SSV Champions Cupin mestariksi!

Helsinkiläinen SSV juhlii Champions Cupin ensimmäistä mestaruutta. SSV sai taistella Tatran Stresovicea vastaan viimeiseen sekuntiin saakka, mutta pystyi turvaamaan voittonsa 4-3 (0-0, 4-0, 3-0) luvuin. Ottelua paikan päällä seurasi yli 2000 katsojaa.

Ensimmäinen erä oli tutustumista ja maaliton. Molemmissa päissä maalivahdit esittivät muutamia huippupelastuksia. Toisessa erässä alkoi maaliverkko venyä Tatranin päässä. Kolmoskentän Niklas Strömsten yllätti Tomas Kafkan etutolpan juuresta. Seuraavassa vaihdossa Tero Tiitu antoi pitkän kuljetuksen päätteeksi ovelan syötön Petri Haloselle ja lukemat taululla vaihtuivat. Juho Järvisen maaliputki jatkui finaalissakin. Tutulta jalansijoilta maalinkulmalta 3-0 ja seuraavaksi Pasi Halonen syötti Tiitun karkumatkalle, joka siirsi maalivahdin alta tilanteeksi jo 4-0.

Tatran palautti jännityselementin peliin päättäväisellä kolmannen erän alulla. Martin Richterin ohjaus avasi maalitilin ja sitten Michal Ondrusek nosti pallon maalinkattoon. Kun Tomas Vavra laukoi Tatranin kolmannen maalin neljän minuutin sisään, oli päävalmentaja Mika Ahonen pakotettu käyttämään aikalisän. Tatran otti maalivahdin pois vajaa kaksi minuuttia ennen loppua ja sai pari laatupaikkaa iskeä tasoitus, mutta SSV kesti lopun sekunnit ja säästyi jatkoajalta.

SSV on voittanut Euro cupin kerran aiemmin, syksyllä 2009. Tänä vuonna taisteltiin ensimmäisen kerran kuuden joukkueen kesken Champions Cupin mestaruudesta.

Seurajoukkueiden Champions Cup

Loppuottelu, miehet:
Tatran Stresovice, Tshekki – SSV, Helsinki 3-4 (0-0. 0-4, 3-0)

1. erä: Maaliton.
2. erä: 22.42 Niklas Strömsten (Kimmo Kinnunen) 0-1, 23.31 Petri Halonen (Tero Tiitu) 0-2, 36.12 Juho Järvinen (Harri Forsten) 0-3, 38.35 Tiitu (Pasi Halonen) 0-4.
3. erä: 42.39 Martin Richter (Tom Ondrusek) 1-4, 44.54 Ondrusek (Johan von der Pahlen) 2-4, 47.07 Tomas Vavra (Michail Vrtiska) 3-4.

Jäähyt: Tatran 2 min, SSV 2 min.
Erotuomarit: Håkan Grahn-Gustavsson ja Johan Råsbrink, Ruotsi.
Yleisöä: 2084.