NST kärsi kauden ensimmäisen tappion

SB-Pro ja NST kävivät kovan väännön sarjapisteistä. Kuva: Emmi Vinberg

Naisten liigan sarjataulukko tasoittui entisestään, kun NST kärsi perjantaina kauden ensimmäisen tappionsa. SB-Pro voitti kärkiottelun NST:tä vastaan maalein 4-3. Ottelun ratkaisijaksi nousi päätöserän kahdella maalillaan SB-Pron Laura Hietamäki.

Avauserässä kotijoukkue siirtyi 1-0-johtoon Mira Wickmanin ylivoimamaalilla maajoukkuvalinnoissa paljon keskustelua herättäneen Jenni Morottajan esityöstä. Kun Kujalan siskokset juonivat kotijoukkueelle avauserässä vielä yhden osuman ja NST:ltä maalinteossa onnistuivat Sikke Korhonen ja Anni Töllikkö, niin toiseen erään lähdettiin lukemista 2-2.

Toinen erä oli NST:n hallintaa. Vieraiden hallinta konkretisoitui yhden maalin muodossa, kun Aino Jokela siirsi vieraat 2-3-vierasjohtoon viime viikonloppuna naisten maajoukkueessa esiintyneen Heidi Härkösen syötöstä. Vierasjoukkueen yhden maalin johdossa siirryttiin päätöserään.

Näissä 2-3-lukemissa edettiin aina ottelun loppupuolelle saakka, kunnes SB-Pron Laura Hietamäki tasoitti ottelun 3-3:een Tiia Salmen syötöstä ajassa 53.26. NST otti aikalisän ajassa 55.25 ja vain vajaa minuutti myöhemmin peliväline kaivettiin uudestaan NST:n maalista, maalintekijänä jälleen Laura Hietamäki. Tämä jäi myös ottelun viimeiseksi osumaksi, joten loppulukemat SB-Pro-NST 4-3.

Perjantai-illan toisessa naisten liigan ottelussa Classic piti helposti Tampereen valtikan voittamalla Kooveen maalein 9-1. Naisten liigan kärki on tällä hetkellä huipputasainen, sillä neljä ensimmäistä joukkuetta ovat kaikki yhden pisteen sisällä. Liiga jatkuu lauantaina neljällä ottelulla.