PSS-luotsi kritisoi tallomistapauksen uutisointia – ”Siinä ei ollut mitään tahallista”

PSS:llä on "kaksoisjohto" Divarin jäähypörssissä.

PSS:llä on "kaksoisjohto" miesten Divarin jäähypörssissä.

PSS on esiintynyt viime päivinä aktiivisesti Pääkallo.fi:n otsikoissa. Oliver Järvisen ja Jaakko Pakkasen punaisia kortteja on käsitelty useamman jutun voimin. Pääkallo.fi otti PSS:n tuoreen päävalmentajan Jukka Ruotsalaisen haastatteluun. Ennen tallomistapauksen käsittelyä ehdittiin tarinoida vähän muustakin.

Jukka Ruotsalainen, päävalmentaja Kai Ahlstedt lähti Porvoosta jo ennen kauden alkua. Miten se on vaikuttanut toimintaan?
– Tätä olisi helpompi kysyä pelaajilta. Omalla kohdalla tullut vaan enemmän vastuuta. Lähtö ei ole vaikuttanut joukkueen ilmapiiriin tai muuhun toimintaan. Lähtö ei kuitenkaan liittynyt pelillisiin juttuihin.

Pelaajapakankin suhteen on ollut liikehdintää. Alkaako joukkue olla nyt kasassa?
– 90-prosenttisesti on kasassa. Totta kai pyrimme kokeilemaan ja hakemaan vielä uusia pelaajia. Omia junnuja tulee mukaan. Meillä on kuitenkin Suomen paras 95-syntynyt ikäluokka. Heitä tullaan varmasti näkemään joukkueessa lisää.

Minkälainen pelaajamateriaali PSS:llä on nyt?
– Joukkue on taitava ja nuori ja mukana muutamia kokeneita äijiä. Ei PSS ole Divarin nimekkäin nippu. Tasaisia pelejä olemme pelanneet. Olemme kärsineet kolme maalin tappiota. Se vähän rassaa. Ratkaisukykyä meiltä puuttuu, mutta sen olemme tiedostaneet alusta lähtien.

PSS on voittanut kuudesta pelistä yhden. Miten arvioit joukkueen suoritusta tähän mennessä?
– Pisteiden valossa totta kai surkea. Pelillisesti ottelu Tiikereitä vastaan oli surkea ja OLS-peli oli mitä oli. Steelers-peli oli hyvä esitys. Kajaanissa pelasimme Papasta vastaan 50 minuuttia hyvin ja veimme peliä. Yleisesti ottaen ei tietenkään ole mennyt kovin putkeen, kun tuloksesta pelataan. Ainakin itse olen oppinut alkukaudesta paljon.

Mihin nykyisen ryhmän rahkeet riittävät Divarissa? Ja mitkä ovat joukkueen tavoitteet?
– Ensimmäinen tavoite on säilyä, mutta seura on asettanut pidemmän aikavälin tavoitteet. Kolmen vuoden päästä tavoitteena on nousta liigaan. Yksittäistä tulosta tärkeämpiä ovat toiminnalliset tavoitteet. Toimintapoja, kulttuuria ja urheilullisuutta pitää kehittää. Haluamme mennä kilpaurheilun suuntaan. Lahjakkuutta ja potentiaalia kyllä löytyy.

Oliver Järvisen punaista korttia Tiikereitä vastaan on ruodittu Pääkallossa videon kera. Miten kommentoit tilannetta?
– Tapaus on saanut naurettavat mittasuhteet. En ymmärrä, miksi siitä on pitänyt nostaa niin hirveä haloo, että sitä pyöritelläään aina MTV3:n sivuilla asti. Itse näin tilanteen vain videolta. Mitä juttelin pelaajan kanssa, niin siinä ei ollut mitään tahallista. On naurettavaa, että tästä itketään. Tuomareilta kysyin asiaa, ja heidän mielestään tilanteessa oli tapahtunut joku tallominen, josta tuli pelirangaistus. Ja se siitä. En näe videosta sitä kungfu-potkua, joka se oli Millin (Tiikerien päävalmentaja Mikael Grönlund) mielestä. Kyseessä on kuitenkin 18-vuotias kaveri, joka treenannut hyvin ja hän on yksi Porvoon lahjakkaimmista pelaajista. Harmittaa hänen puolestaan tämä ruotiminen.

Myös Papas-pelissä PSS:lle heilahti punainen kortti, kun Jaakko Pakkanen sai epäurheilijamaisesta käytöksestä suihkukomennuksen. Mistä tässä tilanteessa oli kyse?
– Kävimme vähän kuumana tuomaritoiminnasta koko pelin. Matsissa oli pohjoisen tuomarit ja pohjoisen joukkue. Tuli selkeitä tuomarivirheitä, ja joukkue provosoitui. Pelasimme hyvin, ja jotkut varmasti kokivat, että pisteet vietiin meiltä vääryydellä. Kysyin Pakkaselta punaisesta kortista. Hän kertoi kyseenalaistaneensa tuomaritoiminnan. Eikä hän nyt varmaan reseptivinkkejä tuomareille antanut.

PSS:llä on ”kaksoisjohto” Divarin jäähypörssissä. Onko asiasta käyty keskusteluja joukkueen sisällä?
– Totta kai joukkueen sisällä keskustellaan. Emme me tyhmiä ole. Ei tämä tietenkään hyvä juttu ole, mutta asiat on käsitelty.

15 comments

  1. ”Pohjoisen joukkue ja pohjoisen tuomarit” Herätys nyt Ruotsalainen. Pitäskö sitä roudata Pohjoiseen tuomarit etelästä helpottamaan vieraspelejä? Ei Ols ja Papaskaan vingu joka joka kerta etelään tullessaan tuomareiden tulevan liian läheltä. Tuomarit eivät käsittääkseni olleet Kajaanista ja seuraava kirkonkylä on Oulu jonne on 180 kilometriä eli tuskin ne ihan oman kylän poikia olivat. Itse en peliä nähnyt, mutta hivenen tuo PSS:n hallinta ihmetyttä veskareiden torjuntojen valossa varsinkin kun Papas ei nyt ihan älytön roiskija porukka ole ollut viimevuosina.

  2. Pitäisiköhän valmennuksen kuitenkin katsoa peiliin jos ei pyst pitämään hommaa näpeissään.

  3. Tämä taitaa olla malliesimerkki siitä, miten toimittaja tarjoaa itse keksimäänsä juttuun lisää polttoainetta.

    Kohu on olematon ja lähinnä toimittaja Ojalan itsensä keksimä. Sama mies kun on sekä pääkallon että Alman palveluksessa, johon myös MTV3 kuuluu.

    Hyvää säkää tässä oli se, että Mikael Grönlund oli tässä yhtenä osapuolena. Kaveri kun on kuitenkin tunnettu kärjistyksistään. Joista Ojala nyt sitten sai reviteltyä tällaisen ”kohun”.

    Ehkäpä tämä on sellaista journalismia, joka on Ojalan mielestä hyvää ja kunnioittaa sekä lukijaa että jutun kohdetta. Itse vaan mietin, miltä Ojalasta itsestään tuntuisi olla tuo pelaaja, josta tätä kohua on nyt yritetty nostaa.

  4. Ojala ei ole ollut Iltalehden eikä muunkaan Alma Median yrityksen palveluksessa sitten tammikuun 2011. Ja MTV3 poimi omakätisesti aiheen sivuilleen. Pääkallosta ei Maikkarille ole oltu yhteydessä.

  5. Ja lisäys vielä: Ojalankin kommentit tapauksesta ja uutisointia kohtaan tulleesta kritiikistä saataneen lähiaikoina erillisen jutun muodossa.

  6. Tais tulla toi kajaanin matsin punainen siitä että kaveri yritti heittää pelipallolla tuomaria mutta ei osunu. Osu sitten toimitsijan olleen tytön päähän. Näin ainakin katsomosta näytti se tilanne. Pelaajan onneksi raitapaidat eivät huomanneet sitä pallon heittoa..

  7. Siis antoivat suun soitosta sen punaisen eikä pallonheitosta. Meni sanat sekaisin.

  8. Hyvin on nimimerkki ”Jussi itsekin” asioista perillä. Huvittavaa mutta hieman säälittävää provosoinnin yritystä muka toimittajan kaimalta.

  9. Naurettavaa selittelyä, kyllä huomaa että amatöörivoimin joukkueita viedään. Valmentajat senkun itkee tuomareista ja kehtaa kertoa että koko joukkueen pasmat oli sekaisin koska tuomarit ärsytti :D.

    Voisi vähän miettiä mitä kannattaa julkisuuteen kommentoida.

    Ei kyllä hirveästi kummankaan koutsin lausunnot herätä luottamusta niihin näkemyksiin mitä tästä tilanteesta on. Videokin sen verta jättää varaa mielikuvitukselle, että naurattaa myös että MTV3 tuon on sivuilleen napannu. Tosin otsikollahan tekee paljon. Itekkin aluksi jouduin pohtimaan, kuka tallo ketä (niinku useempi muukin googlasi joukkueiden värejä).

  10. Mielestäni valmentajan ei pitäisi koskaan ”hyväksyä” edes puoliksi sitä, että joku ottaa tuollaisia rangaistuksia muka tuomarilinjan takia. Tekee hallaa koko joukkueelle vain, kun lämmetään eikä keskitytä olennaiseen ja rangaistukset tietysti myös.

  11. kyllä pss:n valmentajan kommentit ymmärtää. Pääkallo ajaa ”sensaatio uutisia” miksei voisi uutisoida kuten muut lajit. Pääkallo on tosiaan salibandyn seiska. Tekee hallaa lajille.

  12. Kyllä tuomarilinja on muuttunut siitä kun oli ns ”pareja” viheltämässä. Toisilla paikkakunnilla ”sallitaan” kovempi peli kuin toisilla. Nyt kun tuomarit saattavat vaihtaa vihellyskaveria joka peliin, niin se näkyy myös kentällä.

  13. Aivan, tuomaritoiminnan vika kun ei pannu pidä. Surullisia nämä selittelyt, aina vika toisessa sen sijaan että mietittäisiin omaa tekemistä.

  14. Ruotsalaiselta fiksua kommenttia kyllä 🙂 Olisi kiva kuulla potkitun ja potkineen pelaajan omat versiot tapahtuneesta ja miten varma esim. potkittu on tahallisuudesta. Nyt on vain valmentajat tuoneet itseään esille. Herää kysymys onko Ruotsalaisella syytä piilottaa Järvistä. Toki pitää muistaa, että pelaajan ei tarvitse antaa kommenttia kuin kurinpitovaliokunnalle vai mikä kurinpitoelin lie.

    Mielenkiintoista, että jotkut eivät näe tuossa mitään outoa. Toki positiivistahan se on jos täällä enemmän rupeaa lukemaan ja kommentoimaan lajia vähemmän nähneetkin 🙂 Ja Ojalaa ja pääkalloa sätitään, voisi joku kutsua suhteellisen kiittämättömäksi ja huvittuneena kysyä miksi jaksat lukea. Ei tule itselleni mieleen hirveästi sensaatiojuttuhakuisuutta, mutta jos joku haluaa virkamieskommentteja niin niitä löytyy Salibandyliigan sivuilta.

    Mutta Järvisestä, niin tosiasia on, että kun katsoo videota uudelleen ja uudelleen niin ei keksi mitään selitystä Järvisen liikkeelle. Kuva ei toki ole mikään Nelonen Pro:n tasoinen. Olen itse kaatuillut ja lennellyt laitojen kanssa sen verran ja nähnyt sen verta monta kovemman tason salibandy-ottelua, että voin sanoa huoletta fraasin, ”en ole koskaan nähnyt vastaavaa”. Liike on vain niin järjetön jos yritti mukamas vain ottaa tukea. Mutta kyllä liigastakin löytyy sikoja, jotka eivät kunnioita vastustajan terveyttä riittävästi, joten turha tehdä Järvisestä pelkästään lajin pahaa poikaa. Ja kyllähän tuo unohtuu jos käytös jatkuu parempana…

    Huh Huh! 🙂