Katso video tuomarin vihellyksen jälkeen hyväksymästä maalista

Pääkallo.fi uutisoi viime torstaina miesten Divarissa SalBa-Papas -ottelussa syntyneestä maalista, jonka erotuomari hyväksyi laitettuaan jo hetkeä aikaisemmin pelin poikki. Nyt tilanne on nähtävissä myös videona.

– Kaveri rikkoi maalin takana, mitä sitten lähdettiin viheltämään. Pallo kuitenkin siunaantui Antille (Keskitalo), joka sitten laittoi sen verkkoon ja tuomari sitten hyväksyi sen. Taitaa salibandyn säännöissä olla sellainen pykälä, että tuollaisessa tilanteessa katsotaan hyötynäkökohta, myönsi myös maalin tehneen SalBan valmentaja.

Tilanteesta blogiinsa kirjoittavat Papasin Juha Rautiainen ja Janne Romppanen. Lue kirjoitus tästä.

Katso video tästä linkistä.

9 comments

  1. Aika vaikeeta tosta videosta sanoa tehtiinkö vai ei ennen vihellystä?

  2. Videon mukaan aivan oikeinhan tuo meni.Samaan aikaan kun numero 6 rupeaa tuulettamaan soi pilli. Joskus videoissa on äänet vähän myöhässä, liekö tässä.

  3. Videosta on hankala päätellä, ovatko sen kuva ja ääni samassa tahdissa vaiko eivät.

    Mutta *jos* (en ota kantaa suuntaan taikka toiseen) peli oli kuitenkin jo vihelletty poikki, ei salibandyssa muuten käytettävää hyötyä voi enää soveltaa tilanteeseen. Tällöin kyseessä todellakin oli erotuomarivirhe.

  4. Olin katsomassa kyseistä ottelua ja kyseessä oli selkeä vihellys ennen kuin pallo pistettiin maaliin. Tuomarivirhe oli selkeä ja räikeä. Onneksi tuli vihellys kotijoukkueen puolesta sillä jos olisi tullut toisinpäin olisi tuomarit saaneet tilata saattuen pihalle.

  5. Eihän tuossa ollut puolta sekuntia vihellyksen alkamisesta. Eri asiaa vihelsi tuomari, mutta yhtä aikaa kun pallo meni maaliin. Enpä tiedä kumpi tilanteessa rikkoi hänen mielestään.

    Vastaava muuten tapahtui TFT – Josba -ottelussa Toijalassa:
    http://www.youtube.com/watch?v=cvflEsjgb5k 54 sek jälkeen (1-2 ja huomaa hyvin kun tuomari viheltää ensin ihan muuta, sitten vihellys voimistuu maalin merkiksi… videosta vaan ei näy kuinka hitaasti pallo maaliin lipui 🙂

  6. Ilmeisesti videossa ääni tulee viiveellä, koska tosta on todella vaikea sanoa oliko peli poikki vai ei. Jos peli oli pistetty poikki ennen maalin syntymistä, niin protestin paikka selkeästi.

    Mikäli pystytään todentamaan erotuomarivirheen tapahtuneen, niin protesti menee läpi heittämällä ja ”pahimmassa” tapauksessa ottelu joudutaan pelaamaan uudestaan.

  7. Kilpailusäännöt

    72§ Vastalauseet [Protesti]

    ”Vastalause ottelussa tapahtuneiden seikkojen johdosta on ilmoitettava erotuomarille sekä toimitsijoille viiden
    minuutin kuluessa ottelun päätösvihellyksestä. Vastalauseesta on tehtävä merkintä pöytäkirjaan ennen sen
    allekirjoittamista. Mikäli merkintä puuttuu, ei vastalausetta käsitellä.”

    Taitaa olla hiukan myöhäistä valittaa.

  8. 48:45 KEMPPAINEN Mika 6 – 6 (LIPSANEN Jani)
    50:13 KESKITALO Antti 7 – 6 (MIKANMAA Jani)
    53:47 KAERLA Niko 8 – 6 YV VoM (ROKOSA Joni)
    55:51 KUUSELA Niko 8 – 7 (LIPSANEN Jani)

    Eli kyseessähän ei ollut voittomaali.
    Mutta tilanteeseen liittyen en osaa sanoa juuta enkä jaata, sillä videosta on melko hankala tulkita..

  9. Olin katsomassa kyseisen pelin myös, ja video on vähän hämärä… mutta pelissä se vihellys tuli selkeästi ennemmin, eikä olisi hyväksynyt maalia jos SalBa ei olisi alkanut tuulettamaan! Mutta onneksi hyväksyi, näin Raumalaisen näkökulmasta =D