Parviainen: ”Me tarvitsemme joukkueeseen fysioterapeutin”

Juuso Meriläinen "satasen lähtötelineissä" Erää vastaan. Kuva: Loviisan Tor fanit

Juuso Meriläinen "satasen lähtötelineissä" Erää vastaan. Kuva: Loviisan Tor fanit

Miesten Salibandyliigassa pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. Loviisan Tor isännöi Tapanilan Erää, eikä mosalaiset menettäneet vieläkään sarjapisteitä tämän kauden liigassa. Torin päävalmentaja Iiro Parviainen löysi tappion syyt yllättävistä asioista.

Loviisan Tor-Tapanilan Erä 3-6
– Pelasimme käsijarru päällä koko pelin. Emme saaneet jalkoja liikkeelle missään vaiheessa kunnolla ja nyt onkin hyvään paikkaan tulossa harjoittelutauko. Annamme tasoitusta asiassa, missä sitä ei ole varaa antaa, eli; joukkueen lihashuolto/fyysinen harjoittelu on ollut viimeaikoina sontaa. Meidän on löydettävä ryhmään aktiivisesti mukana oleva hieroja ja samalla fysioterapeutti, joka hoitaa lihashuollon ammattimaisesti, Parviainen totesi Pääkallo fi:lle ottelun jälkeen.

– Tämä on alue, jossa tänä päivänä ei voi antaa tasoitusta. Pelissä Erä oli niskan päällä koko ajan ja nyt harmitus on sen verran suurta, ettei isompaa analyysiä irtoa. Pitää olla fyysisesti raikas, jotta pystyy ulosmittaamaan itsestään parhaan osaamisen ja tämähän ei ole pelaajien syy, Parviainen kertoi Pääkallolle pettyneenä ottelun jälkeen.

Erän päävalmentaja Teemu Kalinainen uhkui tyytyväisyyttä seuran nettisivujen haastattelussa.

– Peli oli hyvin näpeissä. Alussa jäi muutama avopaikka käyttämättä ja pari lahjaa annoimme kaverille, joten tuloksellisesti numerot pysyivät noinkin tiukkoina, Erän päävalmentaja Teemu Kalinainen mietti seuran sivuilla.
 
– En sano tätä ylimielisesti vaan alleviivaan faktaa että pelimme on kehittynyt henkilökohtaisella-, viisikko- ja joukkueen tasolla viime peleissä. Näin ollen tämä saattoi hyvinkin olla paras pelimme niin pallottoman kuin pallollisenkin pelin osalta. Torjunnat menivät tänään niin, että Torilla oli 29 ja meillä 13. Ryhmässä oli paljon onnistujia kaikissa kolmessa viisikossa. Tästä on hyvä jatkaa kohti lauantain peliä jossa kohtaamme yhden kolmesta suuresta (SPV), Kalinainen totesi.

Keskiviikon ottelut:
Tor-Erä 3-6
Happee-Nokian KrP 7-4
FBT Pori-SSV 2-8

13 comments

  1. Kai siihen puoleen kenttään kerkeää kinkata vaikka ilman fysiotakin. Omasta mielestä sitä tasotusta tulee jossakin ihan muussa asiassa.

  2. Kyllä siellä moisella tahdilla kinkkaaminenkin ottaa koville. Uutta matoa koukkuun!

  3. Tottahan tuo on. Nykyajan liigassa ei vain pärjää ilman hyvää fyysisen puolen valmennusta. Kaikki huiput tekevät nämä hyvin ja se näkyy myös selkeästi. Valmentaja on siinä oikeassa, että siinä on turha antaa tasoitusta. Loviisan joukkue ei kuitenkaan pröystäile kovin vahvasti huippupelaajillaan. Ilolla voi seurata vaikkapa Erän, SPV:n, Classicin ja SSV:n tekemistä tällä osa-alueella.

    Joku juttuhan tässä oli juuri vammojen lisääntymisestä ilman ammattimaista lihashuoltoa ja se on helppo allekirjoittaa kaikkien.

  4. Joo, kyllä fysio varmaan auttaa, mutta kuinka tähän tilanteeseen on tultu, että tennari painaa ja avainpelaajat alisuorittaa?? Mielestäni tämä on seurausta jostakin, jossa Iiro voisi vilkaista vähän peiliin.

    Miksi Loviisa ei käytä koko rosteriaan peleissä vaan pelataan pääsääntöisisti 2 kentällä? Näkee selkeästi katsomoon asti, että jalalla ei pysytä nyt mukana ja päät alkavat punoittamaan väsymyksestä, joka johtaa huonoihin ratkaisuihin pelitilanteissa ja helppoihin pallon menetyskiin. Kolmannesta kentästä löytyy Torilta hyviä pelimiehiä, joille voisi antaa peliaikaa ja vastuuta. Näin myös nämä kahden ensimmäisen kentän pelimiehet saisivat tarvitsemaansa palautumista, joka johtaa vireystilan nousuun ja jaksamiseen.

    Erä on hyvä esimerkki ”järkevästä” kuormanjaosta. Heidän ykkönen selkeästi paras kentällinen, mutta he pelaavat suurin saman verran kuin kaksi muutakin kenttää läpi ottelun. Tämä johtaa siihen, että aina kun ykkösnyrkki on kentällä, niin he jatkavat painaa kovalla temmolla läpi ottelun ja ovat koko ajan vaarallisia. Ja Erän tulokset puhukoot puolestaan, onko tämä toimiva peluutusmalli.

    Tor tulee varmasti vielä kovaa tauon jälkeen, mutta kausi on vasta alussa, niin kattaisi hyödyntää koko kapeaa rosteria!

  5. Eilenhän Tor käytti kolmatta kenttäänsä ja tuloksena soi omissa. Kyllähän siellä tuorettakin virtaa kentälle laitettiin mm. viimeiseen erään. Kotijoukkueen kolmosesta ei löydy samaa tasoa, vaikka ok-pelaajia ovatkin. Ja lohtuna on sekin, että sivussa oli eilisestäkin pelistä muutama hyvä pelaaja.

    Toimivaan peluutukseen myös vaikuttaa aikalailla sen ” rosterin ” taso, senhän jokainen tietää. Tor on aloittanut liigan ihan hyvin ja huonoille ei ole joukkue hävinnyt, se pitää aina muistaa. Viikko sitten peli oli ihan toiselta planeetalta ja siihen samaan tasoon vain takaisin, niin hyvää jälkeä tulee! Tsemppiä TOR!

  6. Mikä tuossa ” tappion syyssä ” on yllättävää? Pitäähän joukkueen olla kunnossa kaikin puolin.

  7. 06.08.11
    KAUDEN ALKU LÄHESTYY UUDISTUNEELLE TORILLE

    Loviisan Tor uudistui tulevalle kaudelle mukavasti. Maalin suulle saatiin lupaava Teemu Kortelainen, puolustukseen kuntoutunut Pekka Palomäki ja taitava Tuomas Savukoski. Hyökkäyskalustoon värvättiin divarin maalikuningas Jyri Laine ja saman sarjan syöttökone Mikko Piippo. Naapurikaupungista haaviin tarttui yleisön suosikki Valtteri Etholen.

    Joukkue on uurastanut kesän Tommy Ekblomin opein ja pelaajat on hyvässä kunnossa. Sisälle siirryttiin elokuun alussa, mutta ulkona touhutaan myös kauden alkuun saakka. Loukkaantumisia ei juurikaan ole koettu ja ensimmäiseen turnaukseen päästäänkin lähes täydellä ryhmällä. Joukkue neuvottelee aktiivisesti vain yhden pelaajan kanssa tällä hetkellä.

    Joukkueen otteista kerrotaan myös aktiivisesti facebookissa joukkueen sivuilla Loviisan Tor – Salibandyliiga.

    Treenipelejä pelataan seuraavasti ;

    13-14.8 Tampere ( Classic & Sveiva )
    19.8 Tor – SSV
    2-4.9 Gatorade, Vantaa
    13.9. Erä – Tor
    16.9. SSV – Tor

  8. Minä kun pelkään, että nykyisellä peluutustavalla ei tulla pääsemään takaisin viime viikon takaiseen tasoon, kun ei jakseta??

    Joo, kolmonen otti yhden helpohkon omiin, mutta minkä seurauksena. Kaverit heitetään yht’äkkiä kaukaloon erän puolessa välissä ”kylmillä jaloilla”, niin kyllä siinä varmaan menee muutama vaihto, jotta pääsee pelirytmiin mukaan.

    Ja mitä tulee Torin rosterin tasoon, niin ei varmasti mistään muustakaan joukkueesta (ehkä Clasusta) löydy kolmea yhtä vahvaa kentällistä, mutta muut joukkueet peluuttavat kuitenkin pääsääntöisesti kolmea kenttää juuri kuormituksen vuoksi. Lisäksi väitän, että Torin kolmonen pärjää täysin esim. juuri Erän kolmoselle rosterin tasossa, joka eilen pelasi Erällä säännöllisesti. Erä uskaltaa näin toimia, joka näkyi heidän suoritustasossaan.

  9. Ei o vissii ekblommia sittemmin näkyny..Kuntoo pitäis pystyy säilyttää kans! Kokoonpanosta ( yllä ) poies jo palomäki, kostusevi, belasovi ja loukkantuneena alkukauden ollu laine, lintreeni ja varmaan joku muukin…

  10. Loviisassa tarvitaan hieroja?
    (btw: Millainen olisi passiivisesti mukana oleva hieroja?)

    On se kumma että urheilun perusasiat on hukassa ja peltaa liigaa.
    Jos koutsi osaisi hommansa niin pelaajat pitäisivät itsensä kunnossa ihan ilman hierojaakin.

    Toki jos hieroja on valmennukselle on se tietty eri asia.
    Aika stabiilia hommaa…

    Tapanilan Erä on yllättänyt positiivisesti.
    Ennen kautta näkemys oli että joukkue peli tulee olemaan kompastuskivi menestykselle.
    Ehkä näin olikin ja siihen panostaminen alkaa nyt kantaa hedelmää.

    Jos kehitystä tulee vielä pikkaisen lisää niin jää jäljelle enää SPV joka ylipäätään pääsee halutessaan hallitusti iholle.

  11. Passiivista hierojaa katsotaan näytöltä ja tehdää ohjeiden mukaan, eli itsenäistä hierontaa…Kirjoitelmasi hieman provo, tunnistat varmaan itse pointin? Erääkin on vienyt eniten eteenpäin viime vuosina M. Saari, todellinen ammattilainen! pelaajat EIVÄT pidä itseään kunnossa ( riittävästi ) ilman ohjattua touhua, vain aniharva löytyy.

    Erä ei juurikaan ole yllättänyt. Nyt vastaan tulevat vasta ” suuret ” ja joukkueessa on kuitenkin aika kovia pelureita, mm. ykkösessä + eriomainen maalivahti. Ehkä jollekkin turhapurolle saattoi olla yllätys, joka ei näe metsää puilta. Miten joukkuepeli saataisi olla siellä ongelma? Nythän sieltä on ” vaikeat ” persoonat ja suosikit pois. Saattoi olettaa joukkuepelin vain paranevan. Sijat 4-6 osuvat Erään, mikä on ihan ok.

  12. Ilmeisesi Heiniölle riitti matkustelu ja penkillä istuminen, joten hän jättäytyi pois Loviisan riveistä.

    Tähän ei voi sanoa Loviisan valmennusjohdolle muuta kuin että ”sitä saa mitä tilaa”. Nyt herätys!!

  13. Eli penkillä ei voi olla pelaajia? Ota yhteys Nuoreen Suomeen, saatat löytää ajatuksillesi tukea sieltä..