Suomen maajoukkuepakit tehopisteille Elitserienissä

Nähdäänkö puolustajapari Roisko-Mertsalmi yhdessä myös joulukuun MM-kisoissa? Kuva: unihockey-pics.de

Naisten MM-kisoihin valitut suomalaispuolustajat Sanna Roisko ja Laura Mertsalmi olivat jälleen hyvin esillä viikonlopun Elitserienin otteluissa. Mertsalmi merkkautti Djurgårdenin paidassa tehot 1+2 ja Roisko 0+2 Endren riveissä.

Laura Mertsalmen edustama Djurgården kohtasi lauantaina sarjan häntäpäähän lukeutuvan Jönköpingin. Suomalaispuolustaja vastasi ottelun ensimmäisestä maalista ajassa 13.34, kun hän siirsi joukkueensa 0-1-vierasjohtoon Hermine Dahlerusin esityöstä. Syöttöpisteet Mertsalmi merkkautti Emelie Lindströmin ja Ranja Listin osumiin. Lopputulos Jönköping-Djurgården 2-9.

Maanantaina Djurgården nappasi arvokkaan 6-7-vierasvoiton Pixbosta. Mertsalmen saldo ottelussa oli yksi 2 minuutin jäähy. Djurgården on sarjataulukossa tällä hetkellä toisena Rönnbyn jälkeen. Laura Mertsalmella on kasassa tällä kaudella kymmenestä ottelusta tehot 1+6.

Endressä pelaavat suomalaiset Liisa Kokkonen ja Sanna Roisko kokivat lauantaina kirvelevän jatkoaikatappion 9-10-lukemin kärkiottelussa Kais Moraa vastaan. Yli 600 katsojaa näkivät maalirikkaan ilottelun, jossa ratkaisu syntyi ajassa 62.28, kun vierasjoukkueen Therese Karlsson viimeisteli Kais Moralle voiton. Liisa Kokkonen pelasi ottelussa Endren maalissa.

Sunnuntaina Endre kohtasi kotonaan sarjan keskikastissa majailevan Falunin. Endre oli kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua vielä tappiolla maalein 2-5, mutta Roiskon antaessa syötöt kahteen seuraavaan kavennusmaaliin joukkueen hurja loppukiri toi Endrelle lopulta 7-5-voiton Falunista. Endre jatkaa Elitserienin sarjataulukossa neljännellä sijalla. Sanna Roiskon saldo tällä kaudella on yhdeksästä ottelusta 6+4.