Backman: ”Sen skouden kanssa saadaan olla tarkkana”

Tässä kuvassa punapaitainen on Backmanin mainitsema "skoude". Kuva: Mikko Hyvärinen

Tässä kuvassa punapaitainen on Backmanin mainitsema "skoude". Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliigan huippuottelut jatkuvat TV-kameroiden edessä perjantaina, kun Classic ja SPV iskevät yhteen Tampereella. Molempien joukkueiden leireissä on vielä hyvässä muistissa viime kauden välieräsarja, jossa seinäjokiset tiputtivat tamperelaiset ulos finaaleista.

Classic lähtee otteluun liigan kärkipaikalta ja SPV on sarjataulukossa neljäntenä. Joukkueiden välistä eroa on neljä pistettä, mutta SPV:llä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Classicin päävalmentaja Ray Backman odottaa perjantain kohtaamista innokkaana.

Te olette runkosarjassa tällä hetkellä SPV:n edellä, mutta Peliveljet puolestaan tiputti teidät viime kauden välierissä finaaleista. Millaisia ajatuksia perjantain ottelu etukäteen sinussa herättää ja kumpi oikein lähtee ennakkosuosikkina otteluun?
– Etukäteen herättää sellaisia ajatuksia, että SPV on ollut tosiaan viime vuosina Classicille hankala vastustaja. Omalta osalta taas kuuluu ihan lempparivastustajiin, koska niitä vastaan syntyy lähes poikkeuksetta hyvät ja viihdyttävät kapinat. Näin meikäläisen silmin tähän otteluun ei sen kummoisempaa ennakkosuosikkia löydy. 60-65 minuuttia isketään ja sitten tiedetään oliko toinen parempi.

Teillä on todella laaja pelaajamateriaali joukkueessa käytössä, kun joudut jättämään kovan luokan pelimiehiä jopa kokoonpanon ulkopuolelle. Jokainen valmentaja on varmasti mielissään kun on varaa mistä valita, mutta näetkö asiassa mitään riskitekijöitä?
– Useimmissa joukkueissa varmaan joudutaan jättämään kovia ukkoja kokoonpanon ulkopuolelle silloin kun kaikki on terveenä. Jos viittaat viime viikonloppuun, niin lauantain voittoisasta ottelusta tosiaan muutama kaveri huilasi sunnuntaina. Kokoonpanoon olisi mahtunut lisää miehiä, mutta pitkän matkan takia ei haluttu ajattaa perheellisiä tai sairaudesta/loukkaantumisista toipuvia ukkoja susirajalle istumaan penkillä.

– Nämä toipilaat + A-junnujen sarjapelit pakottavat kyllä miettimään ketä milloinkin peluuttaa ja miten paljon, mutta toistaiseksi on selvitty siitä tivolista kohtuullisesti. Tämän lisäksi kun vielä tuo peliesityskin painaa vaakakupissa aika lailla. Riskinähän on aina jonkun/joidenkin pelaajien tyytymättömyys, mutta toisaalta on melko harvinaista että koko porukka on samaan aikaan terveenä/pelikuntoisena.

Mitkä uskoisit olevan ne avaintekijät perjantain ottelussa, jotka ratkaisevat ottelun suuntaan tai toiseen?
– Lehtisen Jykän prinsiipit. Löytyy meidän pukuhuoneen seinältä.

Oletko suunnitellut SPV:n ykköskentälle mitään erityisvartiointia?
– Toistaiseksi aika vähän. Sen skouden (Harri Karjala) kanssa saadaan kyllä olla tarkkana

One comment

  1. Mites tää classicin oma skoude? Rangaistusminuutteja tullut ihan edelliskausien tapaan mutta pisteitä olemattoman vähän.