Arponen NST:n tarpomisesta: ”Jääkiekossa vastaavassa tilanteessa erotetaan valmentaja”

Simo Ruuskasen luotsaaman NST:n alkukausi on ollut vaikea.

Simo Ruuskasen luotsaaman NST:n alkukausi on ollut vaikea.

Pitkän linjan salibandykirjoittaja ja urheilutoimittaja Antti O. Arponen pureutuu NST:n sivujen tuoreessa bloggauksessaan kahteen mielenkiintoiseen aiheeseen: NST:n miesten joukkueen heikkoon alkukauteen ja Naisten liigan joukkuemäärään.

Arponen pohtii miesten joukkueen päävalmentajan Simo Ruuskasen asemaa. NST on hävinnyt seitsemän ottelua putkeen.

– Jääkiekkoliigassa vastaavassa tilanteessa erotetaan päävalmentaja. Salibandyliigassa tilanne on toinen, kun vapailla markkinoilla ei ole montakaan liigatason valmentajaa. Simo Ruuskanen jatkanee päävalmentajana, mutta jotain muutosta joukkueen pelaamiseen pitää saada, Arponen kirjoittaa.

– Lähiviikot kertovat paljon. Jos lauantaina hävitään Jyväskylässä Happeelle ja sunnuntaina kotona SSV:lle, niin tappioputkessa on mittaa jo yhdeksän peliä ja muut alkavat karata sarjataulukossa, Arponen jatkaa ja nostaa esiin jo Jarkko Rantalan nimen mahdollisena päävalmentajana.

Naisten liigassa on nykyään 12 joukkuetta. Arposen mielestä kahdeksan joukkueen sarja olisi toimivampi.

– NST:n naiset voittivat SPV:n 12-1. Katsomossa tuli mieleen, että onko tällaisissa liigapeleissä mitään järkeä. SPV ei edes taida olla nykyliigan heikoin joukkue.

– Käytännössä Suomessa on kuitenkin tällä hetkellä vain 6-8 tasokasta naisten seuraa, sen kertovat liigan ottelutulokset ja sarjataulukko. Kahdeksan joukkuetta ja kolminkertainen sarja eli 21 ottelua runkosarjassa, Arponen ehdottaa.

Tsekkaa Arposen bloggaus NST:n sivuilta: Naisille 8 joukkueen liiga

5 comments

  1. Naisten joukkuemäärässä Arponen on ihan oikeassa. Kahdeksan tai korkeintaan kymmenen jengiä ja kolminkertainen sarja. Mikä lienee liiton/liigan peruste 12 joukkueelle ja jopa puheille 14 joukkueen liigasta? Pro voitti Indiansin 16-2 tai jotain.

  2. Indians – Pro 2-16
    Clssic – Indians 13-2
    NST – SPV 12-1

    Lisäksi M-Team hävinnyt kaikki pelit. Mielestäni näitä pelejä ei tarvita. Aluksi liiga 10 joukkueeseen (3-kertainen sarja) ja jos tasoerot ei pienene niin myöhemmin tiivistys 8 joukkueeseen.

  3. NST:n miesten ongelma täytyy olla korvien välissä, sillä sellaiset pelurit kuin Lahti, Kytösalmi, Louhelainen, Rahkonen, Vainikainen, Arponen, Aapro, Kosonen ym. on aikaisemmilla kausilla pärjänny liigajoukkueissa. Kaksi liigatason kentällistä on varmasti.

  4. NST:n miesten kannalta ratkaiseva on ensi lauantain poeli Happeeta vastaan Jyväskylässä. Jos NST häviää sen, ja sitten sunnuntaina totta kai häviää SSV:lle, niin sitte on pakko tehdä jotakin. Joukkuettahan ei voi vaihtaa?

    Toisaalta voitto Happeesta antaisi varmaan itseluottamusta ja nostaisi porukan sille tasolle mille se taitojen ja kunnon puolesta kuuluu.

  5. kytösalmi nyt niin ja näin sekä kosonen ei edes kakkosdivarissa vakuuttanut alkukaudella mutta muilta tasonnostoa nyt ainakin odotellessa!