Totuus lisenssisotkun tuomasta tappiosta: ”Odotin liitolta parempaa pelinlukua”

Tappioksi tuomitun ottelun myötä Happee on valahtanut viime kauden tapaan sarjan hännille. Kuva: Mikko Hyvärinen

Seppo Pulkkinen
Seppo Pulkkisen mielestä Happeen rangaistus on kohtuuton. Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigassa on alkukaudesta nähty kaksi tapausta, missä M-Team ja Happee ovat peluuttaneet edustuskelvottomia pelaajia ja tuomittu hävinneeksi 0-5. Pääkallon lukijat ovat kummastelleet uutisten kommenteissa, miten tällaista voi tapahtua ja vielä liigatasolla. Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen avasi Happeen tapauksen.

Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan yhden pelaajan vakuutustodistus oli toimitettu, mutta lisenssi oli jäänyt hoitamatta.

– Tietosi on oikea. Yhden pelaajamme, Juuso Heikkisen, vakuutusmaksu oli maksettu, mutta lisenssi ei. Selkeä virhe, ei kahta sanaa, Pulkkinen vastaa.

– Rangaistus on mielestäni täysin kohtuuton, sama kuin ampuisi tykillä hyttystä. Asiaan nimittäin liittyy myös lieventäviä tekijöitä, joihin myös vetosimme vastauksessamme. Lisenssiasioita hoitaa seuramme sihteeri ja hän joutui lähtemään synnyttämään kesken kiihkeimmän sarjanalkuhässäkän ja lisenssitarkastuksen. Luonto ei odota.

Pääkallo.fi kertoi tänään Happeen valittaneen rangaistuksista. Pulkkisen mukaan lisenssiasiaa ei voitu tarkastaa mitenkään, koska seuran ainoa siihen pystyvä henkilö oli samaan aikaan synnyttämässä.

– Meillä ei ole yhtään palkattua henkilöä seurassa, vaan toimimme puhtaasti amatööripohjalta ja silloin saattaa tämän tyyppisiä pikku lipsahduksia tulla. Kysyin myös matkalla Joensuuhun, että onko kaikkien lisenssit varmasti hoidettu ja vastaus oli myöntävä, koska tämä oli meidän oletuksemmekin. Vetosimme lisenssiasiassa ns. force major -pykälään, mutta sitä ei noteerattu.

– Virheen siis myönnämme, mutta rangaistus on kohtuuton ja siitä valitamme. Olisin odottanut liitolta hieman parempaa pelinlukua ja kokonaisuuden näkemistä, mutta turhaan tätä odotin. Toivon, että jatkossa asiaa harkitaan uudelleen, kun tekemäämme valitusta käsitellään. Luulen, että toiveeni on turha, mutta varmasti katsomme valitustiet loppuun saakka, sillä taistelutta ei antauduta tässäkään, kuten ei pelissäkään.

Pulkkinen vastaa myös Happeen virheen tuominneille.

– On helppo tietysti sanoa, että toimintamme on amatöörimäistä puuhastelua. Siltä se varmasti näyttääkin, ainakin tässä tapauksessa ja varmasti myös muutamissa muissa aikaisemmissakin toimissamme. Parempaan pyrimme ja uskon, että siinä myös onnistumme.

– Kohtuullista olisi, että amatöörilajeja kohdeltaisiin myös hieman suopeammin, eikä heti rokotettaisi rankimman mukaan. Lievempiäkin rangaistuksia on olemassa. Verraten esimerkiksi jääkiekkoon, ammattilaislajitkaan eivät kohtele omiaan näin rankasti pikkuvirheistä.

36 comments

  1. Nyt on kyllä Seppo hakoteillä! Säännöt on sääntöjä ja niitä noudatetaan liigasta 7-divariin. Happeelle ei ole omia sääntöjä eikä sääntöjä muuteta kun tapaus tulee eteen. Tarpeeton avautuminen. Se on sitten eri asia jos sääntöjä tulevaisuudessa muutetaan. Itse en kuitenkaan katso aiheelliseksi. Edustuskelvottoman pelaajan peluuttaminen kun on vakava rike ja siitä pitääkin tuloksellisesti rankaista. Muutenhan tuolla olisi kaiken maailman laina-lasseja ratkaisupeleissä aladivareissa jos pelkillä sakoilla selviää.

  2. Nimenomaan, ei niitä sääntöjä ruveta joka kertaa ”viilaamaan” jos jollakin on tippa silmässä kun ei tullut hoidettua asioita kuntoon ajoissa. Voimassaolevat säännöt on ne millä mennään ja ne on kaikille samat.

  3. Pitiköhän se lisenssin maksu sitten jättää viimetippaan? Eiköhän Happee olisi voinut tämän hoitaa ennenkin synnytyksiä ja muita syitä? Ihme narinaa.

  4. Liiton kannattaisi järjestää ottelupöytäkirjojen pelaajalistojen yhteyteen automaattiset lisenssitarkastukset. Edustuskelvottomat pelaajat pitäisi tarkistaa ENNEN peliä, ei pelin jälkeen.

  5. Samaa mieltä edellisen kanssa. Mitähän lajin ulkopuoliset ajattelevat kun liigajoukkueen päävalmentaja sepittelee synnytyksistä ym kun ei ollut pelaajalla lisenssiä. Tosi ammattimaisen oloista hommaa. Ai niin tää olikin amatöörimäistä hommaa. Ainakin Happeessa. Penaltia vaan.

  6. Jos kaikki harrastejoukkueet aina 7 divarista astikin pystyvät hoitamaan lisenssit kuntoon ajallaan, niin kyllä liigassa pelaavan joukkueenkin täytyy siihen pystyä. Itku pois, säännöt on sääntöjä ja samat kaikille. Asian olisi voinut hoitaa jo aikaa sitten, eikä jäädä busiikeskustelujen ”onhan kaikkien lisenssit varmasti maksettu” olettamuksen varaan.

    Meidän joukkueessa (2-divari) jokainen vastaa itse lisenssin hommaamisesta ja tilanne tarkistetaan ennen ensimmäistä peliä. Tähän mennessä kaikki on hoitunut ajallaan ja ongelmia ei ole ollut. Turha itku pois Sepi, säännöt on samat kaikille ja rangaistukset kärsittävä sen mukaan.

  7. Virhe mikä virhe. Yksi syy näihin unohduksiin on varmasti, se että lisenssit ja vakuutukset otetaan nykyään erikseen. Sihteerin on huolehdittava jokaiselta pelaajalta erikseen myös vakuutusnumero lisenssiä maksaessaan, eli käytännössä kysyä se jokaiselta 25:lta pelurilta erikseen. Sihteerimme oli myös siinä uskossa, että lisenssit tuplatsekataan myös liiton toimesta, kuten tapahtui naisten liigan puolella ennen ensimmäistä sarjakierrosta yhden seuramme naispelaajan osalta. Peukku siis naisten liigalle!

    Miehissä tällaista tarkastusta ei tehty koska jotkut joukkueet eivät olleet toimittaneet pelaajalistoja ajallaan. Happee sellaisen oli toimittanut. Luulisi tällaisten asioiden olevan myös liigan intresseissä, mutta asian tiimoilla touhunneena mielikuva on valitettavasti juuri päinvastainen. Tämänkaltaisilla päätöksillä seurat, liitto ja liiga ajautuvat jälleen kauemmaksi toisistaan henkilökemioiden klikkiytyessä ja koko laji kärsii.

    Tässä tapauksessa narina on turhaa, mutta nykykäytäntö ei ole ilmiselvästi kovinkaan toimiva, koska myös liiton järjestelmät ovat osin vaiheessa. Puolet pelaajistamme ei ollut saanut lisessikorttia – ei sähköistä tai muovista versiota. Kukaan pelaajista ei voinut siten olla varma onko lisenssit hoidettu, eikä synnytlaitoksellekaan kehdattu soitella. Vakuutukset kaikilla pelaajilla olivat ajantasalla. Nykyaikana pitäisi olla myös mahdollista, että pelaajaa ei voi kirjata e-pöytäkirjaan mikäli lisenssi ei ole voimassa.

    Superpesiksessä tuomarit tarkastavat ensimmäisellä kierroksella pelaajien lisenssit varmuuden vuoksi ja merkitsevät pöytäkirjaan jos joltakulta lisenssi puuttuu. Tästä seuraa sakot, mutta pelaaja saa ko. ottelussa pelata jos seurasiirtoja ei ole tehty. Samoin on toimittu usein mm. Mestiksessä. Näissä lajeissa mennään urheillullisuus edellä ja negatiivista julkisuutta pyritään välttämään kaikin keinoin. Omaa oksaa ei siis sahata tietoisesti, vaan tällaiset mokat selvitetään oman piirin kesken esim. tuntuvilla sakoilla.

    Ymmärrän tiukan linjan, mutta niin kauan kun seuroja pyöritetään pääosin amatööripohjalla ja liiton omatkaan järjestelmät eivät ole täysin ajantasalla, niin tämänkaltaiset rangaistukset ovat täysin absurdeja, lajin etua ajattelemattomia sekä epäurheilullisia. Samalla vältyttäisiin ”viikon lammas” titteleiltä iltapäivälehtien sivuilla 🙂

    Itse toivon, että tulevaisuudessa Happeessa toimii kokopäivätoiminen työntekijä joka hoitaa kaikki asiat ajallaan säänöjen mukaan. Tosin silloinkin virheitä voi sattua. Uskon, että liigan/liiton tiukentunut linja auttaa seuroja skarppaamaan monissa asioissa vaatimustason noustessa. Sakkoja ja sankioita määrätessä liiton/liigan tulisi kuitenkin nähdä metsä puilta ja katsoa välillä peiliinkin, pohtien omien toimintamallien toimimattomuutta.

    Tuli vielä mieleen tapaus vuodelta 2004 jossa Gunners peluutti Happeeta vastaan useaa edustukelvotonta pelaaja ja he voittivat ottelun lukemin 6-2. Tulos jäi maalieroineen voimaan, mutta pisteitä pelistä ei jaettu kummallekaan osapuolelle. Hauska yksityiskohta oli se, että viimeisellä kierroksella kotiedusta taisteltiin G:n kanssa maalierovertailulla…

    Asiasta kirjoitti hyvin aiemmin OLS:n seuratyöntekijä Petri Turunen.
    http://paakallo.fi/2011/09/m-team-edustuskelvottomat-pelaajat-inhimillinen-erehdys/

    T: Lasse Riitesuo / Oman työn ohella seuratyötä tekevä pelaaja.

  8. mitäs luulette pyörtääkö liitto sääntöjänsä happeen osalta,jotka on itse laatinut . Ei todella,ehkä ensi kaudeksi liitto korjaa toimintatapoja millä vältetään nämä sotkut.

  9. Ei kuulosta hyvältä vedota amatöörimäisyyteen asoiden hoitamatta jättämisen syynä. Se herättää vain huvittuneisuutta tai sääliä. ”Kukaan muu ei pääse tarkistamaan kuin sopivasti synnyttämässä oleva”…Oliko synnytyksen aika yllätys? Voihan niinkin olla, mutta onko todellakin pakko tehdä kaikki aina viime tipassa? Nämähän voi maksaa kaikki nipussa hyvissä ajoin, samalla kertaa, ja liitosta saa tulosteen, josta voi tarkistaa tilanteen kaikkien kohdalta jne. Moka mikä moka, that’s it. Kääntäkää nyt se fokus tuleviin peleihin. Niitä on vielä yli 20, joten kahden pojon menetys ei maailmaa kaada. Tästähän voi halutessaan jopa ammentaa lisää energiaa peleihin, sen sijaan että vaipuu synkkyyteen valittamaan. Ja yrittäkää jatkossa löytää se toinen luotettava henkilö, jolle voi antaa sähköisen asioinnin tunnusluvut ja salasanan 😉

  10. Joo ei muuta kuin penalttia vaan. Ihme itkua, kun itse myönnetään että virhe tehty ja haisevat housussa. Kärsitään sitten ne seuraukset kuin miehet.

  11. ”Suomen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö on tuominnut loimaalaisen Nilan Bisonsin hävinneeksi 2. lokakuuta pelatun Korisliiga-ottelun Torpan Poikia vastaan tuloksella 0-40. Liiton tiedotteen mukaan nousijajoukkue peluutti ottelussa edustuskelvotonta Martin Zenoa.

    Nilan Bisons peluutti amerikkalaisvahvistus Zenoa Korisliigan avausottelussaan. Filippiinien koripalloliiton jätettyä vastaamatta sille osoitettuun edustusvapautuspyyntöön Kansainvälinen koripalloliitto FIBA myönsi Zenolle edustusvapautustodistuksen Suomen Koripalloliiton pyynnöstä, mutta teki sen vasta 3. lokakuuta – päivä ottelun jälkeen.

    Ottelun alun perin lopputuloksella 91-79 voittanut loimaalaisjoukkue oli tyrmistynyt päätöksestä. Nilan Bisonsin joukkueenjohto on mielestään toiminut asiassa kaikkien tiedossaan olleiden sääntöjen, ohjeiden ja varoaikojen mukaisesti. Seura kertoo tiedotteessaan, että Filippiinejä on ravistellut luonnonkatastrofi, jonka vuoksi sinne oli lähes mahdotonta saada yhteyttä.”

    Luonto-kortin esille nostaminen kovassa huudossa.

  12. Kunnon spedeilyä happeelta, kamalaa julkisuutta lajille. Pelkkiä häviäjiä tässä tapauksessa.

  13. Sääntö on ajantasalla, eikä siinä mitään muutettavaa. Miksi pitäisi muuttaa? Edustuskelvottoman pelaajan peluuttamisesta tulee ehdottomasti rankaista taloudellisesti ja tuloksellisesti. Ennen kaikkea tuloksellisesti.

  14. ”Liiton kannattaisi järjestää ottelupöytäkirjojen pelaajalistojen yhteyteen automaattiset lisenssitarkastukset. Edustuskelvottomat pelaajat pitäisi tarkistaa ENNEN peliä, ei pelin jälkeen.”

    Sinänsä tuo nykykäytäntö on selkeä ja tasapuolisen tyly kaikille, mutta olen täysin samaa mieltä yo. kirjoittaneen kanssa. Kelpoisuudet tulisi olla hoitua automaattisesti ennen peliä.

    Liigassa, divarissa ja kakkosessa käytetään online-tulospalvelua. On lähinnä häpeällistä, että ko. tietojärjestelmä ei kerro pelaajien edustuskelpoisuutta peliä luotaessa, sillä tuollaisen asian toteuttaminen on täysin triviaalia teknisesti.

    Pistäkääs tämä asia kuntoon siellä liitossa asianomaisten yhteistyökumppanien kanssa!

  15. Lähinnä täällä huvittaa se miten kommentoijat ovat pihalla seuratyön arjesta entä Happeen valitus.

    Jos seura pyörii vapaaehtois voimin ja työntekjä lähtee synnyttämään niin kyllä siinä on jo jonkinlainen peruste sille jos lisenssä on jäänyt maksamatta jos vakuutukset on kunnossa.

    Kuten aiemmin todettua järjestelmä ei ole sieltä helpoimmasta päästä kun otetaan pelaajasiirrot ja muualta ostettu vakuutus ja sen todistaminen liitolle mukaan.

  16. Lassen ja Sepon molempien selittelyt ovat seuratyötä useammassa lajissa tehneen vanhan garbaasin silmissä lähinnä säälittävän ja naurettavan rajamailla.

    Lajin amatööristatus on huono selitys. Seuran sihteerin synnytys on huono selitys. Yksilölajeissakin urheilija itse hoitaa lisenssit, vakuutukset, matkat, ruokailut, majoitukset, sponsorit tms.
    Jos se yksi sihteeri ei siihen kykene, urheilija itse varmasti kykenee. Salibandyjoukkueessa kyllä on mukana nuoria pelaajia, mutta ei niin nuoria, etteikö tietokonetta ja laskunmaksua verkkopankissa osattaisi käyttää.

    Säännöt on sääntöjä, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Jos säännössä joustaa kerran, seuraavaksi sitä yritetään venyttää vähän lisää ja sitten vielä enemmän ja vielä enemmän.

    Kun virhe on tapahtunut on syytä todeta tilanne, hyväksyä se, tehdä korjaava liike, suunnata keskittyminen eteenpäin ja toimia kaikissa hallittavissa olevissa asioissa mahdollisimman hyvin.

    Jälkeenpäin ruikuttaminen, pullikointi ja selittely suuntaa energiaa vääriin asioihin. Focus voisi olla harjoittelussa ja tulevissa peleissä.

  17. Salibandyliigassa on käytössä sähköinen ottelupöytäkirja. En oikein ymmärrä miksi sitä ei ole kytketty lisenssitietoihin, eli otteluun saisi liitettyä vain pelaajia joiden edustusoikeus on varmistettu sarjajärjestäjän systeemissä.

  18. Siksi ei ole kytketty, että tota systeemiä ei nykymeiningillä (jossa maksuliikenne eri pankkien välillä edelleen saattavat kestää useita päiviä ainakin jos viikonloppu on välissä) voi kutsua kovin reaaliaikaiseksi ja sääntöjen mukaan lisenssi on voimassa, jos se on maksettu edellisenä päivänä klo 23:59 mennessä.

  19. Edelliseen sen verran, että lisenssi astuu voimaan heti, jos maksusta on esittää todistus.

    Kilpailusäännöistä: ”Pelaajalisenssi tulee voimaan sen maksupäivänä klo 24 tai maksuhetkestä, mikäli suorituksesta on esittää
    maksutosite, josta käy ilmi maksuaika.”

    Eli tosi ”reaaliaikainen” systeemi

  20. Turha kitistä Happeen menetetyistä pisteistä. Toivotaan että pitkässä juoksussa ei vaikuta mitään sarjataulukossa. Jatkossa asioita on vaan hoidettava ammattimaisemmin niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

  21. Mielestäni Lasse ei kitissyt tai selitellyt. Jos jaksaisitte lukea mitä kirjotetaan, niin tajuaisitte, että kyse oli enemmänkin siitä, kuinka lisenssijärjestelmää voitaisiin jatkossa kehittää parempaan suuntaan. Jo näistä kahdesta tapauksestahan sen näkee, että se ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla.

    Mielestäni sääntöä tulee noudattaa normaalisti, mutta koko lajin puolesta toivoisin, että kehitystä tapahtuisi ja kyseisiä tapauksia ei enää sattuisi. Tämähän ei vain tee hallaa Happeelle vaan myös koko lajille.

  22. Eihän liitto voi omia sääntöjään rikkoa, vaikka joskus ei voikkaan olla varma mitä tuuliviirimäistä toimintaa harrastava liitto tekeekään.Edustuskelvottoman pelaajan peluuttamisesta tulee ehdottomasti rankaista taloudellisesti ja tuloksellisesti.Siitä on turha urputtaa, vaikka maanjäristys olisi sotkenut joukkueen pasmat:)

  23. Miten niin lisenssijärjestelmä ei toimi? Ihan hyvin ainakin meillä joukueessa on saatu lisenssit maksettua ja edustusoikeudet on kunnossa. Se että järjestelmä ei toimi on häviäjien selittelyä!

    Liitossa vaan kovemmat sanktiot näistä edustuskelvottomista pelaajista. Pääsarjoissa 1000euroa olisi sopiva summa pelkästään jo salibandyn maineen lokaamisesta.

  24. Happee,,soitelkaa, voin tarkistaa teidän lisenssit jos ette itse siihen kykene. Lisenssitarkistusoikeuksiin oikeuttavia tunnuksia saa liitolta jos on joukkueessa sellaisessa asemassa, että niitä tarvitsee. Ja uskon kyllä, että Pulkkinen kuuluu tähän kategoriaan.
    SeliSeli.
    Onnea synnyttäjälle! Toiv. et jää pitkälle hoitovapaalle, ei muutes, mutta Happeen ensi kausi vaarassa.

  25. Kaikkien kannalta parasta olisi saada vuodesta toiseen räpiköivä Happee vihdoin pihalle salibandyliigasta. Tätä kautta toimintaa voitaisiin pyrkiä saamaan rauhassa kuntoon mahdollisesti tulevaisuudessa tapahtuvaa paluuta ajatellen. Nämä Pulkkisen ja Riitesuon selitykset ja tarinat kuulostavat täysin naurettavilta, mikä selittää kyllä jatkuvan mokailun jyväskylän suunnalla. Säännöistä on pakko pitää kiinni, ja jos rahkeet ei tähän riitä, ei joukkueen paikka ole liigassa. Kuitenkin lähes kaikki muut joukkueet kykenevät asiat hoitamaan.

  26. ”Vetosimme lisenssiasiassa ns. force major -pykälään, mutta sitä ei noteerattu.”

    oikeustieteessä Force majeure-periaate tarkoittaa sitä, että oikeaikainen/oikeankaltainen velvoitteen täyttäminen on jäänyt tapahtumatta ylivoimaisesta esteestä johtuen. Ylivoimaisella esteellä tarkoitetaan nimenomaan suoritusvelvollisen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevaa, hänestä riippumatonta tekijää.

    Tässä tapauksessa sihteerin synnyttäminen ei ole Happeen vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella oleva ylivoimainen este, sillä velvoitteet voidaan hoitaa ensinnäkin hyvissä ajoin, toisekseen muun seuran henkilön toimesta. Jos tällaista muuta henkilöä ei ole seurassa olemassa, ei kyse ole ylivoimaisesta esteestä vaan seuran huolimattomasta/ammattitaidottomasta asioiden järjestelystä. On siis täysin Happeen oman toiminnan tulosta, että lisenssi jäi maksamatta. Näin ollen mitään force majeure-pykäliä ei tietenkään voida noteerata.

    Ylipäätään Happeessa kannattaisi keskittyä oman toiminnan järjestämiseen, ja Riitesuo voisi lopettaa nämä nettikirjoittelut. Kun huomioin keskittäisi olennaiseen, eli pelaamiseen ja omaan seuraan, voisi pelikin kulkea paremmin ja mokat jäädä tekemättä. Esimerkiksi SSV:ssä keskitytään nettikirjoittelun sijasta pelaamiseen ja seuratoimintaan, jolloin tulostakin on tullut.

  27. niin, miksei viime hetkillä raskaana olevalla sihteerillä ole sijaista? tai ainakin tämän asian osalta, eli tunnukset järjestelmään tai järjestelmiin, joista voi asiat tarkastaa…

    divaritasollakin näitä asioita tsekkaillaan ja on varmasti jopa tavallaan parempi, että ne tarkistaa joku joukkueessa pelaava tai muuten mukana peleissä oleva, joka tuntee myös pelaajat ja heidän tilanteensa. se nyt ei luulis olevan bussireissunkaan aikana paha tsekkailla älypuhelimella jonkun valmentajan tai vastaavan toimarin puolesta. itsekin olen vastaavia puuhasteluja seuroissa joskus hoitanut hieman, eikä pitäis olla mahdottoman iso juttu. tässä nyt on vaan kämmätty, unohdettu ja laiminlyöty se lisenssin asianmukainen hoito.

    toki se lisenssisysteemin integraatio tulospalveluihin ja pöytäkirjasysteemeihin olis ihan näppärä tapa vältellä turhia tämmösiä, mutta tässä saavat myös aladivarit mallia ja esimerkkiä rangaistuksista. ehkäpä herättää tarkistelemaan asioita sielläkin.

  28. Tuntuu melkoiselta puuhastelulta nuo Suvirannan sulttaanin puheet:D Luulisi seuran tarkastavan jokaisen pelaajan lisenssin voimassaolon. Eikä täten olettaisi että lisenssit ovat kaikilla maksettu.

  29. Lasse, perään kuulutat ettei tule huonoa mainosta lajille. Miksi molemmat sitten itkette julkisesti????

  30. No johan on stooria. Amatöörien puuhastelua.
    Meillä ennen kautta vaadittiin kuitti kaverilta, tai maksusuoritus pankkiin, ennen kuin ekaa peliä pelattiin.

    Ja hyvin meni.
    Happee taitaa olla ihan pihalla.

  31. Tuossa edellä on keskusteltu siitä, ettei miksei järjestelmä tarkasta automaattisesti lisenssejä. Jalkapallossahan siihen on menty kuluvana vuonna ja käytännössä se toimii niin, että kun joukkueet täyttävät kokoonpanojaan, niin silloin se herjaa mikäli pelaajan lisenssi ei ole kunnossa, mutta antaa laittaa pelaajan pöytäkirjaan. Ja tämä juuri siitä syystä, että mikäli lisenssi on maksettu ennen ottelua, eikä tieto ole päivittynyt järjestelmään, niin pitäähän pelaajan saada pelata vaikka ei olekaan järjestelmään mukaan pelikelpoinen. Tuo kuitenkin antaa informaation joukkueille, että jotain saattaa olla vialla..

    Miksi tuota samaa ei voisi soveltaa salibandyn järjestelmään? En tiedä kuinka tuo LeSport toimii yhdessä Sporttirekisterin kanssa. Ainakin olisi hyvä selvittää saisiko ne yhdistettyä tuon asian osalta. Näin olisi ainakin järjestelmän tarkastus ja sen jälkeen se jäisi joukkueiden vastuulle peluuttavatko pelaajaa, joka saattaa olla pelikelvoton. Ja mikäli on, niin sakkoa puuhastelijoille! 🙂

  32. Tollanen lesportin tapanen järjestelmä ei vielä luultavasti ole mikään miljoonapanostus, jos vaikka siitä paremman version jostain saisi. Esim. tulosten syöttö sähköpostilla on aika jännä ratkaisu, sitten saat yhdestä viestistä 10 vastausta, yks per ottelu että kyllä se onnistui! Luulisi että olisi parempi syöttää ne webbiselaimen ja sopivan ”admin-sivun” kautta… Noh, pikkujuttuja.