Kailiala jatkaa Turussa – TPS:llä jo 15 pelaajasopimusta ensi kaudelle

TPS on solminut jatkosopimukset Pyry Luukkosen, Lasse Pajun, Jens Riskan sekä Salibandyliigan maalintekijätilastoa johtavan Miko Kailialan kanssa. Neljän uuden sopimuksen myötä TPS:llä on kasassa jo 15 pelaajasopimusta kaudelle 2012-2013.

Päävalmentaja Perttu Kytöhonka on erittäin tyytyväinen joukkueen sopimustilanteeseen.

– Omalla työlistalla luki jo pitkään näiden kavereiden jatkosopimukset tässä maaottelutauon aikana. Hirvittävän kovaa vääntöä en joutunut käymään, sillä kaikille neljälle syntyivät paperit viikon sisään keskustelujen aloittamisesta. Joukkueessa on vahva usko siihen, että TPS tulee nousemaan liigan kärkikahinoihin tällä rungolla – näiden meidän kärkipelaajien sitoutuminen TPS:ään alleviivaa tätä vielä konkreettisesti.

Maalivahti Pyry Luukkonen piti jatkoa TPS:n riveissä luonnollisena.

– Pääsin jo viime kaudella hyvin joukkueeseen sisään. Meillä on tässä hyvä ja lahjakas ryhmä, jonka mukana haluan ottaa sekä itse, että joukkueena askelia eteenpäin. Tietenkin minulla painoi vaakakupissa myös se, että maalivahtivalmennus on ottanut ison harppauksen eteenpäin Hannu Fäldenin ja Eero Juvosen johdolla.

Kytöhongan mukaan joukkueen rakennus on jatkuva prosessi eikä hän sulje pois joukkueen vahvistamista ensi kaudelle tämän kauden ryhmän ulkopuolelta.

– Vaikka keskitymme aina satasella kuhunkin edessä olevaan treeniin ja otteluun, luonnollisesti pohdimme johtoryhmän kanssa koko ajan myös sitä kliseistä isoa kuvaa. Haluamme löytää oikeat, TPS:n arvoihin ja pelaamiseen sitoutuneet kaverit joilla löytyy sekä luonnetta, pelaajan sydäntä että taitoa. Sellaisten kavereiden varaan menestyvää jengiä on hyvä rakentaa.

– Meidän pelaajan ei tarvitse olla ”valmis” tai vailla heikkouksia – oli kyse sitten pelillisistä, fyysisistä tai elämänhallintaan liittyvistä asioista. Tärkeintä on, että meidän pelaaja tunnistaa omat vahvuutensa ja heikkoutensa eikä hän etsi ympäristöstään tekosyitä. Terve itsetunto on ehdottomasti tässä avuksi.

– Luonnollisesti olemme kiinnostuneita jatkoa ajatellen erityisesti vahvan TPS-taustan omaavista kavereista, jotka eivät tällä kaudella TPS:ää edusta. Me toimimme siinä määrin tarkoilla resursseilla, että haluan kyllä tietää tarkasti mitä joukkueen ulkopuolinen pelaaja meille mahdollisesti tuo mukanaan.

Liigan pyörähtäessä taas täydellä tohinalla käyntiin, TPS keskittyy niin toimistolla kuin harjoituskentälläkin enemmän tämän kauden asioihin.

– Rauhoitetaan taas hetkeksi tilanne ja keskitytään vahvistamaan omia asemia tämän vuoden sarjassa. Siinä riittää hommia aivan riittävästi, Kytöhonka naurahtaa.

3 comments

  1. Veikkaanpa että,Kailiala EI pelaa ensi kaudella tepsissä..koska..Kurre W. ostaa sopparin irti koska kyseessä on niin taitava kaveri jotta mahtuu heti sössösveen nippuun

  2. Eiköhän kaveri kuitenkin hoida ensiksi armeijan pois alta ja sitten miettii tulevaa.

  3. liittoon vaan ottelutuloksia naputteleen, ni pääsee kunnolla reenaan ja pelaan samalla