Salibandyn Suomen mestarin yleisökeskiarvo hurjassa nousussa

Viime vuosina SSV:n peleissä on käynyt yleisöä vasta ratkaisupeleissä, kuten tässä finaalikuvassa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Yleisöä
Viime vuosina SSV:n peleissä on käynyt yleisöä vasta ratkaisupeleissä, kuten tässä Hartwall Areenalla. Kuva: Mikko Hyvärinen

Vuosikaudet Salibandyliigan häpeäpisteinä ovat olleet mestaruudesta toiseen seilanneen SSV:n yleisömäärät. Nyt on kuitenkin tapahtunut jotain! Tällä kaudella SSV on yli kaksinkertaistanut kotipeliensä yleisökeskiarvon ja on liigajoukkueiden välisessä yleisövertailussa kolmantena.

SSV:llä on alla kolme kotiottelua ja sen yleisökeskiarvo on 759 katsojaa. Viime kaudella SSV sijoittui yleisötilastossa liigan toiseksi viimeiseksi keskiarvolla 304. Toissa kaudella SSV oli koko tilaston viimeinen lukemalla 281.

Vaikka kausi on vielä alussa ja SSV:llä kotiotteluita edessä kymmenen, voidaan tämän hetken lukemia pitää kannustavina. Classicia vastaan Pasilan urheiluhallilla ottelua seurasi 848 katsojaa, viime lauantain ottelua TPS:aa vastaan 842 katsojaa ja Josbaakin vastaan paikalle saapui 587 katsojaa.

Alkukauden paras yleisökeskiarvo on SPV:llä (1444), jolla tosin on pelattuja kotiotteluita vasta kaksi ja toinen näistä Seinäjoki Arenalla. Toisena yli tuhannen ylittää Classic (1147). Alle neljän sadan katsojan yleisökeskiarvoon jäävät Josba (373), FBT Pori (331) ja M-Team (298).

Josban ja FBT Porin lisäksi viimekautista yleisökeskiarvoa vähemmän yleisöä on houkutellut vain Espoon Oilers.

Salibandyliigan yleisökeskiarvot (sulkeissa muutos edelliskauteen)

1. SPV, 1444 (+685)
2. Classic, 1147 (+68)
3. SSV, 759 (+455)
4. Erä, 588 (+174)
5. Happee, 566 (+83)
6. Koovee, 532 (+90)
7. Nokian KrP, 501 (+128)
8. Loviisa, 496 (+59)
9. TPS, 455 (+125)
10. Oilers, 444 (-43)
11. NST, 426 (N/A)
12. Josba, 373 (-51)
13. FBT Pori, 331 (-74)
14. M-Team, 298 (N/A)

6 comments

  1. SSV:tä on vuosia kritisoitu liiton tahola alhaisista katsojaluvuista, ja sen seurauksena on nyt katsojalukuja alettu vääristelemään ylöspäin. Todelliset katsojamäärät eivät ole muuttuneet mihinkään. No, sählyliitto on tyytyväinen kun lukuja saadaan suuremmaksi. Vielä kun saatais yleisöäkin paikalle, niin asiat olis oikein hyvin.

  2. SSV:llä tosiaan takana vasta 3 kotiottelua, joten todennäköisesti kyseessä on vain tilapäinen sattuma. Vai onko SSV:ssä jaettu entiseen verrattuna huomattavasti enemmän ilmaislippuja tai toteutettu mahtavia markkinoinioperaatioita?

    Totuus kun on se, että yleisömäärät ovat vuodesta toiseen junnanneet paikallaan. Tämän kaltainen keskiarvon tuplaaminen on äärimmäisen epätodennäköistä, joten näenkin tilanteessa 2 vaihtoehtoa:

    1)joko SSV on ottanu uuden taktiikan yleisömäärien laskemisessa, eli lukemat ”kusetetaan”
    2) tai sitten yleisöä on todella ollut näin runsaasti, mutta kauden edetessä ”tilasto-oikku” tasaantuu normaalille tasolle, eli keskiarvo putoaa 300 tienoille

    SSVn peleistä kun näkee videoita, ei siellä näytä olevan kuin korkeintaan 100 henkilöä per peli.

  3. Miikkis tuossa jo ehti ensin. Eli tuskin kukaan tosissaan luulee, että SSV:n peleissä juuri ainuttakaan oikeaa maksavaa katsojaa kävisi. Katsojamäärien valehtelu lähinnä surkuhupaisaa kun katsomot todellisuudessa tyhjillään.

  4. Jutussa puhutaan yleisömääristä,ei maksaneista katsojista.Kaksi SSV:n kotipeliä katsoneena, niin voin todeta,että yleisömäärät piti suurin piirtein paikkansa.Se kuinka monta niistä oli maksaneita katsojia on toinen asia.

  5. Itse olin katsomassa SSV:n ensimmäisen kotiottelun Classicia vastaan ja voin kanssa todeta kanssa että katsojia oli huomattavasti edelliskausia enemmän. Ja itse kuulun ryhmään maksava katsoja. Hinta on pieni siihen nähden että saa nähdä huippuottelun livenä.

  6. Siis mitä ihmettä? kahdessa ssv:n kotipelissä olleena voin allekirjoittaa, että siellä todellakin on ollut ainakin, ellei jopa melkein triplasti katsojia vrt. edelliset kaudet. Itseppä en ole törmännyt videoihin ssv:n kotipeleistä (paitsi urheiluruutu, jossa alakatsomossa tosiaan on se 100+ henkeä, ihmiset menevät yläkatsomoihin jossa kamera on), joten mielellään vaikka näkisin niitä, kiitos!

    Jos totuutta kuitenkin haetaan, niin maksavissa katsojissa ei ole kasvua juurikaan, syynä yleisöryntäykseen on ollut facebookissa jaetut ilmaisliput, sekä messuillakin jaettiin loppuvuoden matseihin lippuja, joten hyvistä määristä nautitaan vielä ainakin tämä vuosi 😉 . Mutta uskon kuitenkin, että nämä ilmaislipuilla tulleet maksavat vielä peleistä, vaikka sitten playareissa.