Oilers palautti FBT Porin nopeasti maan pinnalle

Matias Kaartinen oli jälleen liekeissä. Kuva: Mikko Hyvärinen

Matias Kaartinen oli jälleen liekeissä. Kuva: Mikko Hyvärinen

Espoon Oilers ja FBT Pori taistelivat sarjapisteistä perjantaina Tapiolassa. Espoolaiset öljymiehet eivät jättäneet viime kierroksella SPV:n voittaneille porilaisille mitään mahdollisuuksia ottelussa. Loppulukemat 12-4 Oilersille.

Avauserä meni espoolaisille maalein 3-1, mutta toisessa erässä Oilers löi ison vaihteen silmään ja tulostaululla olivat tylyt 10-2-lukemat päätöserään lähdettäessä. Ottelun viimeinen kaksikymppinen oli enää pelailua.

Oilersin tehomiehiksi ottelussa nousivat Matias Kaartinen (3+2), Jussi Piha (1+4) ja Casper Pfitzner (0+4). FBT Porin ainut ilonaihe oli Miikka Läntisen kolme maalia. Porilaiset vaihtoivat maalivahtia kahteen eri otteeseen ottelun aikana.

Oilersin päävalmentaja Mika Heinonen oli pääosin tyytyväinen mies ottelun jälkeen.

– Tulokseen pitää olla tyytyväinen ja pelasimme kaksi todella hyvää erää. Kolmannessa erässä sitten vähän lopahti. Myös ylivoimapelaaminen oli tänään erittäin hyvää. Sanoimme toisella erätauolla pojille kopissa, että mikäli emme voita viimeistä erää, on ensi viikolla luvassa ylimääräiset juoksutreenit (viimeinen erä 2-2). Pidimme keskiviikkona ylimääräisen kokoontumisen sen takia, että halusimme tutkia miten Pori pelaa ja halusimme olla valmiita. Kiitos tästä voitosta kuuluu kyllä koko joukkueelle, Heinonen toteaa seuran nettisivuilla.

FBT Porille kolme maalia iskenyt Miikka Läntinen myönsi Oilersin paremmuuden.

– Rumat lukemat tuli taas. Alun jälkeen peli repesi pahasti, vaikka kolmas erä olikin meiltä ihan hyvä. Lähdimme pelaamaan ihan omaa peliä alusta asti, mutta emme saaneet ihan sellaista asennetta ja henkeä kuin SPV:tä vastaan. Oilersin yksilötaito näkyi tänään, ja kun on vähän asenteesta pois niin tuon tason pelaajat käyttävät paikkansa, Läntinen analysoi kamppailua.