Sami Nyman, onko lapasi ylikäyrä?

Siellä lepää, jälleen kerran. Kuvassa Sami Nymanin maalinäyte SPV:tä vastaan tältä kaudelta. Kuva: Topi Naskali

Sami Nyman on Salibandyliigan kaikkien aikojen maalipörssin ykkönen. Tällä kaudella Nyman on iskenyt neljässä ottelussa tehot 8+1=9. Kuva: Mikko Hyvärinen

Nokian KrP:n Sami Nyman nousi maanantaina miesten Salibandyliigan kaikkien aikojen maalintekijäksi. Maalipörssin kärkipaikan Nyman vei Tero Karppaselta. Pääkallo.fi latasi Nymanille tiukan kysymyspatterin.

Sami Nyman, kasassa on uskomattomat 335 liigamaalia. Klassinen kysymys: miltä nyt tuntuu?
– Ei tässä mitään. Kun olin 25-vuotias luulin, että tässä vaiheessa on jo 700 maalia tehtynä, mutta kun polvet alkoivat pyöriä, niin tahti hyytyi.

Juhlamaali syntyi Loviisan Toria vastaan. Tuuletitko osumaa poikkeuksellisen railakkaasti?
– No en. Tero Karppanen ja Classic sentään palkitsivat mut keskiviikon Classic-Nokian KrP-pelissä. Karppanen antoi kukkapuskan ja totesi, että kauan siinä ennätyksen saavuttamisessa kestikin.

Vieläkö muistat ensimmäisen liigamaalisi? Minkälainen se oli?
– Muistan hyvinkin. Se oli Hakia vastaan. Oli kolmas tai neljäs peli mun ekalla liigakaudella ja alkoi olla jo pientä painetta tehdä maali. Mika Myllyniemi totesi sitten ennen HaKi-peliä, että jos teen maalin, niin saan kossupullon. Pelissä sitten painoin kiukulla vanhanaikaisen sisään. Taisi olla vielä Toivoniemen Henu maalissa. Saman porkkanan Myllyniemi lupasi ennen maanantain Tor-peliä.

Mikä on ikimuistoisin tai ikimuistoisimmat liigamaalisi?
– Kaudella 2003-2004 voitettiin Suomen cup, mikä jäikin meidän ainoaksi pokaaliksi. Finaalissa Josbaa vastaan tasoitin lopussa. Se on jäänyt mieleen.

Kuka on tarjoillut urasi varrella parhaimmat syötöt maaleihisi?
– Sami Mattila ehdottomasti. Sillä oli ylivoimainen pelisilmä. Mattila ymmärsi myös, ettei osaa vetää, joten hän haki aina syöttöä viimeiseen asti. Mattila on ykkönen, mutta aikanaan toki Pöllö Salmisen ja Johanssonin Henkan kanssa yhteistyö toimi.

Siellä lepää, jälleen kerran. Kuvassa Sami Nymanin maalinäyte SPV:tä vastaan tältä kaudelta. Kuva: Topi Naskali

Minkälaisella mailalla ladot maaleja? Mitä ominaisuuksia haluat työkalussasi olevan?
– Pitää olla jäykin mahdollinen lapa. Nykyisessä mailassa voisi jäykempikin lapa. On myös tärkeää, että mailaan saa väännettyä haluamani käyristyksen. Varrenkin pitää olla aika jäykkä, yleensä 25 mm taipuva. Nyt käytössä on Blast ja välissä oli Exel, mutta ylivoimaisesti suurin suosikkini on ollut Karhun Hand of Doom.

Käyristyksistä puheen ollen, sinun lapasi on aikamoinen koukku. Kuinka paljon se on ylikäyrä?
– Ei ole enää yhtään. Mä jouduin sitä vähän hillitsemään, kun sitä alettiin mitata. Pahimmillaan käyristys taisi olla mittauksessa 4,7 cm. Nyt käyristys on ihan selkeästi alle 3,0 cm. En enää pystyisikään pelaamaan niin käyrällä.

Pelaat Nokian KrP:ssä. Ennen olit käytännössä Passo Peltolan oikea käsi Classicissa. Miksi enää pelaa Classicissa?
– Viime vuonna kun palasin vammojen jälkeen peleihin, niin Classicin kovassa jengissä ei oikein ollut käyttöä. Menin sitten KrP:hen, jossa oli luvassa iso rooli.

Vieläkö konkarilla on jotain tavoitteita liigauralla?
– Ei hirveästi. Haluan pelata vain mahdollisimman hyvin. Sitten kun junnut alkaa mennä ohi oikealta ja vasemmalta, niin on aika panna pillit pussiin. Toki olisi kiva lopettaa pelit vaikka mitaliin.

Salibandylehdessä vihjailtiin, että tämä on viimeinen kautesi. Onko näin?
– Vähän on auki vielä. En ole tehnyt päätöksiä. Töissä (Kiinteistömaailma) on nyt pitkiä päiviä ja vapaa-aika on kortilla. Lisäksi Tor-pelissä maanantaina väänsin taas vähän polveani ja olin magneettikuvissakin, mutta onneksi ei tullut mitään pahempaa vammaa. Aika- ja polviongelmat pistävät miettimään uran jatkoa. Toisaalta on pirun kiva käydä iltaisin treeneissä ja pelata, mutta olisi myös kiva pystyä urankin jälkeen pelailemaan ehjänä muitakin lajeja.