”Joko NST:n päävalmentajan palli tutisee?”

Simo Ruuskasen luotsaama NST on voittanut kahdeksasta pelaamastaan liigaottelusta yhden. Kuva: Mika Hilska

Simo Ruuskasen luotsaama NST on voittanut kahdeksasta pelaamastaan liigaottelusta yhden.

Pääkallo-bloggaaja Jani Hakkarainen perehtyi tuoreimmassa pohdinnassaan NST:n vaikeaan alkukauteen. Hakkarainen muun muassa kritisoi, että NST ei hallitse otteluissa palloa. NST:n päävalmentaja Simo Ruuskanen vastaa Hakkaraisen kirjoitukseen Jatkuvaa Syöttöä -sivuston videohaastattelussa.

– Pelirohkeus on puuttunut useassa pelissä varsinkin pallollisessa pelissä, mutta myös pallottomassa pelissä. Siinä on vielä paljon tehtävää, Ruuskanen myöntää.

Jatkuvan Syötön toimittaja Tuomo Reponen uteli Ruuskaselta myös sitä, että mitä mieltä hän on siitä, että Hakkarainen puhuu NST:n pelitavasta ”kusipääsalibandynä”.

– Ihan mielenkiintoista. Olisi itsekin kiva tietää, minkälaista tämä kusipääsalibandy on. Toki tarkoituksena on, että kaverilla ei olisi kivaa pelissä.

Katso Ruuskasen haastattelu kokonaisuudessaan Jatkuvaa Syöttöä -sivustolta.

9 comments

  1. No eikö Hakkarainen kertonut millaista se on? Ja myös, että sitä on aiemminkin sellaiseksi kutsuttu…

  2. Hakkarainen ei nyt avaa jutuillaan yhtään mitään..Viime vuonna veteli nuolia ” fläpille ” selittäen mm. rintamahyökkäyksiä..Huima analyytikko!

  3. Kyllähän Hakkarainen tekee hienoa työtä. Jos omasta mielestä löytyy kompetenssia enemmän niin blogia pystyyn vaan.

  4. Jamille: en ole vetänyt noita juttuja hatusta vaan ne ovat lajin huippuvalmentajien Mika Ahosen, Jussi Jäntin, Petteri Nykyn, Petteri Bergmanin Ray Backmanin, Petri Kettusen ja Heikki Luukkosen oppeja. Niitä olen pyrkinyt esittämään selkeässä muodossa ja hieman kehittämäänkin teoreettisesti. Lisäksi viisikkopeli on tietenkin vain yksi, tosin tärkeä näkökulma salibandyyn. Siihen salibandy ei tyhjene.

  5. Huippuvalmentaja -Luukkonen??? 😉 Kotimaan liigassa kovasti näyttöjä? Alppimaassa nosti surkeasta divarista joukkueen liigaan ja sai huippuseuran valmentajan paikan kun muita ei ollut tarjolla. Nyt on jo seuranjohto kysellyt muutamaa tilalle jo jopa kesken kauden kun pelaajistolla iso luottamuspula miehen valmennustaitoihin. Mut hei, Hakkaraisen kaverit on aina huippukoutseja!

  6. Onko se vähän sama kuin kendossa johtava analyytikko nostaa Summasen heti jumalasta seuraavaksi, siis yläpuolelle?

  7. Pysytään asiassa eli siinä, mistä oli puhe. Sivuun voidaan jättää kysymys siitä, onko Luukkonen huippuvalmentaja vai ei. Mielestäni on ainakin tuleva. Sen sijaan voi kysyä listan muilta herroilta, ja muitakin löytyy, kaksi kysymystä. (1) Voiko nykyisessä Salibandyliigassa pärjätä, jos ei pysty myös hallitsemaan palloa? (2) Kuuluuko nykyiseen huippusalibandyyn myös hyökkäyspelin hyvä organisointi? Näiden puutteesta kritisoin NST:n peliä. Lisäkysymyksenä voi kysyä, kuinka organisointi kannattaa tehdä. Veikkaanpa, että vastaus on lyhytsyöttöpelin linjoilla ja siinä myös monet korostavat rintamahyökkäyksiä jne.