Divari: Blackbirds voittoon jatkoajan rankkarimaalilla

Miesten Divarissa pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua. Tikkurilassa Tiikerit jatkoi Papasin alamäkeä ja Keravalla kotijoukkue Blackbirds voitti Woodcuttersin jatkoajan rankkarimaalilla.

Blackbirds-Woodcutters 5-4 ja. (3-2, 0-2, 1-0, 1-0)
Keravalla yleisö sai jännitystä koko rahan edestä Blackbirdsin ja Woodcuttersin välisessä kohtaamisessa. Kotijoukkue siirtyi avauserän 0-1-tappioasemasta 3-1-johtoon ajassa 16.41, jolloin Woodcuttersin valmennus otti aikalisän. Se tuottikin tulosta 3-2-kavennusmaalin muodossa, joista numeroista siirryttiin erätauolle.

Toinen erä oli vieraiden. Ensin joukkueen tuore vahvistus Valtteri Nurmi tasoitti tilanteeksi 3-3 ja reilut kolme minuuttia myöhemmin Henry Backman siirsi Woodcuttersin 3-4-vierasjohtoon. Näistä lukemista lähdettiin päätöserään.

Kolmannessa erässä nähtiin ainoastaan yksi maali. Blackbirds otti maalivahti Jani Pyykön pois maaliltaan puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua ja se tuottikin tulosta, sillä ajassa 58.59 kotijoukkueen Marco Uusimaa tasoitti tilanteeksi 4-4.

Jatkoaikaa oli jäljellä reilu minuutti, kun Blackbirdsille tuomittiin rankkari, jonka Miika Kujansivu toimitti verkon perille. Loppulukemat Blackbirds-Woodcutters 5-4. Ottelun tehokkaimmat pelaajat valittiin myös joukkueidensa parhaiksi, Blackbirdsiltä Miika Kujansivu  ja Woodcuttersilta Rasmus Nyström.

Tiikerit-Papas 9-7 (5-1, 2-4, 2-2)
Tikkurilan Tiikerit aloitti ottelun räväkästi ja vei ensimmäisen erän nimiinsä puhtaasti 5-1. Kotijoukkueen Miika Häiväläinen ja Jani Mäntyniemi tekivät kaksi maalia mieheen ensimmäisessä erässä.

Vieraat petrasivat peliään toisessa erässä selvästi. Mika Kemppaisen kahden maalin siivittämänä Papas voitti erän maalein 4-2, joten päätöserään lähdettiin Tiikereiden 7-5-johtolukemissa.

Päätöserässä Tiikerit karkasi Thomas Granlundin johdolla jo 9-5-johtoon ja peli alkoi olla taputeltu. Papas nousi vielä kahden ylivoimamaalin turvin kahden maalin päähän maestro Jani Lipsasen heiluttaessa tahtipuikkoa, mutta tämän lähemmäksi kajaanilaiset eivät enää päässeet. Lopputulos Tiikerit-Papas 9-7. Tiikereiden Thomas Granlund keräsi ottelussa 1+3-tehot ja Papasin Jani Lipsasen saldo oli muhkea 3+2.

Tiikerit kohtaa heti maanantaina kotonaan ÅIF:n.