Pulkkinen: ”Liigan paras maalivahti antoi meille mahdollisuuden voittaa”

Seppo Pulkkinen pitää tätä miestä liigan parhaana maalivahtina. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Seppo Pulkkinen pitää Eero Kososta liigan parhaana maalivahtina. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Jyväskylän Happee otti kolmannen peräkkäisen voittonsa liigassa, kun joukkue kaatoi keskiviikkoiltana kotonaan Tampereen Kooveen maalein 6-3. Happee nousi voitollaan playoff-viivan paremmalle puolelle.

Ottelun hahmoiksi nousivat Happeen maalivahti Eero Kosonen 35 torjunnallaan, sekä kolme tehopistettä mieheen keränneet Petri Kauko ja Veli-Matti Hynynen. Kooveen puolelta kaksi tehopistettä merkkauttivat Marko Lahtinen sekä Mikko Immonen. Tamperelaisvahti Joni Järviölle kirjattiin koko ottelussa ainoastaan 11 torjuntaa.

– Perussuorittamisen taso on noussut. Ihan huippuesitys ei ollut tänään, mutta pystyttiin voittamaan yksi päävastustajistamme. Henkinen kantti on kyllä petraantunut kauden alusta paljon. Tänäänkin kestettiin hyvin Kooveen takaa-ajo ja vahva vaihe toisen erän lopulla, Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen toteaa seuran sivuilla.

– Kolmas erä saatiin aloitettua vahvasti ja näkisin sen selkeänä kulminaatiopisteenä ottelun voiton kannalta. Liigan paras maalivahti antoi meille tänäänkin mahdollisuuden voittaa. Hän ohjaa puolustusta ja on ottanut puolustuksessa selvän johtajan roolin, Pulkkinen kehui estoitta maalivahti Eero Kososta.

Jälleen maalin makuun päässyt Happeen Lassi Kotovaara myhäili tyytyväisyyttään ottelun jälkeen.

– Nyt kun on päässyt omalle paikalle pelaamaan, alkaa pikkuhiljaa päästä liigavauhtiin mukaan. Yhteinen sävel ketjukavereiden kanssa on löytynyt erinomaisesti, vaikkei kauaa ollakaan vielä pelattu yhdessä. Sain tämän päivän maaliin Panulta hyvän syötön, ei tarvinnut kuin takatolpalle juosta ja lyödä pallo sisään. Toivotaan, että putki jatkuu, jos sitä seuraavassakin pelissä vahingossa osuisi, Kotovaara kertoo tunnelmistaan seuran nettisivuilla.

Ottelutilastot