Blue Fox kaatoi sarjajohtajan jatkoajalla – Saaristo palasi Woodcuttersin riveihin

Lauantaina pelattiin Divarissa äärimmäisen tasainen kierros. Sarjajohtaja OLS joutui Divarin kärkiottelussa taipumaan kotonaan Blue Foxille jatkoajalla maalein 8-9. Voittomaali syntyi 7 sekuntia ennen jatkoajan loppua. Blue Foxin tutkapari Tommi Ahola-Johnny Ojala oli jälleen hurjassa vireessä.

OLS-Blue Fox 8-9 ja
Vajaat 300 katsojaa näkivät Oulussa värikkään kärkikamppailun. OLS johti ottelua kahden erän jälkeen 6-3, mutta päätöserässä Oulussa nähtiin Tommi Ahola-Johnny Ojala-show. Oululaisten sortuessa päätöserässä jäähyihin, tuli Blue Fox ensin rinnalle ja sitten ohi.

OLS ei kuitenkaan myynyt nahkaansa halvalla, sillä oululaiset tasoittivat tilanteeksi 8-8 vain 14 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Jatkoajan sankariksi nousi Kim Nyström, joka sivalsi 7 sekuntia ennen jatkoajan loppua Blue Foxille arvokkaan 8-9-vierasvoiton.

Farmisopimuksen myötä paljon otsikoissa ollut Tommi Ahola iski hurjat 4+2-tehot. Tutkapari Johnny Ojala ei jäänyt paljoa huonommaksi 1+4-saldolla. OLS kärsi vasta kauden toisen tappionsa 13 ottelussa. Blue Fox nousi hengittämään oululaisten niskaan neljän pisteen päähän ja ”siniketuilla” on kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Steelers-Woodcutters 7-8 ja
Iittalassa nähtiin myös värikäs kamppailu Steelersin ja Woodcuttersin välillä. Steelers johti ottelua päätöserässä maalein 7-4, mutta Tero Saariston FBT Porista takaisin saanut vaasalaisjoukkue nousi varsinaisella peliajalla tasoihin 7-7:een, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata viimeiselle minuutille saakka, kunnes Woodcuttersin Kimmo Lintala ratkaisi voiton vaasalaisille 33 sekuntia ennen ottelun loppua. Kohupelaaja Saaristo oli kovassa tikissä kasattuaan ottelussa tehot 1+4.

FoSu-Tiikerit 10-9
Myös Forssassa nähtiin päätöserässä johtoasemassa olevan joukkueen sulaminen. Tiikerit olivat voiton syrjässä kiinni 7-9-vierasjohdossa reilut viisi minuuttia ennen ottelun loppua. FoSu iski kuitenkin kolmessa minuutissa kolme maalia ja marssi lopulta 10-9-kotivoittoon.

FoSun Juha Laitila oli jälleen ilmiliekeissä saalistettuaan hurjat 5+1-tehot. Laitila on pelannut nyt 11 ottelua tehoilla 30+14=44, joka on tasan neljä pistettä/ottelu. Blue Foxin Tommi Ahola on pelannut 10 ottelua kolmen pisteen ottelukeskiarvolla. FoSu-Tiikerit-ottelun erikoisuus oli se, että Tiikereiden tolppien välissä kävi kokeilemassa ottelun aikana kolme eri maalivahtia.