Venäjän maajoukkuetähden liigapesti jäi haaveeksi – ei saanut työlupaa Suomeen

NST:n sivuilta kannattaa käydä tsekkaamassa Antti O. Arposen tuorein bloggaus.

NST:n sivuilta kannattaa käydä tsekkaamassa Antti O. Arposen tuorein bloggaus.

Miesten Salibandyliiga-joukkue NST:ltä jäi potentiaalinen vahvistus saamatta, koska Venäjän maajoukkuepelaaja Valeri Maslov ei saanut Suomeen työlupaa. Asiasta kertoo NST:n sivujen blogissaan Antti O. Arponen.

Konkaritoimittaja Arponen kertoo perusteellisesti 30-vuotiaan Maslovin taustat ja tarinan.

– Suomalainen byrokratia on outo. NST menetti tältä kaudelta potentiaalisen liigapelaajan, kun harjoituksissa kesästä asti mukana ollut Valeri Maslov ei saanut syksyllä työlupaa Suomeen. Perustelut ovat vähintäänkin hämmentävät, Arponen kirjoittaa.

Pietarin yliopistossa loppututkinnon liikuntatieteellisessä tiedekunnassa suorittaneella Maslovilla olisi ollut Lappeenrannassa työpaikka ja asunto. NST:n taustoilla Maslovin eteen tehtiin töitä rajusti. Työluvan epäämisestä valitettiin jopa ministeritasolle asti, mutta työlupaa ei herunut.

– Valeri Maslovin urheilu-uralle päätös oli valtava takaisku. Hän palasi Viroon, mutta ei tiettävästi tällä hetkellä pelaa missään seurassa. Toipuminen suomalaisten viranomaisten käsittelystä vie aikansa, Arponen pohtii.

Maslovin koko tarinan voi lukea NST:n sivuilta: Valeri Maslov ei saanut työlupaa

7 comments

  1. Kyllä työlupa pitäisi saada, jos seura järjestää työpaikan ja asunnon ja kaveri on kunnollinen. Harjoittelijan palkalla (1345 egeä) pitäisi myös tulla toimeen Lappeenrannassa, kun seurakin olisi antanut kaikenlaista tukea. Outoja ovat viranomaisten päätökset! Suomenkieltä vuoden opiskeltuaan Maslov olisi varmaan pystynyt jopa koulutustaan vastaaviin (akateeminen tutkinto) töihin liikunta-alalla, mutta siihen ei annettu mahdollisuuksia.

  2. Ihan oikea päätös ja viranomaiset ovat noudattaneet voimassaolevia lakeja ja asetuksia.
    NST jatkaa tuttua itkua vuodesta toiseen. Milloin iso paha salibandyliitto, maajoukkue valmentajat ja nyt Suomen valtio ovat seuraa vastaan.

  3. Voihan sitä aina ihmetellä, että esimerkiksi nyt naisten maajoukkueleirillä on liigaa johtavasta NST:stä yksi pelaaja, mutta esimerkiksi Classicista kahdeksan, Prosta neljä ja OLS:sta kolme. Kai tällaiset asiat saa sanoa ääneen? Liigassa NST pelasi vieraissa Classicin kanssa tasapelin.

    Olen joskus lukenut NST:n Blogia. Ihan kivoja juttujahan siellä on. Ei pidä provosoitua.

    Tämä Maslovin tapaushan on ihan selvä oikeusmurha, jos luette faktat.

  4. meistä monikaan ei tunne näiden lakien kiekuroita, oletan… joten oikeusmurhasta en olisi ainakaan itse kovinkaan varma. tietysti voisi olla, että pykälissä olisi korjattavaa kun maalaisjärjellä tässä olis ilman muuta pitäny oleskelulupa myöntää.

  5. Vapaasti tulkiten NST:n mielestä Suomeen voidaan ottaa kuka tahansa ulkomaan kansalainen vaikka laissa ja asetuksissa määritelty minimi toimeentuloehto ei täyttysi. Tämä lakihan on nimenomaan sellainen joka suojelee Suomeen tulevia ihmisiä mm ihmiskaupalta ja siihen liittyvältä rikolliselta toiminnalta. NST:ssä ollaan ilmeisesti sitämieltä että ihmiskauppa on hyvä asia? Työvoiman vapaa liikkuvuus on ok ja tänne voidaan tuoda vaikka joukkueellinen kiinalaisia ”pelaamaan sählyä” 500euroa/kk palkalla.

  6. Olisikohan tätä keskustelua käyty jos Maslov olisi pyrkinyt Erän tai Oilersin jengiin?

  7. Laki ja järjestys? Jos suomalaiselle harjoittelijan palkka 1345 on lain mukaan riittävä (ja kyllähän sillä toimeen tulee), niin miksi ei venäläiselle? Ja rakennuksilla tehdään töitä pienemmälläkin, eikä ongelma ole ulkomaalaisissa vaan meidän lain valvonnassa työnantajia kohtaan. Sitten evätään urheilijalta mahdollisuudet urheilla ja kehittyä. NST vs. PK-seutu kiistaan en osaa ottaa kantaa.