Ratkaisu 16 minuutissa: 7-0

Henri Toivoniemi on MM-kisojen kolmanneksi vanhin pelaaja. Kuva: Mikko Hyvärinen

Henri Toivoniemi
Helsingborg on kahden ottelun voittoputkessa, vaikka Suomen maajoukkueen ykkösvahti Henri Toivoniemi ei ole pelannut. Kuva: Mikko Hyvärinen

Ruotsin Superliigan sunnuntain salibandykierroksella Juha Kivilehdon ja Henri Toivoniemen poissaolot eivät näkyneet FC Helsingborgin otteissa. Skoonelaiset esittivät kierroksen komeimman startin mättämällä reilussa 16 minuutissa jumbojoukkue Umeå Citya vastaan 7-0-johdon.

– Tämä on varmasti ennätys Superliigassa. Joka tapauksessa en ole koskaan ollut mukana missään vastaavassa tällä tasolla, Helsingborgin valmentaja Kent Göransson ihmetteli Helsingborgs Dagbladille.

Kahden maailmanmestarin puuttuessa riveistä Jani Kukkola keräsi kauden isoimman pistesaaliin alkukauden peleistään tehden avauserässä reiluun kahdeksaan minuuttiin kaksi maalia. Lisäksi hän syötti toisessa erässä yhden Helsingborgin maaleista. Tehokkaimpana maaliseppona Daniel Johnsson iski Helsingborgille neljä maalia ja loppulukemat kirjattiin lukemin 11-2. Kukkolan kauden kokonaissaldo on nyt 3+2.

Muista suomalaisista Mika Kohonen ja Hannes Öhman olivat tuttuun tapaan elementissään Storvretan 10-7-voitossa Dalenista. Jo reilun kuuden minuutin kohdalla ottelupöytäkirjassa luki 1-0 Kohonen (Öhman) ja 2-0 Öhman (Kohonen). Kohonen keräsi voitto-ottelussa lopulta tehot 2+3 ja Öhman 3+2. Öhman on pistepörssin jaetulla toisella sijalla viiden pelin tehoin 7+8 ja Kohonen seitsemäntenä tehoin 5+7.

Ilman pelikieltoaan kärsinyttä tähtipelaajaansa Kim Nilssonia pelannut AIK voitti kotonaan yllättäen Warbegin 6-5. Kari-Matti Ratsula nosti Warbergin kauden alkaessa suurimmaksi mestarisuosikiksi, mutta joukkue on kuuden ottelun jälkeen sarjassa vasta yhdeksäntenä AIK:n kannassa.

Ruotsin Superliigaa johtaa lauantaina Mullsjön 6-4 voittanut Rickie Hyvärisen Caperiotäby. Se on voittanut kaikki viisi otteluaan maalirikkaissa otteluissa maalierolla 44-30.

1. Näkeekö näitä superligan maalikoostetia enää mistään. Enne oli TV4:n sivuilla mutta kun viimeksi kävin ei sielläkään ollut videoita tämän kauden peleistä.