Video: Maalivahdin supertorjunta ja kaksi näyttävää ilmaveiviä

Warbergin alkukausi Superliigassa on ollut odotettua heikompi.

Warbergin alkukausi Superliigassa on ollut odotettua heikompi.

Pixbo otti Ruotsin miesten Superliigassa maanantaina 10-5-voiton Warbergista. Ottelun maalikooste on nyt nähtävissä Youtubessa.

Koosteessa kannattaa kiinnittää huomiota Pixbon ilmaveivi-ihme Peter Runnestigiin, joka oli jälleen vireessä iskien hattutempun. Kaksi Runnestigin maaleista syntyi ilmaveivillä, toinen näyttävästi pelitilanteessa ja toinen rankkarista. Runnestig on iskenyt tällä kaudella yhdeksässä ottelussa 15 maalia, joista suurin osa syntynyt ilmaveivillä.

Videosta on syytä tsekata myös Pixbo-vahti Jon Hedlundin haamutorjunta. Hedlund pysäytti Magnus Svenssonin täysin avopaikasta.

Ottelun tilastot voi katsoa tuosta ja videon tuosta alta.

9 comments

  1. Mihin täältä on hävinny kaikki veivituomarit?? Pitäiskö viheltää jäähyä, vaparia vai hyväksyä maali? Kohdassa 2:58 kun pallo irtoaa lavasta, maila on aikalailla vaakatasossa, vähintääkin yhtä korkealla kuin Uimosen tapauksessa.

  2. no sähän sen ny hoidit 😉

    mutta pysäytäppä kuva siihen ku se pallo irtoaa, niin huomaat että se kohta millä Runnestig palloa pelaa, eli lavan kärki on aika lailla polven alla tai polven tasolla.

  3. Suomessa ei vaan tykätä ilmaveivistä. Ilmaveivillä maali -> aina hyväksyttävä eillei nyt ihan pää/hartiatasoa huido.

  4. Allekirjoitan väitteen että Suomessa ei tykätä ilmaveivistä. Ja tarkoitan nimenomaan salibandyväkeä.

    Syytä en tosin lähde arvaamaan.

  5. Tota torjuntaa hienommaksi on jo vaikeaa pistää. Ei voinut Svenssonkaan kuin nauraa. Runnestigin ilmaveiveistä sen verran, että vaikka en ilmaveivistä pidäkkään niin aika taidokkaasti pisti juoksusta. Ja eihän noista ilmaveiveistä pääse kuin pienentämällä säännöissä sallittua käyristystä. Toivoisin kuitenkin, että vähintään tuomarit eivät epäröisi viheltää korkeiksi. Tossa pätkässä en nähnyt valitettavaa.

  6. Ei sitä ilmaveiviä käyrällä tehdä, vähänkin ku reenaa niin onnistuu lähes suoralla. Joku Fattarin Wiz ku on lapana niin ei tartte lavalle välttämättä mitään tehdä huonommankaan veivaajan.

  7. P.S. Mä kyllä pidän näyttävistä ilmaveivimaaleista, mutta sääntöjä pitää kunnioittaa myös. Samalla tavalla rankkarissa ei veivin pidä sallia mennä taaksepäin, eikä missään tilanteessa korkealla mailalla.

  8. Hmmm… En ole ikinä yrittänyt harjoitella ilmaveiviä, mutta fysiikan lakien mukaan tuntuu oudolta. Pitänee kysellä ihmisiltä, jotka osaavat tai muuten vaan jos tietoa löytyy. Jos näen jonkun vetävän suoralla wizillä (jolla olen itsekin pelannut)ilmaveiviä sujuvasti niin sitten uskon 🙂 Siis kyllähän takatolpalta pystyy joka toinen pelannut kaveri heittää pienen kaaren, mutta siinä pallo kyllä pysyy koko ajan lavan päällä. No.. Pitää vähän tiedustella hienon lajin totuuksia.

  9. Ei sillä veivi-Joonallakaan ollu ihmeempää kuppia kun Talentissa veivas vaikka mitenkäpäin, kattokaa vaikka jyytuubista (se esitteli sitä ohjelmassa juontajille). Jos lavassa on vähän kourua ja/tai pienikin kuppi kärjessä niin kyllä se siinä pysyy ihan fysiikan lakien mukaisesti kunhan on tatsia. Wizissähän on pieni kuppi jo valmiina ja monessa lavassa on kärki sillain tehty että siihen on helppo pieni kuppi tehdä. Ei ehkä jollain suoralla Orcilla oikeen onnistu, tai vaatii jo aikas mestarillisia käsiä 😉