Steelersin Palmroth pelikieltoon – taklasi ja potkaisi vastustajaa

Kaj Palmroth on pelannut Trackersissa myös neljä kautta Salibandyliigaa, 85 ottelua tehoin 6+5 ja 44 jäähyminuuttia. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Kaj Palmroth
Kaj Palmroth on pelannut Trackersissa myös neljä kautta Salibandyliigaa, 85 ottelua tehoin 6+5 ja 44 jäähyminuuttia. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Pääsarjojen kurinpitäjä on asettanut miesten Divarissa pelaavan Steelersin Kaj Palmrothin kahden ottelun pelikieltoon. Palmroth otti 16.11. pelatun FoSu-Steelers ottelun loppuhetkillä kovan kontaktin FoSun Juha Laitilaan mistä tälle tuomittiin pelirangaistus.

– Käsillä olevan aineiston, erityisesti ottelutallenteen perusteella on tullut selvitetyksi, että Palmroth törmää kovalla vauhdilla Laitilaan ja samalla potkaisee häntä tarkoituksellisesti törmäystilanteen yhteydessä. Teko on ollut väkivaltainen ja omiaan aiheuttamaan vahinkoa Laitilalle, vaikkei Laitila kaiketi tilanteessa loukkaantunutkaan, kerrotaan kurinpitäjän päätöslauselmassa.

– Ottelutallenteen lisäksi, törmäyksen ja potkaisun tarkoituksellisuuden puolesta puhuu myös se seikka, että Laitila ja Palmroth ovat hieman ennen törmäystä käyneet kovaäänistä keskustelua ja heidän välillään oli kiistaa. Tämä on todennäköisesti osaltaan vaikuttanut tapahtuneeseen.

– Se, että Laitila on mahdollisesti provosoinut Palmrothia ennen tutkittavaa tilannetta tökkäämällä Palmrothia kylkeen mailan päällä ja/ tai filmaamalla, ei oikeuta Palmrothia vaaralliseen pelitapaan tai väkivaltaiseen käytökseen vastustajaa kohtaan. Annettu pelirangaistus ei ole riittävä seuraamus Palmrothin teosta, kurinpitäjän päätös perustelee.

Kaj Palmroth kärsii kahden ottelun pelikieltonsa otteluissa 1.12. Steelers-Blackbirds ja 3.12. Steelers-Woodcutters.

4 comments

  1. Tahallinen vahingoittaminen ei kuulu tähän(kään) lajiin ja nämä pitää karsia pois.