SSV murskaluvuin finaaliin – Järvinen hurjassa maalivireessä

Kuva: Champions Cup 2011

Champions Cupissa nähtiin perjantaina suomalaisriemua kun Classicin naisten ohella SSV selvitti tiensä huomisiin finaaleihin. SSV peittosi ruotsalaisen Storvretan loppua kohti kiihdyttäen luvuin 8-3 (1-1, 2-1, 5-1).

Ruotsin ja Euroopan mestarin kaataminen näin selvin luvuin nostaa SSV:n suorituksen arvoa ja myötäilee miesten maajoukkueen menestystä viime vuosina.

SSV:n miehistö loisti laajalla rintamalla, mutta sankareista suurin oli hurmosturnausta pelaava Juho Järvinen, joka iski neljä häkkiä SSV:lle. Erinomaista tukea hän sai muilta viisikon jäseniltä. Lopusta piti huolen uhrautuvasti maaliaan suojellut SSV-miehistö.

– Nyt sotasuunnitelma onnistui. Tarkoituksena oli eliminoida Storvretan ykköskentän peli pois. Käytiin sen liikeradat aika tarkasti läpi ja kyllähän meidän maalivahti ”Taavetti” (David Rytych) pelaa hienosti, päävalmentaja Mika Ahonen kiitteli.

Hyvää itseluottamusta osoittanut SSV sai Ahosen kehut laajalla rintamalla.

– Loistava tasonnosto kaikilta, vaikka kahdella kentällä käytännössä mentiinkin. Sekin oli etukäteen pelaajilla tiedossa. Koska Strovreta pelaa pienellä pelaajapakalla, haluttiin jättää ne hetket väliin, että heidän ykkösnyrkki pääsee meidän kolmosta vastaan.

Valmentaja näki joukkueessa muutoksen parempaan eilisen välipäivän aikana.

– Lepopäivä teki meille hyvää. Joukkueessa oli havaittavissa, että nyt turnaus alkaa ja että pitää alkaa puolustaa.

Hitaasti turnauksen kaikissa otteluissa käynnistynyt SSV oli paransi taas lopussa. Ensimmäinen erä mentiin käsikynkkää 1-1, mutta SSV oli ottavana osapuolena välillä tolppienkin ollessa maalivahti Rytychin puolella. Kimmo Kinnusen jäähyn SSV vielä kesti, mutta pian Hannes Öhman osoitti maalivainunsa ja laukoi millintarkasti etuyläkulmaan paikasta, jossa moni muu olisi epäonnistunut.

SSV:lle ei paikkoja siunaantunut, mutta ylivoima oli kuosissa. Jos Öhman on Storvretan ykköspyssy, sitä on Juho Järvinen SSV:ssä. Mikael Järvi siirsi laidasta pallon keskelle Järviselle, joka latasi pienestä tilasta tasoituksen ylivoiman juuri vasta alettua. Tuttu mies oli asialla Strovretan toisessa maalissakin. Harri Forsten joutui rikkomaan maalin edessä ja seuranneessa rangaistuslaukauksessa Rytych oli hyvin mukana, mutta maestro Mika Kohonen lirutti pallon pienestä kulmasta verkon perille.

Storvreta ei jatkossa pystynyt enää dominoimaan ja SSV meni ensimmäisen kerran johtoon sopivasti ennen toista erätaukoa. Ensin Järvinen ohjasi Saku Lehden kovan syötön sisään, liikkeessä olevaa Petri Halosta ei Storvretan puolustaja pystynyt merkkaamaan ja pallo killui takakulmassa.

SSV vei kolmannen erän nimiinsä peräti 5-1, jossa Järvisen ohella ratkaisijan roolia ottivat Mikael Järvi ja Pasi Halonen. Parasta maalivirettään vielä hakeva Tero Tiitu sai niitata kahdeksannen maalin lähietäisyydeltä sisään. Storvretan osaksi jäi Mattias Samuelssonin rebound-osuma, Mika Kohosen missaama rangaistuslaukaus ja Joel Kanebjörkin korkeana mailana hylätty maali.

– Hyvin vastustaja pyöritti syöttömyllyään, mutta pidettiin pakka nöyrästi kasassa. Nyt uskallettiin pitää palloa hyvällä itseluottamuksella ja pelata ahtaisiinkin väleihin. Ainakin itsestä tuntuu, että virtaa jäi vielä varastoonkin, raatajana tunnettu Mikael Järvi kertoi.

Hyvä niin, sillä sitä tarvitaan huomenna finaalissa, johon vastaan tulee joko Tatran Stresovice tai SSV:n jo kertaalleen kohtaama Wiler-Ersigen Sveitsistä.

Miesten finaali alkaa lauantaina klo 17 ja se näkyy tämän päivän välierän tapaan YLE Urheilun netissä suorana lähetyksenä.

Champions Cup –välierä, miehet:

SSV, Helsinki – Storvreta IBK, Ruotsi 8-3 (1-1, 2-1, 5-1)
1. erä: 15.23 Hannes Öhman (Henrik Stenberg) 0-1, 17.31 Juho Järvinen (Mikael Järvi) 1-1 yv.
2. erä: 23.21 Mika Kohonen 1-2 rl yv, 31.23 Järvinen (Saku Lehti) 2-2,
38.49 Petri Halonen (Pasi Halonen) 3-2.
3. erä: 43.48 Järvinen (Mikael Järvi) 4-2, 49.55 Mattias Samuelsson (Jesper Berggren) 4-3, 55.36 Järvi (Lehti) 5-3, 55.57 Pasi Halonen (Petri Halonen) 6-3, 58.27 Järvinen (Järvi) 7-3, Tero Tiitu (Pasi Halonen) 8-3 av.

Torjunnat: David Rytych SSV 7+4+14=25, Viktor Klintsten Storvreta 3+10+8=21.
Jäähyt: SSV 3×2 min, Storvreta 3×2 min.
Erotuomarit: Daniel Bartosek ja Michael Bartosek, Tshekki.