Tiikereille sakkoja – videokuvasivat ylivoimalla omaa maalia

Kuva: Iiro Karesniemi

Kuva: Iiro Karesniemi

Salibandyliiton kilpailu- ja kurinpitoryhmä on lätkäissyt Divarissa pelaavalle Tikkurilan Tiikereille sakkorangaistuksen otteluiden videointivelvollisuuden rikkomisesta. Joukkueen kauden kahdessa ensimmäisessä kotiottelussa videokameran kuva siirrettiin kaikissa yhdeksässä Tiikerien ylivoimatilanteessa pois pelitapahtumista ja kuvaamaan oman joukkueen maalia.

– Tiikerit on vedonnut vastineessaan erilaisiin teknisiin syihin. KKR katsoo, että mitkään tekniset viat eivät voi selittää havaittua tallennustapaa. Kamera on ollut koko ajan toiminnassa, joten siinä ei ole ollut mitään teknistä vikaa. Kamera on kuvannut Tiikereiden päätyä sen sijaan, että kamera olisi kuvannut pelitilannetta. Kun näin on tapahtunut yhdeksässä samankaltaisessa pelitilanteessa, KKR:n mielestä ei jää järkevää epäilystä siitä, etteikö kyseessä olisi ollut tahallinen, järjestelmällinen ja systemaattinen kuvausvelvollisuuden laiminlyöminen oman joukkueen hyötymistarkoituksessa, kerrotaan KKR:n päätöksessä.

– KKR katsoo, että Tiikerit on täysin tietoisesti rikkonut sarjamääräysten 31 §:ssä säädettyä kuvausvelvollisuutta omien ylivoimapeliensä aikana, päätöksessä kerrotaan ja todetaan sarjamääräyksissä tälle säädetyn 150 euron sakon täytäntöönpanon.

– Sarjamääräysten 31§:n mukaan kotijoukkueen tulee huolehtia siitä, että ottelut tallennetaan videokameralla. Ilmaisu ”ottelut” on ymmärrettävä siten, että kuvausvelvollisuus koskee pelitapahtumia eikä esimerkiksi tulostaulun tai katsomotapahtumien kuvaamista. Mikäli kuvaus kohdennetaan johonkin muuhun kuin itse pelin seuraamiseen, on ottelutallenteen hyödyntäminen sarjamääräyksissä mainittuihin tarpeisiin mahdotonta.

Tikkurilan Tiikerit pelaavat ensimmäistä kauttaan Divarissa. Viime keväänä se sai sarjapaikan Salibandyliigasta pudonneelta AC HaKilta.

32 comments

  1. Ei elämä mitä pelleilyä Tiikereiltä. Uuh, meidän YV on salaista.

  2. Uskomattoman lapsellista ja lyhytnäköistä touhua. Entä jos vastustaja olisi antanut piilotuppea munille tai muuta kivaa olisi tapahtunut tuomareiden asiaa huomaamatta? Tämä kertoo taas kerran missä lajin kanssa mennään: amatöörien puuhastelua!

  3. yhtä naurettavaa pelkeilyä kuin sakkojen suuruuskin(lue pienuus). mitä järkeä jakaa rangaistuksia jos sanktiot on niin pieniä ettei niillä ole mitään väliä?!

  4. Ei ne budjetitkaan niin isoja oo näillä seuroilla ja tulipahan tapaukselle julkisuutta. Jos jatkuu niin sitten kovempia keinoja…

    Nostaa taas joukkueenjohdon arvostusta (vrt. potkimis”kohu”) 😀

  5. Mutta mikä on logiikka kun saa tehdä rikkeen kahdesti, mutta rangaistaan vain kerran?

    Jos rike on tehty kahdessa ottelussa, niin eikö sakko ole 2x150e?

    Vai saanko pysäköidä tänään saadulla parkkisakolla myös huomenna väärin, mutta ilman sakkoja?

  6. siis onkohan tekstissä kirjoitusvirhe? Sakko 150€? Eikö pitäisi olla 1500€? Eihän mikään sakko voi olla noin pieni.

  7. 150€. Eihän tuota kestä minkään divariporukan talous! Kyllä mielestäni 1,50€ olisi ollut liiton linjan mukainen tuomio. 🙂

  8. Joukkueenjohto varmasti nauraa katketakseen maksaessaan ”sakkoa”, joka on naurettavan pieni maksu, jolla on saanut oikeuden pitää yv:n salassa muilta joukkueilta.

    Välillä kysellään pelaajien kunnioittamisesta, mitä sen on väliä, kun joukkueenjohtokaan ei kunnioita sarjajärjestäjää tai muita joukkueita.

    Steelersin Mikkolan kiville lyönti on yksittäisen pelaajan kiukustuksissa tekemä kataluus, mutta tämähän on joukkueenjohdon tietoisesti organisoima sarjan sabotointi. Vastaavan tapahtuessa jalkapallossa tai jääkiekossa, puhuttaisiin toimitsijakielloista valtavista summista ja erittäin todennäköisesti jopa sarjasta sulkemisesta, pisteiden menettämisestä…

    Mutta ei ei, ei sählyssä…

  9. Lajin kehittyminen vakavasti otettavaksi (ammatti)urheiluksi vaatii seurojen johtohenkilöiltä moraalia ja sääntöjen noudattamista.

    Lajiliitolta vaaditaan myös tekoja ja päätöksiä, jotka ovat nämä em. seikat täyttäviä. Toistaiseksi eivät kaikki seurat eikä ilmeisesti myöskään lajiliitto ole tätä kyennyt sisäistämään?

    Tässä kirjoituksessa kuvattu tapahtuma osoittaa, että salibandyllä lajina on valitettavasti vielä pitkä matka todelliseksi urheilulajiksi.

    Luulisi, että puuhastelu ja hölmöily jo riittää, mutta ei kun ei…

  10. Salibandyllä tosiaan on matkaa huippu-urheiluksi, kun tehdään toinen toistaan järjettömämpiä päätöksiä.

    Mutta olisiko tässä tapauksessa kuitenkin kyseessä jonkun tyyppinen ”hyvä veli” systeemi. Sain facebook kommentista päähäni tutkia koko Tiikerit divarissa asiaa ja sehän näyttää kovast siltä, että moraalikäsitykset on menneet sekaisin jo ennen videointeja, johtajatko tätä peliä pelaavatkin.

    Sarjapaikka

    Miksi on mahdollista siirtää sarjapaikka? Perimätiedon mukaan siksi, kun joukkueita fuusioituu yhdeksi seuraksi, niin voidaan jatkaa samalla sarjatasolla ja pelaajien siirtäminen käy yhdellä paperilla!! SIKSI!!

    Porsaanreikä järjestelmässä

    AC Haki päätti luopua sarjapaikasta viimekauden päätteeksi, sarjapaikan siirtoa haettiin Tiikereille?? Minkä säännön perusteella sarjapaikka voidaan luovuttaa ”naapuriseuralle?? Voiko sarjapaikan myydä?? Mikä on ollut AC Hakin perustelu sarjapaikan siirtoa varten?? Jos AC Haki ja Tiikerit yhdistyivät (Thomas Grandund ainut siirtynyt pelaaja) edustusjoukkueen osalta (voisi olla riittävä peruste), niin miksi AC Haki:n kotisivuilla edustusjoukkueeksi mainitaan nelosdivarista nousua hakeva B-junnujen runkoon perustuva joukkue. Miksi Tiikereiden sivuilla ei puhuta yhteisjoukkueesta?

    http://www.ac-haki.fi/uutiset.html?332

    Siksi, kun sekin oli kusetusta. Näyttää siltä, että koko Tiikerien pelaaminen divarissa perustuu valheisiin valheiden perään. Kuka esitteli asian liittohallitukselle? Valehteliko hän vai valehdeltiinko hänelle?

    Tätä taustaa vasten on helppo ymmärtää videointikusetus, se on Tiikerien johdon tapa toimia… mutta sovitiinko tämäkin…

  11. herrajumala kuinka lapsellista tiikereiltä! Ja mitä ihmettä liitto tässä touhuaa, 150 € yhdeksästä kerrasta…HALOO! Valoja päälle kaikki asianomaiset!

  12. Valoja päälle itsellesi. Liitolla on säännöt joita sen on noudatettava rangaistuksia jaettaessa. Videoinnin laiminlyönnistä on määritelty sarjamääräyksissä 150e sakko. Tosin tuollaista tahallista pelleilyä mitä Tiikerit (taas) tekevät ei säännön tekijät ole varmaan edes osanneet kuvitella. Kyllä sillä Millillä taas leikkaa. Nyt hykertelee jossain kuinka ovela oli.

    Se on taas eri asia jos sääntöjä muutetaan tai tarkennetaan kun tälläisiä spedejä tulee vastaan. Mutta rangaistushetkellä voimassa olevat säännöt ovat ne mitkä merkkaavat.

    ”Äs”:lle. Sakko ei varmaan siksi ole tupla koska Tiikerit eivät ilmeisesti saaneet ensimmäistä pelistään tuota ”parkkisakkoa” ennen kun jo toisessa pelissään tekivät saman. Eli asia huomattiin vasta kahden pelin jälkeen. Näin veikkaisin.

    Loppulauselmana säännöt tai sakko ovat sivuseikka. Tiikereiden toiminta tässä on suorastaan häpeällistä toisia joukkueita sekä liittoa kohtaan. Toistuvista rikkeistä voisi jopa sarjasta sulkea.

  13. nyt ois mielenkiintoista kuulla Millin kommentteja asiasta, tai joukkueenjohdon.. Jarkko Hannuksella kyselepä kommentteja tiikereiltä

  14. Aika lievä tuomio toi sakko minusta,joltai joukkueilta otetaan pisteitä pois jos yhdellä pelaajalla on esim vahingossa maksettu väärä lisenssi,joka ei mun käsitääkseni vaikuta peliin millään lailla…Ja onhan ylivoima peli ihan helvetin iso juttu tässä lajissa,aikast moista kilpailun vääristämistä tämä minun mielestä!!Tikkurilan Tiikeri suuri tahra.

  15. samaa mieltä Tore:n kanssa. voiko ylipäätänsä olla hävettävämpää tapaa nousta 2.divarista ykköseen ??

  16. Millin joukkueilta voi odottaa ihan mitä tahansa. Eikä tämä kunnioituksen puute vastustajia kohtaan tule loppumaan pelkästään tähän. Kaveri on saanut sekoilla niin pitkään lajin parissa, ettei tämä nyt enää edes jaksa yllättää. Naurattaa.

  17. Kyllä tälläiset kuvaamatta jättämiset tulee valmentajan pyynnöstä melko varmasti eikä jojolta. Minun joukkueessa tälläiset valmentajat ei valmentaisi päivääkään.

  18. Kaikki mikä ei ole säännöissä erikseen kiellettyä, on sallittua?!

  19. naurettavaa pelleilyä milliltä, ja törkeää vastustajien halventamista ja aliarvioimista.

  20. Mutta mihin näitä videoita siis kerätään? Onko tämä vain kurinpidollisia jälkitarkastuksia varten? Vai pääseekö kaikki ihmiset tutkimaan jostain näitä uskomattomia ylivoimakuvioita, että sen takia pitäisi sabotoida?

  21. Videoita kerätään liigoista ja miesten divarista nettiin videopankkiin (salibandy.sstatzz.com) missä ne ovat kaikkien sarjan joukkueiden/valmentajien nähtävillä kuten myös tuomarien, mj-valmentajien, liiton ja kurinpitäjien nähtävillä.

    Sama järjestelmä ollut jo vuosia käytössä koriksessa.

  22. Hävetkää Tiikerit!! Säälittävää toimintaa!! Suorastaan surullista että huippusarjasta löytyy tuollaista puuhastelua!!

  23. Säälittävää toimintaa niin Tiikereiltä kuin liitolta! Naurettava sanktio tahallisesti laiminlyönnistä.

  24. 150 euroa? Tolla summallahan suorastaan kannustetaan tekemään samoin jatkossakin.

  25. Örhm* Tiikerit jatkaa siitä mihin ac haki jäi. Toren jo viitattua asiaan millä perustein Tiikerit saivat Ac Hakilta 1.divari paikan? Voisiko esim. pyhäjoen pallo ostaa ssv liigalisenssin salibandyliigaan seuraavaksi kaudeksi? Terveiset lähtee taas hyvin toimineelle salibandyliitolle näin tää laji porskuttaa eteenpäin.

  26. Jätän tästä lähtien Tiikereiden 1.div pelit katsomatta niin saavat pitää YV pelinsä täysin salaisena myös minulta. Siirryn seuraamaan ainoastaan Tiikerit II:sen pelejä kakkosdivariin.

  27. Käsittääkseni liiga ja divari valmentajat kommunikoivat toistensa kanssa melko tyylikkäästi kuumista ottelutapahtumista huolimatta, kuinkahan samaan pöytään istuu rotanlailla toimiva valmentaja.

  28. Nimimerkille Tore haluaisin toivottaa jäitä hattuun ja faktojen saattamista edes auttavalle tasolle. Minua kiinnostaisi myös se, mitä merkitystä sillä on, minkä joukkueen AC-Haki ilmoittaa nettisivuillaan nykyiseksi edustusjoukkeekseen?