HIFK:n puuhamies: ”Päävalmentaja ei saanut potkuja”

Pääkallo.fi uutisoi torstaina HIFK:n kakkosdivarijoukkueen sekasortoisesta tilasta. Pääkallo.fi:n tietojen mukaan HIFK:n päävalmentaja sai potkut sunnuntaina ja useat pelaajat harkitsevat lähtöä joukkueesta. HIFK:n puuhamies ja pelaaja Sakari Lehtimäki kiistää Pääkallo.fi:n haastattelussa pelaajakadon ja valmentajan potkut.

Sakari Lehtimäki, Miten nyky-HIFK sai alkunsa ja ketkä ovat toiminnan takana?
– Se sai alkunsa jo puolitoista vuotta sitten. Asiaa olivat pohtimassa minä, Jouni Antikainen ja veljeni Timo Lehtimäki, joka on ollut HIFK:n yleisurheilun vaikuttavia tekijöitä pitkään. Pelasimme silloin Gospel Teamin kanssa kakkosta ja syntyi ajatus, että HIFK pitää palauttaa salibandykartalle. Gospel putosi kauden päätteeksi kolmoseen, mutta halusimme, että sarjataso on kakkonen. Siinä vaiheessa SC Sählyä pyörittänyt Saarenojan Misa tuli mukaan kuvioihin. Teimme tarvittavat selvitykset liittoon, otimme SC Sählyn paikan ja laitoimme HIFK:n pystyyn.

Pelillisesti HIFK:n alkukausi on ollut kohtuullinen. Oletko tyytyväinen kolmeen voittoon seitsemästä pelistä?
– Lähtökohtaisesti lohko on kova ja vaativa. En tiedä onko ollut kova arpa vai ei. Nimien suhteen ei olla kovinkaan vahva porukka. Meillä ei ole yhtään pelaajaa, joka olisi pelannut liigatasolla ja ykkösdivarissakin on pelannut vain yksi pelaaja. Taito-ominaisuuksia ei kiritä hetkessä kiinni, mutta haluamme olla vahvoja asenteen ja kondiksen suhteen. Olen ihan tyytyväinen kolmeen voittoon.

Onko joukkueella pitkän tähtäimen tavoitteita vai onko nyt tavoitteena vain säilyä kakkosdivarissa?
– Emo-HIFK:lla ei ole meille mitään vaatimuksia, kunhan hoidamme urheilullisen puolen. Itse haluan olla mukana HIFK-salibandyn kanssa mahdollisimman pitkään, koska olen perustanut tämän homman. Haluan, että HIFK on salibandykartalla mukana parinkin vuoden päästä. Nyt seuralla on neljä juniorijoukkuetta ja toivottavasti niitä on tulevaisuudessa lisää. Hienoa olisi, jos pysyisimme kakkosdivarissa tässä kovatasoisessa lohkossa. Vielä ei ole resursseja tavoitella ykkösdivaripaikkaa.

Ketkä ovat joukkueen tärkeimpiä pelaajia?
– Itse olen koonnut joukkueen. Janne Makkonen, Janne Trontti ja Tero Paavola ovat olleet positiivisia yllätyksiä. Teemu Jutila on myös onnistunut.

Sunnuntaina HIFK:n päävalmentaja Timo Eloranta sai potkut. Miksi hän sai väistyä?
– Ei hän ole saanut potkuja, koska hänellä ei ollut mitään sopimusta meille. Hän oli projektivalmentaja, joka oli meillä viisi viikkoa. Hänellä oli henkilökohtaisia syitä, minkä takia yhteistyö loppui. Emme aktiivisesti hae uutta valmentajaa.

Joukkuetta valmensi ennen Elorantaa Jouni Antikainen. Miksi hän sai väistyä?
– Hän ei ole siirtynyt sivuun. Antikainen on edelleen mukana valmennustiimissä.

Etsittekö aktiivisesti uutta päävalmentajaa? Kuka joukkuetta valmentaa nyt?

– Meillä on valmennustiimi, joka kostuu Timo Lehtimäestä, Jouni Antikaisesta, ja johtavista pelaajista, jotka ovat Teemu Jutila, Tero Paavola ja minä.

Neljä pelaajaa on lähtenyt ja useat muut pelaajat pohtivat jatkoa joukkueessa.
Miksi pelaajia lähti?

– Ei ole neljää lähtenyt. Kaksi pelaajaa on lähtenyt. Lähtöaikeita ei ole ainakaan minun korviini tullut. Päinvastoin, perjantaina tuli yksi lisää.

4 comments

  1. Juuri näin!Nyt on faktat esitetty.Toivottavasti asiattomuudet nyt loppuu.

  2. alkaakohan lehtimäki päästä nyt enemmän kentälle ja pelaa yyveetä. eiköhän se siitä kiikastanu nää henkilökohtaiset syyt…

  3. joo ei oo toi eloranta koskaa ollu luotettava kaveri ja jotain hämärää tässäkin taustalla oli..