Maajoukkueet

Suomen tähtipelaajaa ei valittu MM-kisoihin – Päävalmentaja kertoo syyt

25.10.
2011
Maajoukkueet

Karo Kuussaari ei valinnut Jenni Morottajaa MM-kisoihin. Kuva: Mikko Hyvärinen

Kun Suomen naisten maajoukkueen päävalmentaja Karo Kuussaari julkaisi marraskuun EFT-turnauksen nimilistansa kertomalla että tuolta listalta löytyvät kaikki tulevat MM-pelaajat, niin salibandyväki ihmetteli, että missä on Jenni Morottajan nimi? Nyt Kuussaari kertoo Pääkallolle syyt, miksi Morottajaa ei valittu MM-kisoihin.

Jenni Morottaja on kuulunut jo vuosikausia Suomen ykköspuolustajiin. Erityisesti hänen pallollinen osaamisensa, laukaisupelote ja ratkaisukyky ovat olleet sillä tasolla, että valinta maajoukkuetapahtumiin on ollut aina selviö. Tällä hetkellä Morottaja on liigan plusmiinus-tilaston kärkipaikalla. Se ei kuitenkaan riittänyt läpäisemään Kuussaaren valintaseulaa.

– Tässä on nyt niin moni taho kysellyt, että missä on Jenni Morottaja, Hanna Sipiläinen ja Heli Suoreijus, joten selvennän nyt sitten asiaa kaikkien kohdalta tämän kerran, jotta turha mietiskely kylillä loppuu ja valitut saavat rauhassa keskittyä kisoja kohti, Kuussaari toteaa.

– Suoreijus on ainoa pelaaja joka itse kieltäytyi ja ei valitettavasti lähtenyt leiritykseen, vaikka olisi haluttu hänet mukaan. Morottaja ja Sipiläinen ovat kumpikin huippupelaajia ja loistavia tyyppejä, mutta tietyt asiat leireille osallistumisessa ja testituloksissa/tekemisessä kesän aikana eivät heidän kohdallaan täyttyneet muuhun ryhmään nähden, jotta olisimme voineet valita leiritykseen enää tässä vaiheessa mukaan.

– Kyllä tässä katsotaan tätä koko matkaa ryhmän kesken, eikä vain tätä päivää yhden pelaajan kohdalla. Vaaditut asiat ja tapahtumat pitää maajoukkueessa hoitaa jos mukana aikoo olla, Kuussaari päättää.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jarkko Hannuksela