SSV peittosi Wilerin Champions Cupissa – välierissä vastaan Storvreta

Juhliiko SSV lauantaina Champions Cupin voittoa? Kuva: Mikko Hyvärinen

Kuva: Champions Cup 2011

SSV otti keskiviikkona toisen voittonsa Champions Cupissa kukistamalla SV Wiler-Ersigenin maalein 3-2. Voittomaalin laukoi vain puoli minuuttia ennen ottelun loppua Juho Järvinen hienon ylivoimakuvion päätteeksi. SSV voitti alkulohkonsa ja saa perjantain välierässä todennäköisesti vastaansa ruotsalaisjoukkue Storvretan.

Avauserä oli SSV:ltä heikkoa pelaamista ja helsinkiläiset saivat olla tyytyväisiä, että Wiler johti ensimmäisen jälkeen vain 1-0.  SSV otti erän aikana kaksi tyhmää jäähyä, mutta niistä Wiler ei pystynyt rankaisemaan. Suomalaispelaaja Olli Oilinki tarjoili maukkaan ”lättysyötön” Wilerin 1-0-johtomaaliin.

Toiseen erään SSV paransi huomattavasti aktiivisuuttaan ja ote siirtyi pikku hiljaa helsinkiläisille. Erän puolivälissä Wilerin ykköskenttä hukkasi pallon omassa avauspelissään SSV:n Juho Järviselle, joka laukoi vastustamattomasti pelivälineen maalin yläkulmaan. Viisi minuuttia myöhemmin asialla olivat Halosen veljekset, jotka junailivat SSV:lle 2-1-johdon ottelussa.

Päätöserä eteni maalittomana ottelun loppuminuuteille saakka, kunnes poikkeuksellisesti puolustajan paikalla pelanneelle Henri Tuhkaselle kävi pallon kanssa pieni nukahdus, josta Wiler rokotti välittömästi tilanteeksi 2-2. Wilerin tasoituksesta ehti kulua vain 20 sekuntia, kun SSV:lle vihellettiin rangaistuslaukaus. Rankkaria asettui suorittamaan Santtu Manner, joka ei ollut pelannut ottelussa vielä vaihtoakaan. Mannerin rankkari tyssäsi kuitenkin Wilerin maalivahdin oikea-aikaiseen vastaantuloon.

Ratkaisu nähtiin rankkarin jälkeisestä ylivoimasta. SSV:n hieno ylivoimakuvio repi Wilerin alivoiman kappaleiksi ja Juho Järvinen niittasi ratkaisun takatolpalta tyhjiin Tero Tiitun hyvästä syötöstä. Pelikello näytti aikaa 59.23. Loppulukemiksi kirjattiin 3-2 SSV:lle.

SSV:n voitto Wileristä johdatti helsinkiläiset myös lohkovoittoon ja se kohtaa perjantain välieräottelussa Mika Kohosen ja Hannes Öhmanin edustaman Storvretan.