Suomen pojille uskomaton voitto Ruotsista – Kaartinen hirmuvireessä

Suomen U19-poikamaajoukkueen vahva vire Tshekin EFT-turnauksessa sai jatkoa kun Ruotsi hyytyi Suomen poikien käsittelyssä peräti 11-5 (7-1,1-1,3-3). Voitto oli kautta aikain suurinumeroisin Ruotsista tässä ikäluokassa. Eilen Suomi murjoi Tshekin pojat 14-3.

Etenkin ensimmäinen erä Ruotsia vastaan oli väkevää esitystä Suomen iskiessä taululle tyrmistyttävät 7-1-lukemat. Ruotsi tasoitti vielä tilanteeksi 1-1, mutta Miko Kailialan, Mikko Immosen, Veli-Pekka Turulan, Sami Johanssonin maaleilla ja Niko Lehtosen kahdella osumalla Suomi meni menojaan.

Tasalukemiin 1-1 päättyneen toisen erän jälkeen Kailiala vei Suomen jo 9-2-johtoon. Ruotsi hiipi kuitenkin 5-9:ään iskemällä maalit kolmen minuutin sisään. Päävalmentaja Jarkko Rantala käytti aikalisän ja pian Markus Kulmala kasvatti eron viiteen maaliin. Loppuluvut syntyivät ylivoimalla Miko Kailialan mailasta. Voitto oli kautta aikain suurinumeroisin Ruotsista tässä ikäluokassa. Vuonna 2004 Suomi pystyi iskemään 10-5-voiton rakkaimmasta vihollisesta.

Rangaistuslaukauskisassa Krister Savonen ja Nico Salo puijasivat Ruotsin maalivahdin pihalle, joten Suomi sai ottelusta täyden kolmen pisteen potin.

Suomen tehomies oli kuusi syöttöpistettä saalistanut Matias Kaartinen. Suomi on voittanut Ruotsin kolmessa viimeisimmässä kohtaamisessa. Edellinen tuli ikäluokan MM-finaalissa luvuin 4-3 viime toukokuussa MM-finaalissa.