Liigapuolustaja löi mailan ylärimaan poikki, sai punaisen kortin – katso kuvat

Kuva: Mikko Hyvärinen

Tapanilan Erän miesten liigajoukkueen lauantai-ilta oli vaikea. Classic antoi Erällä kärkikamppailussa kyytiä lukemin 10-4. Tappio oli Erälle kauden ensimmäinen. Kaupan päälle Erän puolustaja Pekka Ahonen sai punaisen kortin.

Ottelun alku oli Erän kannalta katastrofaalinen, sillä Classic johti toisen erän alussa jo 6-0. Kuudennen maalin jälkeen Erä vaihtoikin maalivahtiaan. Ex-Classic-vahti Tomi Ikosen tilalle asteli Santtu Strandberg. Erä heräsi maalivahdin vaihdosta hetkellisesti, mutta neljää maalia lähemmäksi eivät helsinkiläiset missään vaiheessa päässeet.

Classic vei lopulta kamppailun 10-4. Ray Backmanin suojatit tehoilivat laajalla rintamalla, sillä peräti 15 eri pelaajaa sai nimensä tehotilastoihin. Classicin tehokkain oli kaksi maalia iskenyt Veli-Matti Luukko. Erän tehomies on Luukon tavoin kahdesti osunut Jere Oksanen.

Erä sai kamppailussa lunta tupaan myös jäähyrintamalla, sillä Pekka Ahonen sai punaisen kortin epäurheilijamaisesta käytöksestä ajassa 56.44. Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Ahonen suivaantui Classicin 9-4-maalin jälkeen ja löi mailansa maalin ylärimaan rikki. Erotuomari Lasse Vuola palkitsi Ahosen tempusta punaisella kortilla.

Classic-Erä-ottelun tilastot.

Mikko Hyvärisen kuvat ottelusta löytyy tuolta.

Lauantai-illan muissa kamppailuissa Nokian KrP löylytti M-Teamia vieraissa 13-7, SPV Josbaa kotonaan 10-2 ja Happee NST:tä kotonaan 8-4.