Suosikit pitivät pintansa lauantain liigakierroksella

Tältä näytti Mosahallissa ennen Erä-Josba ottelun alkua. Kuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliigassa pelattiin lauantaina kolme ottelua, joissa kaikissa kärkijoukkueet pitivät pintansa. Sarjataulukko on tällä hetkellä kärjen osalta varsin herkullinen, sillä peräti neljä joukkuetta ovat tasapisteissä ennen sunnuntain otteluja.

SSV katkaisi Pasilassa Happeen voittoputken lukemin 8-6. Kotijoukkue johti ottelua parhaimmillaan päätöserässä 7-2, mutta Happee tuli viimeisellä minuutilla vielä maalin päähän. Loppulukemat 8-6 iski 16 sekuntia ennen ottelun loppua Mikael Järvi, joka keräsi ottelussa SSV:n kovimmat tehot 1+3-saldolla. Happeen tehokkain oli Petri Kauko 3+1-lukemilla. Ottelu oli vaikea Happeen maalivahdille Eero Kososelle, jonka torjuntaprosentti jäi lukemiin 63.64.

Mosahallilla kotijoukkue Tapanilan Erä antoi kunnon kyytiä Joensuun Josballe. Avauserä vielä mentiin 2-2-tasalukemissa, mutta toisen erän mosalaiset veivät nimiinsä peräti 8-0 ja peli oli sitä myöten taputeltu. Loppulukemat Erä-Josba 14-3. Tommi Vappula keräsi tehot 3+1 ja hänet valittiin myös ottelun parhaaksi pelaajaksi. Muut palkinnot menivät Jussi Kosolalle ja Mika Moilaselle.

Seinäjoella kohtasivat SPV ja Loviisan Tor. SPV oli ottanut edellisiltana arvokkaan voiton Classicista Tampereella ja moni odotti Loviisan kaatuvan helposti. Ottelussa edettiin kuitenkin tasaisissa merkeissä aina viime minuuteille saakka, jolloin SPV viimeisteli kaksi osumaa tyhjään maaliin ja voitti ottelun lukemin 9-5. SPV:n tasaisuusta tehojen osalta kertoo se, että yksikään seinäjokisten pelaaja ei kerännyt ottelussa kahta tehopistettä enempää. Kotijoukkueen parhaana palkittiin maalivahti Jarno Ihme ja vierasjoukkueelta Joni Niiranen.

Salibandyliiga jatkuu sunnuntaina otteluilla SSV-Erä, Tor-NST ja TPS-Nokian KrP.