Välierässä nolo ratkaisu – Superpakki teki jatkoajalla ”oman” maalin

Tatran juhli villisti Champions Cupin finaalipaikkaa. Kuva: Champions Cup 2011

Tshekin Tatran Stresovice nousi SSV:n vastustajaksi salibandyn Champions Cupin huomiseen finaaliin lyömällä jatkoajalla Sveitsin mestari SV Wiler-Ersigenin 6-5 (1-0, 3-2, 1-3, 1-0). Ratkaisu syntyi dramaattisesti kun Wilerin ruotsalainen huippupuolustaja Henrik Qvist ohjasi pitkän pallon vastustajan kautta omaan verkkoon.

Suomalaisten Jere Liljenbäckin ja Jaakko Hokkasen Tatran johti illan myöhäisvälierää toisessa erässä jo 4-0, mutta Wiler kiri tasoihin. Myöskään Milan Garcarin 5-4-johtomaali päätöserässä ei riittänyt voittoon kun Wilerin Esa Jussila nosti maalin edestä tasoituksen Matthias Hofbauerin taistelemasta pallosta.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata runsas minuutti kun Tatranin Martin Richter lähetti pitkän ilmasyötön Marek Vavran ja vastustan puolustajan taisteltavaksi. Puolustajan kurotus pallon purkamiseksi vaarattomille vesille ohjasi sen kuitenkin vauhdissa olleen Vavran vartalon kautta yli vastaan lähteneen maalivahti Pascal Haabin ja omaan verkkoon.

Loppuottelu SSV-Tatran Stresovice alkaa lauantaina klo 17 Suomen aikaa.

Esa Jussilan, Olli Oilingin ja valmentaja Heikki Luukkosen SV Wiler-Ersigen pelaa pronssista Mika Kohosen ja Hannes Öhmanin Storvretaa vastaan.

1. Kova työ tulee Tatranille ottaa voitto! Meinaan jos SSV pelaa samalla tavalla kuin tänään Storvretaa vastaan. Eiköhän tuo pokaali Viikinkien kaappiin tupsahda:D