Suomi toipui perjantain yllätystappiosta – Ruotsi taipui niukasti

Suomen miesmaajoukkue palasi voiton tielle EuroFloorball Tour -turnauksessa Tshekin Brnossa ja sai balsamia haavoihin eilisen Tshekki-tappion jälkeen peittoamalla Ruotsin 7-6 (2-1, 4-2, 1-3).

Kaksi erää mentiin numeroiden valossa Suomen tahdissa. Puolen tunnin kohdalla Sami Koski siirsi Suomen jo 5-1-johtoon ja toiselle erätauolle siirryttiin sinivalkoisten komennossa 6-3. Ruotsi sai tärkeän maalin kun kolmatta erää oli ehditty pelata vain kahdeksan sekuntia. Illan suomalaistehoilija Esa Jussilan 7-4-maali ei vielä lamaannuttanut Ruotsia, joka laittoi Petri Kettusen miehistön raatamaan viimeiseen sekuntiin saakka.

Ensimmäisessä erässä rangaistuslaukauksen missannut Henrik Stenberg toi Ruotsin vielä maalin päähän pelatessaan ilman maalivahtia. Suomi kesti lopun ja kuittasi maukkaan voiton niukasti, mutta riittävästi.

Suomi voitti rangaistuslaukauskisan (korjattu). Sunnuntaina Suomi kohtaa vielä Sveitsin.

EuroFloorball Tour, Brno, Tshekki
5.11. Ruotsi-Suomi 6-7 (1-2, 2-4, 3-1)

1. erä: 5.28 Rasmus Enström (Rasmus Sundstedt) 1-0 (yv), 13.37 Tero Tiitu (Esa Jussila) 1-1, 18.24 Mika Kohonen (Jussila) 1-2 (yv).
2. erä: 25.50 Tatu Väänänen (Tiitu) 1-3 (sr), 26.26 Mikael Lax (Mika Savolainen) 1-4, 30.22 Sami Koski 1-5, 31.46 Enström 2-5 rl, 32.58 Tiitu (Väänänen) 2-6, 38.29 Mattias Samuelsson (Henrik Stenberg) 3-6.
3. erä: 40.08 Enström 4-6, 47.01 Jussila (Mika Kohonen) 4-7, 50.44 Linus Nordgren (Rasmus Sundstedt) 5-7, 58.17 Stenberg (Eric Björk) 6-7 im.

Ruotsi otti yhden pisteen rangaistuslaukauskisan voitosta.

Suomen parhaana palkittiin Tatu Väänänen.
Torjunnat: Johan Rehn 7+5+0=12, Patrik Jansson 0+4+5=9, Ruotsi, Tomi Ikonen 7+5+8=20, Eero Kosonen 1+0+0=1, Suomi
Jäähyt: Ruotsi 6 min, Suomi 6 min.
Erotuomarit: Petr Cerný ja Jirí Janousek, Tshekki.
Yleisöä: 1572.