Johansson iski viisi maalia

Henri Johanssonin laukaus oli maanantaina herkässä. Kuva: Topi Naskali

Henri Johansson
Henri Johanssonin laukaus oli maanantaina kunnossa. Kuva: Topi Naskali

Salibandyliigan maanantain kierroksella Erä haki 9-6-vierasvoiton TPS:sta ja alkukaudella kyntänyt Nokian KrP voitti Kooveen 8-6. Nokialaisten sankari oli peräti viisi maalia tehnyt Henri Johansson. Hän siirtyi maaleillaan maalipörssin kärkeen, kun kasassa on jo 19 maalia.

Koovee siirtyi avauserän loppupuolella Paul Kotilaisen maalilla jo 1-3-johtoon, mutta Johanssonin illan ensimmäinen kavensi tilanteeksi 2-3. Toisen erän loppupuolella Johanssonin kaksi maalia täydensivät hattutempun ja käänsivät 3-4-tappiolukemat Nokian 5-4-johdoksi.

Päätöserän alkuun Johanssonin 6-4-maali lupasi jo hyvää, mutta Kooveen noustua 6-6:een illan voittomaaliksi jäi vasta hänen ajassa 58.31 viimeistelemä osuma. Timo Johansson kaunisteli vielä loppulukemat tyhjiin: 8-6.

– Joukkueelle todella iso kiitos, tänään joka äijä uhrautui ja pelasi jokaisen tilanteen joukkueen edun mukaisesti. Tämän hetkisestä KrP:stä kuvaavin tilanne oli lopussa kun Miika Nieminen kirjaimellisesti heittäytyi pallon eteen Kooveen hakiessa tasoitusta. Silloin kun kentällä on samanaikaisesti 5 muutakin ”maalivahtia”, niin varsinaisen maalivahdin työskentelykin on huomattavasti helpompaa, Nokian valmentaja Mika Myllyniemi kiitteli seuran nettisivuilla.

– Paikkoja oli jo 6-4 tilanteessa ratkaista ottelu vastaiskuista, mutta ei saatu sisään ja tästä tuli taas lopussa peli, joka olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Tänään kuitenkin mielestäni ansaittiin voitto kaikkien alkukauden pettymysten jälkeen.

Salibandyliigan maalipörssi:

1. Henri Johansson, Nokian KrP 19 maalia
2. Miko Kailiala, TPS 17
3. Marko Lahtinen, Koovee 16
4. Sami Nyman, Nokian KrP 15
5. Mikko Kohonen, SPV 14
5. Juuso Heikkinen, Happee 14