”Loviisan floppi herätti”

Petri Kauko on eniten otteluja Happeessa pelannut pelaaja. Kuva: Mikko Hyvärinen

Petri Kauko
Petri Kauko on eniten otteluja Happeessa pelannut pelaaja. Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigan häntäpäästä keskikastiin nousseen Happeen kapteeni Petri Kauko kertoo, että jyväskyläläisjoukkueen herätykseksi koitui neljäs tappio kauden viidennestä ottelusta Loviisassa. Sen jälkeen saldona on ollut niukka maalin tappio Classicille ja kolmen ottelun voittoputki.

Happee hävisi Loviisassa maalein 10-8 koko joukkueen käytyä ottelussa erittäin kuumana.

– Päätimme kotimatkalla Loviisasta, että nyt viimeistään muutamme huonot tapamme vaihtopenkillä. Välillä vati on mennyt itsellä ja joukkueella liian helposti nurin, Petri Kauko pohtii Happeen nettisivuilla.

– Olemme viime peleissä keskittyneet oikeisiin asioihin ja esimerkiksi Porissa selvitimme mukisematta toisen erän oudotkin tuomiot ja voitimme yhdeksän minuutin alivoiman maalein 0-1. Toivottavasti tuota hetkeä voi kauden jälkeen ajatella ns. vedenjakajahetkenä.

Lauantaina Happee kohtaa jumbojoukkue NST:n ja sunnuntaina M-Teamin. Happeen parhaimmistoa on läpi alkukauden ollut joukkueen sisäiäsen pistepörssin kärkipaikat miehittänyt ykkösvitja Juuso Heikkinen (13+3) – Petri Kauko (4+17) – Veli-Matti Hynynen (7+6) puolustajinaan Otto Tikka – Jaska Kunelius.

– Oma ketju on ollut kasassa jo treenipeleistä ja olemme löytäneet hyvät roolit kentän sisällä. Muut kentät ovat vähän hakeneet muotoaan, mutta nyt kokoonpanot ovat alkaneet hiljalleen hahmottua, Kauko pohtii.

Happeen tilastomestari Veke Lahti on kirjannut alkukauden aikana muistiinpanoihinsa lähes kaiken, mitä kentällä on tapahtunut: riistot, kaksinkamppailujen voittoprosentit, katkot, peitot, tilanteen estot. Mielenkiintoiset tilastot löytyvät Happeen sivuilta.