Sikailusta punainen kortti – potki maassa makaavaa pelaajaa

Salibandyliigassa nähtiin sunnuntaina ulosajo, kun Loviisan Torin Tuomas Savukoski näki punaista. Toinen ulosajo näki päivänvalonsa heti maanantaina Tikkurilassa, kun miesten Divari-ottelun Tiikerit-PSS loppuhetket menivät painiksi.

Ottelun loppuhetkien paini sai alkunsa kulmakahinasta. Väännön seurauksena PSS:n Oliver Järvisen vintti pimeni. Järvinen potki maassa makaavaa Tiikerien pelaajaa. Tallomisen ja pienen kollektiivisen tönimisen jälkeen tilanne rauhoittui ja tuomarit antoivat tuomionsa: Järviselle 5+20 min eli punainen kortti, muille ei jäähyjä. Rangaistuksen syyksi kirjattiin epäurheilijamainen käytös.

Punaista korttia lukuun ottamatta kamppailu oli rauhallinen. Erotuomaripari Daniel Ljungberg-Marco Suvanto vihelsi koko ottelussa vain kaksi kahden minuutin jäähyä.

Itse ottelun voitti kotijoukkue Tiikerit lukemin 4-3. Voiton ansiosta Tiikerit nousi Divarissa neljänneksi. PSS jatkaa sarjassa toiseksi viimeisenä.

9 comments

  1. potki vastustajaa ja selvisi pr:llä?
    Eikös Torrin kohdalla ole maininta lyönneistä ja potkuista?

  2. Tilannetta liioiteltu rajusti artikkelissa, liekö ollut toimittaja edes paikalla?
    Olisi voinut toki mainita että myös Järvinen oli ajettu laidan yli ja makasi maassa?

  3. Tuomio oli aivan oikein,vaikka hiukan värikynää kirjoituksessa olikin.Järvinen toki ajeltiin laidan yli tallomisen jälkeen.Järvinen kävi hiukan kuumana jo hetken ennen ko.tilannetta,tosin vastustajatkin ”osasivat” hiilostaa oikeaa pelaajaa.

  4. Jos Savukosken punainen ei yllättänyt, niin ei kyllä tämäkään. Voi että näitä…

  5. Korjataanpa hiukan höpöjuttuja faktoiksi. Järvistä ei ajettu laidan yli. Järvinen iski ensin poikittaisella mailalla Tiikeripelaajaa ristiselkään, kaatui tämän jälkeen kompastuttuaan laitaan.
    Tämän jälkeen hän yritti selkeästi potkaista Tiikeripelaajaa neljästi päähän, yksi potkuista osui, mutta ei onneksi kunnolla. Tämän jälkeen Tiikeripelaaja tönäisi järvisen pois tilanteesta. Tuomari seisoi kolmen metrin päässä tilanteesta, itse noin 10 metrin. Kaikki tämä näkyy ottelutaltionnista joka on kaikkien Divarijoukueiden tunnareilla sekä käsittääkseni tuomareiden nähtävillä serveriltä.
    Tuomio tuli käsitykseni mukaan suunsoitosta…
    Tilanne oli aivan selkeä TOR ja thats it, mutta kai siinä olisi joutunut jokusen lippulappusen täyttämään mikäli oikeutettu tuomio olisi annettu. Tälläset pilipali pelaajat pitäisi kylmästi pistää pidemmäksi aikaa katsomoon tai mieluummin pöytätennis tai pulkkamäki harrastuksen pariin , niin voisivat itsekseen mietiskellä syntyjä syviä Stiga kädessä…

  6. Millin uskottavuus hävinnyt jo tarhaiässä, joten jätetään tämä Millin kirjoitus ihan omaan arvoonsa.

  7. Herra divarivalmentaja katsoo tilanteen videota hieman erivärisin lasein kuin esim. meikäläinen, joka ei ole ikinä käynyt edes katsomassa divarimatsia (säbässä).

    Keltapaita antaa toki pikku tökkäyksen selkään (ei ”iske poikittaisella”), mutta kaikista selvimmän poikittaisen antaa sinipaita, joka tuuppaa kunnon vauhdilla keltaisen, joka on jo maassa, ulos kaukalosta. Video päättyy tilanteeseen, jossa siniset näyttävät olevan aika agressiivisesti keltaisen kimpussa, mitä lienee sitten tapahtunut?

    Kerropa divarivalmentaja, miksi ihmeessä haluat julkisesti nolata nuoren (pss:n sivujen mukaan vasta 18-v) pelaajan ja toivottaa hänet muiden (ilmeisesti mielestäsi) huonompien harrastusten pariin?

    Niin ja kerrotko vielä, että mikä vika siinä pöytätenniksessä on?

  8. Niin kuka tossa nyt sitten talloo. Kaikista pahimman näköinen on tuo ”sammakkopotku” kahdella jalalla kovalla voimalla, jonka keltainen pelaaja kaatuessaan suorittaa. Mutta kuten toiseen ketjuun kommentoin, on aika vaikea tästä videostä nähdä onko se todella raivoisa potku vai esim. kaatumisrefleksi. Kovasti siinä on kuitenkin voimaa. Tallomista en kyllä näe videosta, ellei se tarkoita että siniset kostoksi tallovat.