”Typerillä päätöksillä mahdollistetaan räikeä voimasuhteiden vääristäminen”

Nuoret pelaajat pystyvät siirtymään farmisäännön turvin ilman karenssiaikaa sarjatasolta toiselle. Kuva: Jari Turunen

Nuoret pelaajat pystyvät siirtymään farmisäännön turvin ilman karenssiaikaa sarjatasolta toiselle. Kuva: Jari Turunen

Jere Kaistinen ottaa tuoreessa Pääkallo-bloggauksessaan kantaa salibandyn farmisopimuksiin.

– Meni kahvit väärään kurkkuun kun selvisi, että Tommi Ahola pelasi ensin täysillä SPV:n liigajoukkueessa ja neputteli sitten saman viikonlopun aikana Divaria Blue Foxin riveissä. Tämän mahdollistaa kilpailusääntöihin tullut muutos koskien farmisopimuksia. Uusi pykälä antaa 1988 ja sitä myöhemmin syntyneiden pelaajien reissata ilman karenssia joukkueiden välillä, Miesten Divarin ÅIF:n päävalmentajana toimiva Kaistinen ihmettelee.

Kaistista ei vaivaa juuri Aholan pelaaminen lyhyen ajalla sisällä sekä SPV:n että Blue Foxin riveissä, vaan ylipäätänsä leväperäinen ”nuoren pelaajan” määrittely.

– SB-Pron naisilla on farmisopimus ÅIF:n naisten kanssa. Pelaajalistasta voi jokainen tarkastaa, että 19 Pron liigapelaajaa on syntynyt vuonna 1988 tai myöhemmin. Joukkueet voivat siis halutessaan tehdä niin, että 12 pelaajaa pelaa helmikuulle asti täysillä samaan aikaan liigaa ja kakkosdivaria, kunhan pelit eivät ole samoina päivinä, Kaistinen kirjoittaa.

Lue PolterGaistinen-blogin tuorein merkintä: Ei näytä onnistuvan, komppania!

2 comments

  1. Hyvä esimerkki lauantain naisten 2 div. ottelut ( åif) Myllypurossa.Hohoijaa!!!

  2. Aika outoa, ettei tämä asia herätä salibandyväen keskuudessa enempää keskustelua. Ovatko kaikki todella sitä mieltä, että kyseessä on ainoastaan hyvä asia?

    Aika-ajoin ihmetyttää, että miksi yleensä on lähdetty määrittelemään eri ikäluokkia yms. Onko ikäluokilla yleensä mitään merkitystä, kun jatkuvasti tarvitaan kaikenlaisia poikkeuksia asiaan. Tietyn ikäiset junnut saavat pelata aikuisten sarjoissa, on rinnakkaisedustusta ja nyt täma farmissopimusmahdollisuus, mitähän seuraavaksi?. Ehkä pian päästään siihen, että pelataan vain aikuisten sarjaa ja lasten sarjaa (äijät ja naiset 13 v. – 99 v. ja lapset 3 v. -12 v.). 😀

    Farmisopimuksesta löytyy tietoja liiton sivuilta:

    http://salibandy.net/sites/salibandyliitto.fi/files/material/11-12_Farmisopimus.pdf