Urheilijan pahin mahdollinen fiilis

Ei mennyt Champions Cup -turnaus meidän osalta ihan nappiin. Välierissä tuli lähtö SSV:tä vastaan. Eikä siinä mitään, kuten sanoin Amulle ja pojille pelin jälkeen, niin parempi voitti. Kaikki kunnia heille siitä. SSV sai koneesta irti paljon meitä vastaan. Mutta eniten harmittaa tapa, jolla hävisimme.

En tiedä olisiko se vaikuttanut turnauksen lopputulokseen, mutta alisuoritimme todella pahasti koko viikon. Siitä jää urheilijalle pahin mahdollinen fiilis. Olen pettynyt omaan ja joukkueen suoritukseen. Meillä oli samanlaisia käynnistymisvaikeuksia edellisenkin vuoden turnauksessa. Nyt hävisimme avausmatsin Tatranilla ja vuosi sitten Vitkovicelle. Reagointi Tatran-pelissä oli hidasta ja palava halu puuttui. Okei, jätkät pohti pelin jälkeen, että Kafkalla oli 50 torjuntaa ja osuttiin 6-7 kertaa ylärimaan, mutta jos ja jos ja mutku, mutku. Turha sitä on selitellä. Silti jotenkin ajattelin, että kyllä se siitä vielä lähtee, mutta ei lähtenyt. Peli parani SSV:tä vastaan, muttei riittävästi. Suorituksemme oli valovuoden päässä siitä, mihin pystymme.

Jälkeen päin olen pohtinut, että ehkä pitää tapahtui jotain tällaista, että voimme tulla joukkueena paremmaksi. Ei tarvitse olla kuin 1-2 prosentin kylläisyys, niin tässä on tulos.

Entä sitten uudistunut Champions Cup -formaatti? No, ainakin eteenpäin on menty. Tiedän varsin hyvin, että pukumiehet Pi Liljelundin johdolla kansainvälisessä liitossa tekevät isoa duunia tapahtuman eteen, mutta vielä on varaa petrata.

Yleisöä oli paikan päällä Tshekissä vähänlaisesti. Katsomossa pyöri koululaisia, eikä paljon muuta. Harmittaa senkin takia, että paikallinen TV4 oli satsannut turnaukseen paljon. Tyhjät katsomot eivät näytä telkkarissa kovin hyvältä.

Urheilijan ja urheilullisuuden näkökulmastakin vielä kehitettävää löytyy. Nyt oikeastaan kävi vain niin, että Viron ja Latvian porukat jäi pois. Kilpailullisuutta pitäisi olla enemmän. Suomesta ja Ruotsista mukaan voisi ottaa pari joukkuetta per maa ja Tshekistä ja Sveitsistä ainakin mestarit mukaan. Siinä on vissi ero, pelaako turnauksessa Tunetin tasoisia jengejä vai, että mukana olisivat esimerkiksi SSV, SPV, Warberg, Wiler, Tatran ja muutama muu kova joukkue.

Aavistuksen hämmentää myös se, että periaatteessa turnauspaikan voi ”ostaa” itselleen, kun järjestäjäkaupungin joukkue pääsee mukaan. Nyt mukana oli Billy Boy Tshekistä ja vuoden päästä Uumajassa kinkereissä on mukana Dalen. Muutaman himmeämmän mitalin vuosien saatossa voittanut Dalen on toki kova jengi, mutta Ruotsista löytyy parempiakin. Turnaukseen pitäisi päästä yksinkertaisesti sarjasijoitusten perusteella maiden parhaat joukkueet.

Mikä muu maistuu suussa karvaan kalkin lisäksi Champions Cupin jälkeen? No, kanahan se siellä maistuu. Joukkueenjohto haluaa yleensä vetää Tshekeissä ruoan suhteen varman päälle, joten maajoukkuehommissa ja Storvretankin kanssa syödään lähes aina kanaa, milloin riisin, milloin pastan kanssa. Tshekissä pidin alusta asti ns. kana-countya. Laskuriin tuli viikon aikana lopulta kunnioitettavat 14 osumaa. Kotona ei tarvitse hetkeen kanaa syödä…

7 comments

  1. Itse järjestäisin tällaisen ”mestarien turnauksen”:

    1. lohko
    -Ruotsin mestari
    -Suomen hopeamitalisti
    -Sveitsin mestari
    -Tshekin hopeamitalisti

    2. lohko
    -Suomen mestari
    -Ruotsin hopeamitalisti
    -Tshekin mestari
    -Sveitsin hopeamitalisti

    Lisäksi lohkoihin viidensiksi joukkueiksi top 4 maiden ulkopuolelta yhdet joukkueet, parhaat esim. IFF-ranking 5 ja 6 maiden mestarit

  2. Mitäs jos otettaisiin mukaan myös Cup-mestarit? Saataisiin Suomen-cuppiinkin panosta.

  3. Kasan mallin selkeä miinus on suureksi nouseva ottelumäärä. Neljä ottelua lohkossa ja välierät sekä finaali päälle. 6 peliä vaati jo aika pitkän poissaolon kansallisista sarjoista.

  4. Nämä joukkueet tulisi olla mukana ”Mestareiden Cupissa”:

    – Suomen mestari
    – Suomen liiga 2.
    – Suomen cup-voittaja
    – Ruotsin mestari
    – Ruotsin liiga 2.
    – Ruotsin Cup-voittaja
    – Sveitsin mestari
    – Sveitsin liiga 2.
    – Sveitsin Cup-voittaja
    – Tshekin mestari
    – Tshekin liiga 2.
    – Tshekin Cup-voittaja
    – Viron mestari
    – Tanskan mestari
    – Norjan mestari
    – Latvian mestari
    —> Neljä alkulohkoa, joista joka lohkon voittajat pääsisivät jatkoon.
    —> Välierät.
    —> Finaali ja pronssipeli.

  5. Mitäs sitten jos kaikissa neljässä sarjassa Suomi, Ruotsi, Sveitsi ja Tsekki, Cup-mestari onkin sama kuin liigan ykkönen tai kakkonen? yhtäkkiä onkin 4 joukkuetta vähemmän osallistumassa mestareiden cupiin. Miten arvotaan, että millä joukkueilla puuttuvat palat täytetään?

  6. Peli meille kaikille:lle:

    Sitten cup-finaalin hävinnyt joukkue pääsee turnaukseen. Tai liigan kolmonen, nelonen, vitonen…kuinka pitkälle tarviikaan mennä. Tuskin tuonne osuisi kuitenkaan vuosittain kuin pari liigakolmosta ja/tai cup-hopeamitalistia.

  7. Kaikki parhaathan pitäisi olla mukana, mutta kaikien maiden mestareilla pitäisi myös olla mahdollisuus voittaa kannu.

    Sen takia heikompien maiden ykkönen on hyvä olla mukana.