Classic murskasi NST:n Suomen Cupin välieräottelussa

Classicin Katri Luomaniemi oli hyvässä vedossa Suomen Cupin välieräottelussa. Kuva: Mikko Hyvärinen

Tampereen Classicin naiset selvittivät tiistaina tiensä Suomen Cupin finaaliin murskaamalla NST:n välieräottelussa Tampereella maalein 11-3. Classicin finaalivastustaja selviää keskiviikkona pelattavassa toisessa välieräottelussa, jossa kohtaavat Tiikerit ja SB-Pro.

Ottelun avauserässä NST siirtyi heti ensimmäisessä vaihdossa 0-1-vierasjohtoon kovassa vireessä olevan Marianne Hannosen osumalla. Classicin Katri Luomaniemi tasoitti ylivoimalla 1-1:een Ida Suikan kärsiessä NST:n joukkuerangaistusta, kun lappeenrantalaisilla oli liian monta pelaajaa kaukalossa.

Classic siirtyi ensimmäisen kerran johtoon ajassa 10.18, kun Anne Suomalainen viimeisteli Hanna Sipiläisen esityöstä. Sipiläinen palkittiin ennen ottelua Salibandyliigan marraskuun pelaajana. NST tasoitti avauserässä 2-2:een Marika Kylliäisen hienolla osumalla. Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla Katri Luomaniemi osui toistamiseen ylivoimalla ja näin ottelussa siirryttiin erätauolle Classicin johtaessa 3-2.

Toisessa erässä nähtiin kaksi maalia ja molemmista vastasi Classicin kakkoshyökkäysketju Rantala-Luomaniemi-Alanko. Kun Katri Luomaniemi vei Classicin 5-2-johtoon illan kolmannella osumallaan ajassa 32.31, otti NST aikalisän. Päätöserään siirryttiin näistä 5-2-lukemista.

Kolmannessa erässä odoteltiin NST:n kiriä, mutta sitä ei tullut missään vaiheessa. Classic puolestaan lisäsi urakalla vettä myllyyn ja karkasi lopulta ylivoimaiseen 11-3-voittoon. Tamperelaisten maalinteosta päätöserässä vastasivat Nina Rantala, Henna Yläsuo, Irja Lahtinen, Katriina Saarinen, Alisa Pöllänen ja Eliisa Alanko. NST:n ainoasta vastasi Heli Suoreijus. NST:n Aino Jokela sai päätöserässä 10 minuutin jäähyn epäurheilijamaisesta käytöksestä. Illan tehonaiset olivat Katri Luomaniemi (3+1) ja Eliisa Alanko (2+2). NST:n tehokkain oli Marianne Hannonen (1+2).