulmaan paineistettu Erän Sami Lehtinen pelasi pallon keskelle taskuun, jossa ei ollutkaan ketään muita kuin Kooveen Jussi Luoma, joka laittoi pallon hyvin pelanneen Tomi Ikosen taakse.

Kooveen parhaimmistoa oli vasta B-juniori-ikäinen Mikko Immonen, 17. Taitava rightin hyökkääjä kaipaisi lisää lihasta luidensa ympärille, mutta nimi kannattaa ehdottomasti laittaa muistiin. Ykkösketjun laidalla pelannut taitava nuorukainen tasoitti ottelun toisen erän maalillaan, joka oli jo illan toinen.

– Hän on tehnyt viiteen peliin kahdeksan pinnaa (4+4), joten ei hän huonosti ole aloittanut. Hän on nöyrä, rohkea ja ennen kaikkea tehokas, Riihimäki myhäili.

Onko maalissa Järviölle luvassa lisää peliaikaa?

– On varmasti. Hän oli meidän paras tänään. Hänet on tarkoitus ajaa sisään hiljalleen. Nytkin oli tarkoitus peluuttaa häntä vasta viikonloppuna parissa A-junioreiden matsissa.

Ottelun hahmo oli kuitenkin toinen nuorten maailmanmestari. Erän Tuomas Iiskola viimeisteli voittomaalin 5-4 päätöserän alkuun Mika Moilasen loistavasta esityöstä. Vahvasti läpi ottelun liikkunut Moilanen syötti Iiskolan neljästä maalista takatolpille kaksi lähes identtistä maalia. Kahdesti Iiskola antoi kovan pyssynsä laulaa pienistä kulmista ylänurkkaan.

Nuorten esiinmarssissa Tuomarlan penkille astelemisen lisäksi kuvaavaa oli se, että Erän riveissä kauden ensimmäisen pelinsä pelannut kokenut Pasi Laitila pelasi kaksi erää, mutta joutui päätöserään penkille kaksi maalia pakkasella.

Erä siirtyi neljästä ottelustaan ottamiensa neljän voiton johdosta liigan kärkeen. Koovee on viidellä pisteellään keskikastissa.