Potku osui rintaan – ”Järvinen ei pelaisi minun joukkueessa minuuttiakaan”

Tiikerien päävalmentaja Mikael Grönlund ihmettelee, miksi Oliver Järvinen ei saanut törkeää ottelurangaistusta. Kuva: Iiro Karesniemi

Tiikerien päävalmentaja Mikael Grönlund ihmettelee, miksi Oliver Järvinen ei saanut törkeää ottelurangaistusta. Kuva: Iiro Karesniemi

Divari-joukkue PSS:n Oliver Järvisen viime maanantainen punainen kortti on aiheuttanut kiivasta keskustelua. Pääkallo.fi:n tarjoilemasta videosta näkee, että Järvinen vetää ensin poikittaisella vastustajan kumoon ja perään talloo maassa makaavaa vastustajaa.

Järvinen sai punaisen kortin ajassa 59.49, joten hänen rangaistus jäi 11 sekunnin mittaiseksi. Tiikerien päävalmentaja Mikael Grönlund kritisoi kovin sanoin sekä tuomiota että Järvisen sikailua.

– Kun katsoo videon, niin tilanteessa ei ole mitään epäselvää. On kerrassaan naurettavaa, että Järvinen sai vain pelirangaistuksen eikä törkeää ottelurangaistusta. Videosta myös näkyy kuinka tuomari seisoo aivan vieressä, eikä välissä ole mitään näköestettä. Tuomari ei anna jäähyä edes tallomista edeltäneestä poikittaisesta mailasta, Grönlund lataa.

– Puhuin ”uhriksi” joutuneen pelaajan kanssa. Hän kertoi, että yksi potkuista osui rintakehään ja toinen meni poskea pitkin, eli osui päähän. Onneksi ei sattunut mitään pahempaa.

– Henkilökohtaisesti voin sanoa, että tällä tavalla käyttäytyvä kaveri ei pelaisi mun joukkueessa minuuttiakaan, Grönlund jatkaa.

Grönlundin mukaan Järvisen käytöksessä oli parannettavaa jo ennen viimeisten sekuntien episodia.

– Kaveri kävi kuumana viimeiset kahdeksan minuuttia. Ennen tallomista hän veti kerran jo hakkuulyönnin meidän pelaajaan.

Videon Oliver Järvisen punaisesta kortista voi katsoa klikkaamalla alta auki jutun Video: Näin Divari-pelaaja potkii vastustajaa.

9 comments

  1. ”Kun katsoo videon, niin tilanteessa ei ole mitään epäselvää” sanoo Grönlund.

    ”Kun katsoo videon, niin tilanteessa on hyvin paljon epäselvää” sanoo Iiro Imppari. Katsoin tosiaan tuon videon, ja piti kaivaa googlella, että kumman värisen paidan omaava pelaaja tuossa näitä törkeyksiä tekee. Tuon videon perusteella en osaa ihan tuollaisia kommentteja heittää kuin valmentaja. Potkuja en videolta näe.

  2. Tosiaan, täytyy miettiä että onko Grönlundilla parempi video käytössä kuin tuo juutuubissa oleva. Nimittäin sen verran sekava tilanne. Poikittainen oli aika selvä, mutta potkut. Hard to say. Jos ei tuomari nähny vierestä niin vaikea se on sanoa täältä kotoa käsin.

  3. milli hei, mihin ne ”neljä potkua päähän” nyt jäi, enää oli yksi rintakehään?

  4. ihan selvä poikittainen ja kaatuessaan potki maassa makaavaa vastustajaa. Kaatumisessa vastustaja ehkä vähän avitti, mutta ei se oikeuta potkimaan maassa makaavaa pelaajaa. Niin ja dumari seisoo vieressä, parempaa paikkaa tapauksen katsomiselle ei olekaan.

  5. Olisiko luetun ymmärtämisessä Kermalla vikaa:”YRITTI selkeästi potkaista tiikeripelaajaa neljästi päähän”

  6. Yrittikö selvästi vai potkasko kahdella jalalla kaatuessaan vai sätkikö jalat muuten vaan ku laidan yli lensi. On tuo video nyt kuitenkin aika kaukaa ja huonosta kulmasta sanomaan mitään ihan kauheen tarkasti, mutta näyttää siltä että raivostuu ja kahden jalan hevosenpotkulla koittaa tuota maassa makaavaa. Kuitenkin aika outoo et just kaatumaisillaan keksis tota taaempaa jätkää potkasta ku samaan aikaan toinen jätkä kampeaa laidan yli.

    Tuomarin olis kyllä pitäny nähdä varsin hyvin, ehkä meitä paremmin?

  7. luetunymmärtämistä tai ei, mutta neljää potkuyritystä tuohon ei saa edes millin vilkkalla mielikuvituksella mahtumaan.
    Ja olisiko viimein aika saada kommentit suoraan pelaajilta, eikä pelkästään tiikeri koutsilta, joka kyynel silmässä suree tilannetta jollaisia tapahtuu jatkuvasti, ja jossa suurin rike taitaa olla tiikeripelaaan täyden vauhdin poikkari nousevaa pelaajaa kohtaan?

  8. Mua on ainakin ihmetyttänyt paljon miksi tämän tapauksen uutisointi pääkallossa vaikuttaa puoltavan Tiikereiden näkemystä. Haastatellaan Tiikereiden koutsia, ei PSS:n. Postataan video josta katsoja löytää potkimiset vain siksi, että uutisen otsikko on tyyliä ”näin pelaaja potkii maassa makaavaa”.

    Syy ihmetykseen löytyi heti kun katsoin tuolta sivun ylälaidasta linkkiä ”toimitus”. Kappas vaan sieltä löytyy toimittaja Joni Hildén, Tiikereiden hehkuttava kotiotteluvastaava.

  9. No muistaakseni milli on joskus saanut potkut Porvoon joukkueesta (vuotta en muista). Videolla näkyy töniminen mailalla, ja sinisen väliintulo suhteellisen kovaa. Saatta olla että jalat on käyneet tuossa tilanteessa aika lähellä kaverin päätä, ehkä jopa osuneet….mutta TOR! Milli voi olla valmentajana ehkä hyvä (:P), mutta otteluselostajaksi, tilanteiden tulkitsijaksi, kommentoijaksi en juuri häntä pestaisi. Jutut muuttuu, vrt 4 potkua muuttuukin yhdeksi muutamassa päivässä. Ainahan omiaan puolustaa, ja pitääkin, mutta on vaan pysyttävä totuudessa.
    Kaikkea hyvää Millille ja Porvoon nuorelle ”uhrille” joka on tietääkseni vasta juniori-ikäinen