Video: Näin Divari-pelaaja potkii vastustajaa

Tiikerit-PSS-ottelun loppuhetket menivät tönimiseksi.

Tiikerit-PSS-ottelun loppuhetket menivät painiksi.

Viime maanantaina miesten Divarissa nähtiin harvinaisen törkeä välikohtaus. Tiikerit-PSS-ottelun lopussa PSS:n Oliver Järvisen vintti pimeni ja mies talloi maassa makaavaa vastustajaa.

Järvisen tapaus on puhuttanut Pääkallo.fi:n kommenttiosastolla. Monet ovat kyselleet videon perään. Nyt video katsottavissa Youtuben PääkalloTV:ssä.

Erikoisen tapauksesta tekee se, että Järvinen ei saanut tilanteesta törkeää ottelurangaistusta vaan pelirangaistuksen. Eli pelikieltoa ei ole luvassa.

Ottelupöytäkirjassa 5+20 minuutin rangaistuksen syyksi on kirjattu epäurheilijamainen käytös. Vaikka tuomio viittaa suunsoittoon, sai Järvinen Pääkallo.fi:n tietojen mukaan punaisen kortin juuri fyysisestä rikkeestä.

Alla olevasta videosta jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä tilanteesta.

20 comments

  1. in finland we have this thing called reilu meininki? mitähän liikkku kaverin päässä,todennäkösesti ei kyl kovin paljoa?

  2. Vaikka kuinka monta kertaa katsoin, niin en tuota potkimista kyseisestä videosta näe. Pitipä oikein googlettaa, että kummassahan joukkueessa tämä Järvinen pelaa. Ilmeisesti siis keltaisessa.

    Maallikkona minun silmiin näyttää seuraavalta.

    Keltainen antaa pikku tökin selkään (tämä lienee jäähyn arvoinen), josta sininen menee nurin. Tämän jälkeen toinen sininen tulee ja pistää keltaisen nurin. Näyttää siltä, että keltainen yrittää hypätä laidan yli kaatuessaan. Tässäkö se potkiminen tapahtuu vai missä? Video on sen verran huonolaatuinen, että ei tuosta oikein selvää saa.

  3. PSS jatkoi asiallisella linjalla.

    Papasin PSS-raportista:

    ”Ottelun ratkettua PSS-vahti Jaakko Pakkanen hölmöili itselleen törkeän ottelurangaistuksen sananvaihdolla tuomareiden kanssa.”

  4. Ei tosta videosta oikeen saa tarpeeksi hyvin selvää, jotta kaverin voisi niinkin kovaa tuomita, mitä nyt on tehty. Enkä nyt tarkoita tuomareiden antamaa tuomiota, vaan esim. vastustajan valmentajan puheita.

    Impparin Iiro tossa ylhäällä kiteyttää tapahtumaketjun mielestäni hyvin. Itsekään en mitään varsinaista potkimista pysty havaitsemaan.

  5. Muualla saa Torin jopa tuomareille rupattelusta kun etelässä ei edes päähän potkimisesta. Kyllä nuo polkemiset tuossa näkyy aivan selvästi, ottaa oikein tukea käsillä ja survoo jaloilla sinistä.

  6. Nuo potkut näytti tulevan enemmänki siinävaiheessa kun kaveri oli kaatumassa yli laidan. Sen takia niitä ei kunnolla huomaa

  7. kahden jalan potku näyttäis vähän ennen 6sek kohtaa lähtevän. eri asia onko sitten täysin harkittu, kun taitaa just olla kaatumassa laidan yli.

  8. Eiköhän ne potkut tulleet sen viimeisenä tilanteeseen tulleen sinisen pelaajan toimesta. Se poikittainen nyt taisi olla kyllä kahden käden työntö, mutta potkut kyllä näkee selvästi… HIENO MIES!

  9. Ihme että näitä ylilyöntejä sattuu aina Millin joukkueita vastaan ja Milli & co itse aina yhtä viattomia.

  10. Liioteltua hommaa koko päähän potkiminen! Olisitte ollu kattomassa peli ennenku alatte huutelee!

  11. Nimimerkki Apollo, luitko ollenkaan juttua. ”Viime maanantaina miesten Divarissa nähtiin harvinaisen törkeä välikohtaus. Tiikerit-PSS-ottelun lopussa PSS:n Oliver Järvisen vintti pimeni ja mies talloi maassa makaavaa vastustajaa. ”

    PSS pelaa keltaisissa.

  12. Into: Ehkäpä Apollo seuraa divari salibandya yhtä paljon kuin minä eikä tiennyt minkävärisissä paidoissa kukakin pelaa. Minäkin jouduin tuon asian googlelta kysymään.

    Jarppi: Katsotko jotain muuta videota? Meikäläisen vanhoin silmin ei tuossa valitettavasti erota selvästi mitä keltapaidan jalat tekevät. Sininen kaveri runnoo keltapaidan ulos kyllä selvästi.

  13. En mä kyllä vieläkään tosta mitään vintin pimenemistä havaitse Järvisen tekemisistä. Kovempaahan toi sininen tossa tilanteessa näyttäs työntävän. Tossa asennossa ja tilanteessa missä Järvinen on kun oletetut potkimiset tapahtuu, on aika vaikee hallita kehoaan täydellisesti ja välttää osumia. Voi toki olla, että ei yritäkkään välttää. Videosta se ei mun mielestä selviä.

    Tekstissä mainittuna ”harvinaisen törkeänä tapauksena” en tota missään tapauksessa pitäisi. Paljon törkeämpiä on tullut nähtyä ja pienemmillä rangaistuksillakin niistä monesta on selvitty.

  14. Ihan selvä tuo kahden jalan potku on videossa. Eikä valitettavasti näytä miltään vahingolta. Kyllähän tuosta olisi pitänyt pitkä pelikielto napauttaa Järviselle. Ruma temppu.

  15. Eikö tuossa kuitenkin sinipaitainen jannu (kuvassa ylimpänä) anna tossua (aivan viimeisimpänä ennenkö tallennus katkeaa)?

  16. Mä en ainakaan menis sanomaan mitään ”ihan selväks” ton videon perusteella, mutta rumalta tuo näyttää mitä keltainen aika kovalla voimalla sätkii.

    Vaikea kuvitella että tossa tilanteessa osais ja haluis kuitenkaan potkia tuota taakse jäänyttä maassa makaavaa pelaajaa, joten toivon vaan että kyseessä oli joku muu sätkiminen kuin että yrittää täydellä voimalla potkaista kahdella jalalla päähän. Mutta turha on täältä kommentoiden tästä taistella… Jos tuomari tuosta jonkun tuomion tälle pelaajalle antoi, niin se on ehkä liian lievä. Sinisten olis voinu olettavan myös suuttua enempi jos ne olis tuon tilanteen silleen nähny?

  17. Hienoa, että löytyi kuvamateriaalia. Eihän tuosta tarvitse epäröidä jos on kaikki kotona ja salibandya vähääkään nähnyt. Tiikerien valmentajaa Mikael Grönlundia mukaillen, Järvinen ei pelaisi minun joukkueessani minuuttiakaan.

  18. jännä juttu mutta tiikereiden joukkueella ja pääkallon toimittajalla outo yhteys. lieneekö sama Joni Hildèn tiikereiden otteluvastaava sekä artikkelien kirjoittaja??