Polvivamma päättää pitkän uran – ”Todella tylsä tapa lopettaa”

Pekka Palomäki joutui lopettamaan uransa polvivamman takia. Kuva: Mikko Hyvärinen

Pekka Palomäki
Pekka Palomäki uhkui peli-iloa kauden alun harjoitusturnauksessa Vantaalla. Kuva: Mikko Hyvärinen

Loviisan Tor kokee suuren menetyksen takalinjoilleen, kun Pekka Palomäen uusiutunut polvivamma estää miehen uran jatkon. Kauden alla Palomäki kertoi Pääkallolle lähteneensä kuntouttamaan polvea sillä mentaliteetilla, että jos ei pysty enää pelaamaan, niin hänellä on ainakin hyvä polvi loppuelämän. Nyt uusiutunut polvivamma vaatii leikkauksen.

– Polvi ei kestänyt pelaamista ja vaatii leikkaushoitoa. Se tarkoittaa minulle sitä, että pelaaminen loppui siihen. Todella tylsä tapa lopettaa, mutta onhan tämä aikamoista painia ollut nämä viimeiset kaudet. Olisi kuitenkin ollut hienoa painaa vielä ainakin se yksi kausi kasvattajaseuran keltasinisessä, se jää nyt vähän harmittamaan, Palomäki kertoo.

Palomäki kerkesi pelaamaan reilut kaksi erää tämän kauden liigaa, kunnes polvi sanoi sopimuksensa irti. Edessä on uusi leikkaus ja siitä toipuminen.

– Nyt otetaan hetki rauhassa ja hoidellaan polvi kuntoon. Eiköhän me koko perheen voimin tulla kannustamaan Toria voittoon. Sen mitä sitten jatkossa salibandyn parissa tekee, niin näkee sitten myöhemmin.

– Hienoja ihmisiä on tullut 18 vuoden aikana vastaan, monesta on tullut hyviä ystäviä. Huikeita kokemuksia on monia. Isot kiitokset teille ja tarinoidaan kun tavataan, Palomäki päättää.

Loviisan Torin päävalmentaja Iiro Parviainen on surullinen uutisesta.

– Pexi oli pelaajana tärkeä palanen joukkuetta. Ammattimainen ote tekemiseen oli oivaa esimerkkiä etenkin nuoremalle kaartille. Toivon saavani Pexin mukaan joukkueen valmennukseen kevätkaudelle. Nyt annetaan ukon ottaa etäisyyttä lajista, hoitaa itseään ja nautiskella pienen poikavauvan hoitamisesta vaimonsa kanssa.

– Pexistä on vielä suurta iloa Torille valmennuksen parissa tulevilla kausilla. Tälläisiä pelaajia on vain yksinkertaisesti liian vähän. Todella harmissani olen, päättää Parviainen.

Pekka Palomäen joukkueet:

Loviisan Tor (1993-1999, 2000-2003, 2010-2011)
Helsingin NMKY (1999-2000)
HIFK (2003-2005)
Tigers Langnau, SUI (2005-2008)
TPS (2008-2010)

3 comments

  1. Meiltä Palomäki ,Josbalta Eronen..näitä ei ”sabaperhe” olisi tarvinnut..Paranemisia

  2. mites, Peik Salminen näytti loukkaavan itseään hieman M-Teamia vastaan. Onko mies jo iskussa? Hieno pelaaja ja hieno persoona.

  3. Harmi homma että ura päättyi! Tuollaisia taitavia pallovarmoja puolustajia ei ole koskaan liigaa:D