Tiitu: ”Arvostan korkealle Oilersin aktiivista pelitapaa”

Tero Tiitu teki kolme maalia ex-seuraansa vastaan. Kuva: Olli Laukkanen

Tero Tiitu teki kolme maalia ex-seuraansa vastaan. Kuva: Olli Laukkanen

Espoon Oilers ja Salibandyseura Viikingit tarjosivat katsojille perjantaina vauhdikkaan salibandynäytelmän, jossa ei liiemmin peruuteltu. SSV puolusti ratkaisuhetkillä sen verran espoolaisjoukkuetta paremmin, että sarjapisteet matkasivat SSV:n mukana Helsinkiin lukemin 5-6.

Ottelun ensimmäinen vaihto antoi heti esimakua siitä, mikä kupletin juoni tulisi illan aikana olemaan. Moni osasi odottaa Oilersin antavan rohkeasti painetta SSV:n alakerralle, josta puuttuivat Timo Toivonen ja Kari-Matti Ratsula. Mutta myös SSV lähti useasti karvaamaan korkealta ja se takasi ottelulle hienon viihdearvon.

Oilers oli koko ottelun ajan takaa-ajajan roolissa, sillä SSV siirtyi avauserässä 0-2-vierasjohtoon, eikä helsinkiläiset päästäneet ”öljymiehiä” missään vaiheessa ottelussa johtoasemaan. Oilersin taktiikkana oli väsyttää SSV kolmannessa erässä koko ottelun jatkuneella koko kentän prässipelillä, mutta ottelun ratkaisutekijäksi nousi SSV:n mallikas puolustuspelaaminen juuri kolmannessa erässä.

Ottelun hahmoksi nousi Tero Tiitu, joka kuritti ex-seuraansa kolmella maalilla ja ylitti samalla seitsemäntenä pelaajana Salibandyliigassa 500 tehopisteen rajan. Kolmesta maalista huolimatta Tiitu ei ollut tyytyväinen omaan peliinsä, mutta nautti vauhdikkaasta ottelusta.

– Osattiin odottaa vauhdikasta peliä. Aikalailla samanlaista oli kuin viime kauden välieräsarjassa. Arvostan pelitapaa jossa karvataan ylhäältä. Se vaatii joukkueelta kuntoa, mitä vastustajan nuorilta kavereilta löytyy. Vaikka tiedettiin mitä odottaa, asetti se tänäänkin haasteita vastata siihen. Omaa peliä saadaan kuitenkin näillä peleillä eteenpäin, Tiitu toteaa SSV:n nettisivuilla.

– Vaikka 500. pistettä tuli tänään täyteen, ei peli omalta osalta ollut hyvä. Se kertoo siitä kuinka kovia kavereita ympärillä pelaa. Peli ratkesi siihen, kun saatiin puhkottua karvausta tarpeeksi. Näitä syksyn pelejä on tärkeä kääntää itselle ja kerätä pisteitä, sekä kehittää samalla omaa peliä. Runkosarjassa on kuitenkin tarkoitus kehittää yksilöitä ja joukkueita kevään pleijareita varten. Parannettavaa tänään jäi pallollisessa pelissä, mutta nämä ovat samalla hyviä tilaisuuksia treenata niitä, koska moni joukkue ei pelaa näin, Tiitu pohtii.

Ottelutilastoon.

One comment

  1. Oilers pelaa mielestäni kyllä koko liigan vauhdikkainta ja yleisöystävällisintä peliä. SSV taas toteuttaa selkeästi koko liigan tylsintä ja kyttäävintä pelitapaa.