Suomi-Ruotsi-maaottelua isännöimään on valittu Joensuu

Salibandyn perinteinen Suomen ja Ruotsin maaottelupäivä järjestetään tällä kaudella Suomessa. Suomen ja Ruotsin maajoukkueet iskevät yhteen lauantaina 4. helmikuuta ja pelipaikaksi on nyt päätetty Joensuu Areena.

Vuorovuosin Suomessa ja Ruotsissa käytävässä maaottelupäivässä kohtaavat Suomen ja Ruotsin miesten, naisten, poikien ja tyttöjen maajoukkueet. Tapahtuma on järjestetty vuodesta 1999 alkaen.

– Salibandyliiga järjestää tapahtuman Joensuu Areenalla yhdessä paikallisen suurseuran Josban kanssa, Salibandyliigan toimitusjohtaja Jari Kinnunen muotoilee.

Suomi on hallitseva maailmanmestari miehissä ja pojissa, Ruotsi taas naisissa ja tytöissä. Kinnunen uskoo, että ”Josban osaava organisaatio onnistuu tapahtumajärjestelyistä erittäin hyvin”.

– Joensuu ja Pohjois-Karjala ovat olleet lähes koko lajihistorian ajan aktiivista aluetta, jossa salibandylla on vankka suosio. Viime vuosituhannella Joensuussa pelattiin naisten maaotteluita, mutta yhtään miesten, poikien tai tyttöjen maaottelua ei Joensuussa ole ennen tätä järjestetty. Niinpä viimeistään nyt on aika tuoda joensuulaisten nähtäväksi kansainvälistä tämän vuosituhannen huippusalibandya.