Papas-valmentaja: ”Emme riko otteluissa sen enempää kuin vastustajatkaan”

Miesten Divarissa pelaava kajaanilaisseura Papas on aloittanut kautensa vaihtelevasti. Kotonaan Papas ei ole hävinnyt kertaakaan neljässä ottelussa, mutta vieraista on tuomisina ollut tähän saakka pelkkiä tappioita.

Papas on tällä hetkellä todellisessa vieraspelisumassa, sillä joukkueen sarjaohjelmassa on peräti seitsemän vierasottelua putkeen, joista kaksi ensimmäistä pelattiin viime viikonloppuna. Joukkueen valmentaja Janne Heikkinen oli mietteliäänä viikonlopun vieraskiertueen jälkeen.

– Ero pallollisen pelin välillä kotona ja vieraissa on vielä valtava.  Tällä hetkellä emme ole parhaimmillamme pallottomassa pelissä, emmekä pysty kyllä elämään vieraissa puolustuspelin kautta. Meidän pitäisi vieraissakin päästä ohjaajan paikalle, Heikkinen toteaa seuran nettisivuilla.

Heikkinen löysi sunnuntain kahdesta viimeisestä erästä Tiikereitä vastaan jo enemmän positiivista kuin negatiivista, mutta harmitteli joukkueensa ottamia jäähyjä.

– Hyökkäyspään jäähyjä hirveä määrä. Emme riko otteluissa sen enempää kuin vastustajatkaan, mutta sitten annamme tuomareille muutamille yksittäisillä tilanteilla ja rikkeillä liian helppoja päätöksiä heittää miestä boksiin. Emme osaa rikkoa yhtä huomaamattomasti kuin kaverit, Heikkinen näkee.

Samaan hengenvetoon Heikkinen myöntää, ettei joukkueen erikoistilannepelaaminen ole tällä hetkellä kovin kummoista. Alivoimalla joukkue päästää aivan liikaa maaleja ja yhtä huolestuttavasti myös ylivoima on ottanut maaleja omiin.

– Pitää katsoa varsinkin alivoimat videolta, että onko siellä joku selvä toistuva ongelma, vai luemmeko vain tilanteita väärin, Heikkinen ihmettelee seuran sivuilla.

Papasin kausi jatkuu viidellä vierasottelulla ja joukkueen seuraava kotiottelu pelataan vasta ensi vuoden puolella. Seuraavassa ottelussa Papas kohtaa vieraissa sarjanousija SalBan. Papas-valmentaja tietää vastustajan vaarallisuuden pienessä kotikaukalossaan.

– Ei kai se ihan älyttömän pieni voi olla, jos Oulun Urheilutalollakaan ei saa enää pelata Divaria. Mutta pitää nyt tosiaan miettiä vähän vierasvalmistautumistakin uusiksi. Sen verran muutamme traditiota, että lähdemme reissuun jo perjantai-iltana ja ajelemme Jyväskylään yöksi, Heikkinen paljastaa.