Sveitsi-voitto varmisti poikien turnausvoiton – ”Vaikea peli”

Suomen alle 19-vuotiaat salibandynuoret valtasivat Tshekissä pelatun EuroFloorball Tourin nimiinsä vakuuttavasti. Tshekin ja Ruotsin jälkeen myös Sveitsi sai tuta ikäluokan hallitsevan maailmanmestari-Suomen kovuuden lukuihin 8-5 (1-2, 4-2, 3-1) päättyneessä ottelussa.

– Vaikea peli. En ole tyytyväinen tapaan, jolla voitto tuli. Parannettavaa jäi vähän jokaisella osa-alueella. Kolmas erä, jossa pelin tasapaino muuttui eduksemme, oli sitten parempaa, päävalmentaja Jarkko Rantala kertoi.

Ensimmäinen erä merkittiin vielä Sveitsille 1-2, mutta Salibandyliigassakin vastuuseen tottuneet Suomen nuoret osoittivat rutiininsa jatkossa. Krister Savonen vei Suomen 3-2-johtoon ottelun lähestyessä puoliväliä, eikä ote kirvonnut, vaikka tilanne kahden erä
jälkeen oli vielä kutkuttavasti 5-4 Suomen eduksi. Kolmannessa erässä Matias Kaartinen, Sami Johansson ja Mikko Immonen merkkauttivat maalin mieheen ja Sveitsin osaksi jäi saada vain ottelun viimeinen, lopputuloksen kannalta merkityksetön maali.