Oilers ei saanut Heikkistä kuriin – Särkelä kulutti jäähypenkkiä Tampereella

Happeella on ollut syytä juhlaan. Kuva: Mikko Hyvärinen

Lauantaina pelattiin kaksi miesten liigaottelua. Jyväskylässä kohtasivat Happee-Oilers ja Tampereella Koovee-Josba. Molemmissa otteluissa lopullinen ratkaisu nähtiin vasta päätöserässä.

Happee-Oilers
Avauserä oli täydellistä Happeen Juuso Heikkisen näytöstä, sillä hän iski oikeaoppisen hattutempun viimeistelemällä ottelun kolme peräkkäistä maalia. Kahteen maalin merkittiin syöttäjäksi Petri Kauko. Erätauolle siirryttiin siis Happeen 3-0-johdossa.

Toisen erän avauskympillä kotijoukkue lisäsi johtoaan 5-1:een, kunnes vierasjoukkue Oilers viimein heräsi otteluun mukaan. ”Öljymiehet” tekivät toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla kolme maalia ja yhtäkkiä peli oli jälleen täysin auki. Päätöserään lähdettiin Happeen johtaessa 5-4-lukemin.

Kolmannen erän ensimmäisellä puoliskolla Happeen Jonne Junkkarinen ja Joonas Kaasalainen kasvattivat kotijoukkueen johdon jo 7-4:een, eikä Oilers pystynyt enää kuromaan sitä umpeen lukuisista ylivoimatilanteista huolimatta. Loppulukemat Happee-Oilers 7-4. Juuso Heikkinen keräsi ottelussa tehot 3+2 ja palkittiin ottelun parhaana pelaajana.

Koovee-Josba
Josba jatkoi Tampereella siitä mihin edellisiltana Lappeenrannassa jäi ja siirtyi 0-2-vierasjohtoon Mikko Niivan ja Tatu Erosen maaleilla. Koovee kuitenkin tasoitti erän loppuminuuteilla tilanteeksi 2-2 Tapio Kinnusen ja Marko Lahtisen osumilla.

Toisessa erässä kotijoukkue Koovee viimeisteli kaksi kertaa Josban yhtä vastaan, joten päätöserään lähdettiin kutkuttavista 4-3-numeroista. Kotijoukkueen maalintekijöinä Miro Lehtinen ja toistamiseen Marko Lahtinen. Josban osumasta vastasi myös toistamiseen Tatu Eronen.

Kolmannessa erässä Koovee karkasi lopullisesti voittoon viimeistelemällä ottelun seuraavat neljä maalia. Tilanne tässä vaiheessa 8-3 Kooveelle. Kun molemmat joukkueet onnistuivat vielä kertaalleen viimeistelemään, niin loppulukemat kirjattiin Koovee-Josba 9-4.

Erikoista ottelussa oli se, että Josban Juhana Särkelä istui ottelussa neljä kahden minuutin rangaistusta Josban kokonaismäärän ollessa viisi kaksiminuuttista. Tästä huolimatta ottelun palkintoraati palkitsi Särkelän Josban parhaana pelaajana.