NST kukisti OLSin liigan kärkiottelussa – M-Team otti avauspisteet

NST:n Heli Suoreijus tekee comebackin naisten liigajoukkueeseen. Arkistokuva: Emmi Vinberg

NST:n Heli Suoreijus heilutti jälleen vastustajan maaliverkkoa. Kuva: Emmi Vinberg

Naisten liigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. NST kukisti Lappeenrannassa kärkiottelussa OLSin ja Espoossa puolestaan M-Team avasi pistetilinsä liigassa ottamalla jatkoaikavoiton Indiansista.

NST-OLS 3-2:
NST aloitti kotonaan vahvasti OLSia vastaan ja vei avauserän nimiinsä 2-0 Elina Sinisalon ja Heli Suoreijuksen osumilla. Oululaiset vaihtoivat ensimmäisellä erätauolla maalivahtia, Mia Rinta-Valkama tuli Elisa Leinosen tilalle tolppien väliin.

Toisessa erässä nähtiin ainoastaan yksi maali, kun Emmi Niemelä iski Henna Ilmolan syötöstä pelivälineen NST:n verkkoon. Päätöserään siirryttiin NST:n 2-1-johdossa.

Kolmannessa erässä kotijoukkueen Aino Jokela siirsi NST:n jälleen kahden maalin johtoon, mutta oululaisten kuitti tuli ainoastaan 18 sekuntia myöhemmin Hanna-Mari Uimosen toimesta. Ottelussa ei nähty enempää maaleja, joten NST otti kärkiottelussa tärkeän 3-2-voiton OLS:sta. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin NST:n maalivahti Tiltu Siltanen.

Indians-M-Team 5-6 ja:
Liigan häntäpään taistossa pelattiin tärkeistä sarjapisteistä Indiansin ja M-Teamin välillä. Ensimmäinen erä tasattiin lukemin 1-1, kun kotijoukkueesta maalinteossa onnistui Noora Reuhkala ja vierasjoukkueesta Minttu Tuominen.

Toisessa erässä M-Team karkasi 1-3-vierasjohtoon Jenni-Mari Kämäräisen ja Tuuli Mikkosen osumilla, mutta Indians tuli vielä erän aikana tasoihin 3-3:een Heini Haapalahden ja Jannica Hagströmin maaleilla.

Kolmannessa erässä M-Team siirtyi jälleen kahden maalin johtoon Tuuli Mikkosen ja Anni Rainion iskiessä maalit 13 sekunnin sisään. Indians ei taipunut vieläkään, vaan joukkue nousi tasoihin 5-5:een Sara Meurmanin ja Susanna Kiiskisen maaleilla. Näistä numeroista siirryttiin jatkoajalle.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vajaat kolme minuuttia, kun ottelun tehopelaajat Minttu Tuominen ja Tuuli Mikkonen ratkaisivat voiton M-Teamille. Mikkonen keräsi ottelussa 2+2-tehot ja Tuominen 2+0. Voitto oli M-Teamille kauden ensimmäinen naisten liigassa.

– Joukkueessa on paljon tuttuja ja valmentaja Tuula Kupilakin on entinen valmentajani, joten kyllä ensimmäisen voiton ottaminen juuri Indiansilta maistuu makealta. Ennen ottelua alkoi kyllä jännittää normaaliakin enemmän, Minttu Tuominen kertoo pelin jälkeen seuran sivuilla.

Vasta kauden toisen ottelunsa pelannut Tuominen on kärsinyt alkukaudesta jalan rasitusvammasta, mutta on päässyt nyt hyvään vireeseen. Myös PSS-ottelussa syntyi maali.

– On ollut helpottavaa, kun peli on sujunut heti alusta lähtien. Toisaalta nyt alkava MM-kisatauko on minun kannaltani hyvä juttu, kun saan rankan pariviikkoisen jälkeen ensin lepoa ja sen jälkeen harjoitella fysiikkaa ja kohentaa kuntoa loukkaantumisen jäljiltä, Tuominen miettii tulevasta.