Pasi Halonen, kumpi on parempi Halonen?

Kuva: Champions Cup 2011

Kuva: Champions Cup 2011

Pasi Halonen on vaivihkaa hiipinyt miesten Salibandyliigan puolustajaeliittiin. Suomen mestaruuden ja Champions Cup -voiton lisäksi SSV-peluri on kertaalleen voittanut liigan puolustajien pistepörssin. Nyt mainiot otteet palkittiin maajoukkuekutsulla. Pääkallo.fi otti Pasi Halosen haastatteluun.

Pasi, minkälainen kuva jäi ensimmäistä kertaa pelatusta Champions Cup- formaatista ja mitä turnausvoitto merkitsi?
– Puitteet Tshekissä olivat ensiluokkaiset ja kaikesta näki, että järjestäjät halusivat luoda ainutlaatuisen esikoisturnauksen. Arvostan turnausvoittomme erittäin korkealle, sillä mukana olivat ensimmäistä kertaa absoluuttisesti maailman parhaat. Helppoja pelejä ei ollut kuten esimerkiksi viime kauden ECC:ssä Latviassa.

Olit turnauksessa Juho järvisen ohella jopa SSV:n paras pelaaja. Mistä moinen?
– Pelit menivät kieltämättä nappiin. Sain ”Amulta” todella paljon luottoa kaikissa tilanteissa ja itseluottamukseni kohosi turnauksen edetessä. Menoa ei tuntunut haittaavan edes finaalia edeltänyt flunssa.

Viimeistään esityksesi Champions Cupissa nostivat sinun mukaan maajoukkuetouhuihin.
– Itse asiassa, Kettusen Petri soitti juuri edellisviikolla ja kutsui mukaan marraskuun EFT-turnaukseen Tshekkeihin. On hienoa olla näinkin vanha (28-vuotias) debytantti.

Kuva: Mikko Hyvärinen

Mikä on energisyytesi salaisuus?
– Eipä taida olla kummempaa salaisuutta. Jalkapallotausta on antanut vahvan pohjakunnon ja nautin edelleen fyysisestä harjoittelusta. Tänä kesänä vedin tosin ensimmäistä kertaa omatoimisena, sillä tein päätöksen jatkamisesta vasta elokuussa.

Kiinnostaako pelaaminen ulkomailla?
– En näe todennäköisenä. Työ, asunto ja perhe pitävät kotimaan kentillä. Pitäisi tulla aika kova tarjous ja liikkuvien asioiden järjestyä, jotta lähtisin.

Ketkä ovat omat esikuvasi salibandyn saralla?
– Löytyvät omasta joukkueesta. Järvisen maalintekotaito, Forstenin liike ja Järven johtajuus vetävät nöyräksi.

Et ole koskaan pelannut eri joukkueessa veljesi Petrin kanssa. Näetkö sitä edes mahdollisena, vai saako teidät vain samassa paketissa?
– Kyllähän me vähän samassa postissa ollaan menty. Ei olla ikinä erikseen sovittu asiasta, aina on vain satuttu pyytämään samaan paikkaan. Ehkä joukkueet luulevat, että meidät saa vain yhdessä. Tuskin kuitenkaan tulemme eri joukkueissa pelaamaan.

Kuva: Mikko Hyvärinen

Sinulla on omakohtaisia kokemuksia liigan tyvipäästä, keskitasosta ja kärjestä. Millaisena näet liigan nykytason?
– Mielestäni kärki on aikaisempaa selkeämpi. SSV, SPV ja Classic omaavat selkeän materiaaliedun muihin verrattuna. Suuri keskiluokka taas yrittää haastaa kärkeä, mutta ei voi kääntää selkäänsä ennakolta heikommille. Kaikki voivat kuitenkin hävitä kaikille.

Olet ehkäpä se tunnetumpi Halonen. Loppuun siis vielä ikuisuuskysymys: kumpi teistä on oikeasti parempi?
– Tämä on tosiaan joskus kuultu. Olemme niin erilaisia pelaajia, että vertaaminen on mahdotonta. Vaikka olen saattanut tehdä enemmän pisteitä, niin en missään nimessä sanoisi itseäni paremmaksi. Petri on oikeasti aliarvostettu pelaaja liigassa.