Alli Tikkanen: ”Paremmalla viimeistelyllä tilanne olisi voinut olla toinen”

Viime kaudella Alli Tikkanen kirmaili kaukalossa OLSin peliasussa. Kuva: Emmi Vinberg

Viime kaudella Alli Tikkanen kirmaili kaukalossa OLSin peliasussa. Kuva: Emmi Vinberg

Naisten liiga palasi maaottelutauolta tiistaina yhden ottelun voimin, kun Jyväskylässä sarjapisteistä taistelivat Happee ja Classic. Pääkallo.fi sai ottelun jälkeen haastattelun Happeen Alli Tikkaselta, joka valittiin jyväskyläläisten parhaaksi pelaajaksi.

Happee-Classic 3-5 (1-1, 1-4, 1-0)

Alli, ottelu oli ainakin numeroiden valossa melko tasainen. Oliko se oikeasti sitä myös kaukalossa?
– Ensimmäinen erä oli hyvin tasainen. Siinä me pystyimme luomaan hyviä maalintekopaikkoja, pyörittämään hyvin peliä ja hallitsimmekin sitä. Toisen erän alku oli täysin Classicin, mutta pääsimme sitten taas paremmin peliin mukaan ja peli tasoittui taas. Kolmas erä oli taas tasaista vääntöä. Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä.

Teille sattui toiseen erään hieman heikompi jakso, kun Classic karkasi kolmen maalin johtoon. Oliko se pelkästään Classicin hyvyyttä vai mitä siinä tapahtui?
Meidän oli tarkoitus jatkaa siitä mihin ensimmäisessä erässä jäätiin. En tiedä, tuliko siitä sitten liiallinen hyvänolon tunne ja keskittymisen herpaantuminen? Tietenkään Classicin taitavuutta unohtamatta. Mutta parannettiin toisen erän loppua kohti.

Kolmannen erän puolivälissä tulitte vielä kahden maalin päähän. Oliko teillä päätöserän viimeisellä puolikkaalla vielä hyviä maalintekopaikkoja tasoittaa ottelu?
– Kolmannessakin erässä olisi vielä ollut paikkoja tasoittaa, mutta meidän parhaat paikat olivat kuitenkin ehkä 1. ja 2. erässä. Kauttaaltaan koko pelissä meidän paremman viimeistelyn avulla olisi tilanne voinut olla toinen.

Mitä hyviä asioita Happeen pelissä oli tänään ja missä jäi eniten petrattavaa?
Etenkin ensimmäinen erä oli meiltä todella hyvä, onnistuttiin niissä asioissa mistä oltiin puhuttu. Pystyttiin pitämään palloa ja luomaan hyviä maalintekopaikkoja. Parannettavaa jäi vielä viimeistelyssä ja ehjän 60-minuuttisen pelaamisessa. Ei ole varaa pieniinkään herpaantumisiin.

Sinut palkittiin ottelussa Happeen parhaana pelaajana 1+1-tehoilla. Kerro nyt vielä Pääkallon lukijoille millaisen maalin iskit avauserässä Classicin verkkoon?
Saatiin hyvä pallollinen vaihto hyökkäyspäässä. Mari (Tuppurainen) laittoi maalin takaa huippusyötön maalin kulmalle, siitä ei voinut vetää edes ohi.

Matkaatte lauantaina viime kauden seurasi OLSin vieraaksi Ouluun. Mitä ajatuksia tämä peli sinussa herättää näin etukäteen?
– Häviöstä huolimatta meillä oli tänään hyvää tekemistä eli jatketaan siis siitä ja parannetaan vielä entisestään. Innolla odotan lauantain peliä, OLSia vastaan pelaaminen tuo tietysti mukaan oman fiiliksensä. Pisteitä tullaan tietysti hakemaan, terkkuja vaan Ouluun!

One comment